Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felfújom a dolgot, vagy...

Felfújom a dolgot, vagy jogosan esik rosszul, hogy nem én kaptam az autót?

Figyelt kérdés

Apám tavaly vett magának egy új kocsit, az előzőt eladta. Mondta, hogy nem szereti, neki sokkal kényelmesebb volt a korábbi autója (az terepjáró, ez meg egy szedán/limuzin típus volt). Karácsonykor mondta is nekünk, hogy vesz egy újat, amit használ meg odaadja a feleségének (elváltak a szüleim).

Ezzel nem is lett volna gond, de kiderült, hogy a felesége helyett annak a lánya kapta meg a kocsit, mert hogy neki nem volt saját autója és mindig vagy az anyjáét, vagy az apjáét, vagy az én apámét szedte el és ez neki sem volt kényelmes, meg a családnak sem.

Az zavar, hogy az a lány megkap mindent első szóra és még az én apámat is kihasználja. Tavaly kérdezte, hogy nem-e megyünk el nyáron nyaralni és mondtam, hogy ha talál jó áron, benne vagyok. Mondta, hogy minek nézne "jó áron", ha úgyis az apám fizeti, mindig ő szokta állni ezeket. Ez is rosszul esett, mert nekem egy nyaralásomnál sem mondta, hogy állja a felét legalább, vagy ad költőpénzt, erre meg hallom, hogy a felesége lányának minden útját fizette (és nem évente 1-2 útról van szó).

Aztán most itt ez az autós dolog is... Én egy 15 éves kocsival járkálok, amit még az anyám "selejtezett le". Van már vele probléma, havonta visszük szerelőhöz szinte. Sem teljesítményben, sem kényelemben nem lehet összehasonlítani az apám által odaadott kocsival. Ráadásul nekem munka miatt napi szinten kell az autó, ő meg eljárkál vele barátnőkhöz, Budapestre a lakásához és ennyi. Nem dolgozik, tehát az autót ugyanúgy apám fogja fenntartani utána.

Egyszer már felhoztam apámnak ezt, hogy miért fizetnek neki ki minden óhajt, sóhajt rögtön, mire mondta, hogy mert még egyetemre jár, nem dolgozik. Jó, én dolgozom, eltartom magam, de 190 ezer a nettóm. Ez nem az az összeg, amiből akkora jólétben élhetnék... Apám meg úgy viselkedik, mintha azzal, hogy én dolgozom, mindent megengedhetnék magamnak.

Tudom, vihar a biliben, vannak ennél nagyobb problémák a világban. Aki csak beszólni akar, ne tegye. Már az is jól esett, hogy kiírhattam magamból.

2021. ápr. 1. 11:16
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Igen. Nem tudom, hogy az egészet apám fizette-e, ezt kétlem mondjuk, de valószínűleg a felét biztosan. Mechwart-ligetnél van a lakás, nem éppen az olcsó környéken.

Nincs másik gyerek, nekem sincs testvérem.

2021. ápr. 1. 12:31
 22/39 anonim ***** válasza:
99%
Hiába szólnak be páran a kérdezőnek, ugyanilyen helyzetben szerintem mindenkinek rosszul esne ez a kivételezés. Ha belegondolok, hogy lenne egy apám, aki mindent megad az új párja lányának, nekem meg szinte semmit, rosszul esne bizony. Nem azért, mert elvárom, de bennem is él egy olyan "elv", hogy a saját gyerekemet előbb fogom segíteni, mint bárki mást, aki tegyük hozzá rá sem szorult a 10 millió forintos autóra. Álszent az, aki azt mondja, hogy egy ici-picit sem érezne emiatt csalódást. Maximum nem tenné szóvá.
2021. ápr. 1. 12:34
 23/39 anonim ***** válasza:
95%

Fogadd el, hogy te apáddal járó "nyűg" vagy. Mondhatsz csinálhatsz bármit te oda nem kellesz. Nem fogsz kapni semmit sem, ha a lakásban sem támogatott minek erőlködsz? Engedd el, hogy te már ott egy senki vagy. Az új nő irányít

Nem fogsz örökölni sem, mert biztos végrendelet lesz vagy már van.

2021. ápr. 1. 12:35
 24/39 anonim ***** válasza:
87%
Jogos a felháborodásod, ráadásul az egyetlen gyereke vagy. Időnként azért emlékezetesd Arra, hogy ha idős lesz, akkor a kakukkfióka csajra biztos nem számíthat, kár belé tömni a pénzt. A felesége biztos manipulálja apádat. Nem szép dolog, de csináld ugyanezt, nyalj apának, és fúrd a nőt meg a kiscsajt, ahol tudod, hiszen ők is ezt csinálják!
2021. ápr. 1. 12:43
 25/39 anonim ***** válasza:
93%

Sajnos ugyanezt az én fiam is átélte, az apja az új gyereket pénzeli, (külföldi utak, külföldi egyetem,..), a fiának azt hazudja, hogy "alig bírnak megélni" - nem igaz, milliói vannak -, és lakásvásárlásnál nem volt képes annyit mondani, hogy nesze, itt van 2-3 millió, majd ha öreg leszek és beteg, visszaadod.

A fiam megszakított vele minden kapcsolatot.

És abban is biztos vagyok, hogy az exférj most azt hazudozza az új családjának, hogy én biztattam a fiamat a szakításra. Ami szintén nem igaz, ez az ő saját döntése volt.

2021. ápr. 1. 12:54
 26/39 anonim ***** válasza:
34%
Nem lehet, hogy a kiscsaj is apád lánya?
2021. ápr. 1. 13:22
 27/39 anonim ***** válasza:
91%

Ez a tesós példa szerintem nem helyénvaló. Nekem van egy több mint 6 évvel fiatalabb öcsém, egyetemista. Én már dolgozok, férjem van, nem tartanak már el nyilván, őt meg igen...

Itt arról van szó, hogy ez még akkor is aránytalan különbségtétel lenne, ha vér szerinti testvrek lennének, hát még így. Nem azt kondom hogy semmit ne kapjon a csajszi, de arra azért figyelni kene hogy van egy fiam is valahol...

2021. ápr. 1. 14:05
 28/39 anonim ***** válasza:
83%

26# akkor is fele- fele kéne hogy legyen.

Megértem amit érzel, totál igazad van.

Sajnos neki mar az az új családja. Nem tudom megérteni ez hogy működik egyeseknél de elég gyakori.

2021. ápr. 1. 14:07
 29/39 Savlekotő ***** válasza:
85%
Emlék gyerek vagy. Ne alázd meg magad hagyd a fenébe a kapcsolatot is..
2021. ápr. 1. 15:56
 30/39 anonim ***** válasza:
96%

Az én párom apja konkrétan elfeledkezett a 15 éves fiáról, mikor külön mentek. Ezt kb szó szerint lehet érteni. A párom az apjával akart maradni, mert nem bírta az anyja új pasiját (hozzá ment az asszony, mert a ház, amiben laktak az apa nevén volt). Az apja meg elköltözött, egyedül hagyva a fiát, hogy oldja meg maga az életét. Az apja az örökölt földeket eladta és az új asszony 4 gyerekét támogatta belőle, a párom meg 16 évesen dolgozni kényszerült, hogy ne kössék ki a villanyt, mert számlákra se kapott pénzt (kaját kapott a nagyszüleitől).

Szóval én teljesen megértem, hogy milyen borzasztó dühítő a helyzeted. Többen írták, hogy apád ezt a lyuk miatt csinálja és igaz. Emlékeztetned kéne, hogy te is a gyereke vagy, egyenlően kellene ajándékoznia titeket teljesen függetlenül attól, hogy ki dolgozik és ki nem. Pl azt az autót eladhatta volna, a felét szétosztja, még abból is ugyan jó autót lehet venni.

2021. ápr. 1. 17:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!