Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felfújom a dolgot, vagy...

Felfújom a dolgot, vagy jogosan esik rosszul, hogy nem én kaptam az autót?

Figyelt kérdés

Apám tavaly vett magának egy új kocsit, az előzőt eladta. Mondta, hogy nem szereti, neki sokkal kényelmesebb volt a korábbi autója (az terepjáró, ez meg egy szedán/limuzin típus volt). Karácsonykor mondta is nekünk, hogy vesz egy újat, amit használ meg odaadja a feleségének (elváltak a szüleim).

Ezzel nem is lett volna gond, de kiderült, hogy a felesége helyett annak a lánya kapta meg a kocsit, mert hogy neki nem volt saját autója és mindig vagy az anyjáét, vagy az apjáét, vagy az én apámét szedte el és ez neki sem volt kényelmes, meg a családnak sem.

Az zavar, hogy az a lány megkap mindent első szóra és még az én apámat is kihasználja. Tavaly kérdezte, hogy nem-e megyünk el nyáron nyaralni és mondtam, hogy ha talál jó áron, benne vagyok. Mondta, hogy minek nézne "jó áron", ha úgyis az apám fizeti, mindig ő szokta állni ezeket. Ez is rosszul esett, mert nekem egy nyaralásomnál sem mondta, hogy állja a felét legalább, vagy ad költőpénzt, erre meg hallom, hogy a felesége lányának minden útját fizette (és nem évente 1-2 útról van szó).

Aztán most itt ez az autós dolog is... Én egy 15 éves kocsival járkálok, amit még az anyám "selejtezett le". Van már vele probléma, havonta visszük szerelőhöz szinte. Sem teljesítményben, sem kényelemben nem lehet összehasonlítani az apám által odaadott kocsival. Ráadásul nekem munka miatt napi szinten kell az autó, ő meg eljárkál vele barátnőkhöz, Budapestre a lakásához és ennyi. Nem dolgozik, tehát az autót ugyanúgy apám fogja fenntartani utána.

Egyszer már felhoztam apámnak ezt, hogy miért fizetnek neki ki minden óhajt, sóhajt rögtön, mire mondta, hogy mert még egyetemre jár, nem dolgozik. Jó, én dolgozom, eltartom magam, de 190 ezer a nettóm. Ez nem az az összeg, amiből akkora jólétben élhetnék... Apám meg úgy viselkedik, mintha azzal, hogy én dolgozom, mindent megengedhetnék magamnak.

Tudom, vihar a biliben, vannak ennél nagyobb problémák a világban. Aki csak beszólni akar, ne tegye. Már az is jól esett, hogy kiírhattam magamból.

2021. ápr. 1. 11:16
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
98%

Jogosan esik rosszul, de sok mindent nem tudsz vele kezdeni.

Meg akarja tartani az új nőt meg a lányát.

2021. ápr. 1. 11:49
 12/39 anonim ***** válasza:
98%
Én levonnám a megfelelő következtetést és megszüntetném velük a kapcsolatot. Nem azért, mert tartanám a markom, de amiket írsz, az már a megalázás kategóriája. Apád továbblépett, új nő, új élet, szemmel láthatóan te már nem férsz bele a képbe:(
2021. ápr. 1. 11:50
 13/39 anonim ***** válasza:
9%
Van autód? Van. Neki nem volt. Se 15 éves, se más. Pont.
2021. ápr. 1. 12:00
 14/39 A kérdező kommentje:
De egy 20 éves egyetemistának minek kéne több, mint 10 milliós autó? Fenntartani sem bírja, annyit közlekedik vele, hogy elmegy a barátnőihez, aztán haza.
2021. ápr. 1. 12:03
 15/39 anonim ***** válasza:
18%
Miért, neked miért kell?
2021. ápr. 1. 12:04
 16/39 A kérdező kommentje:

Dolgozom, két napot 130 km-rel arrébb. Az autómmal folyamatos problémák vannak, nyáron másfél hónapig volt szerelőnél hengerfej probléma miatt. Egyvalamit megcsinálnak rajta, 2 hét múlva jelentkezik más baj.

Vidéken élünk, itt nincs 5 percenként villamos és troli, van két buszjárat és ennyi. Sajnos bármennyire is 2021 van és tömegközlekedés-fejlesztés, kocsi nélkül itt nehezen lehet boldogulni.

2021. ápr. 1. 12:08
 17/39 anonim ***** válasza:
18%

Értem hogy rosszul esik, hogy ő mindenből többet meg jobbat kap, de te se mondhatod hogy el lennél hanyagolja ezt-azt teis kapsz, téged is elhívnak nyaralni. Ők egy háztartás, nyilván együtt állnak minden költséget, te nem vagy a háztartások része, kicsit fura is lenne ha neked is venne kenyeret meg parizert is csak mert a lányának meg a feleségének vesz.

Nekem van egy húgom, együtt élnek a szüleink. Miután elköltöztem otthonról, önálló fizetésem lett húgom még otthon lakott. Nyilván ő ment még a szüleimmel nyaralni, fizették a külföldi tanulmányait, miközben én már nem kaptam semmit, de nem izéletam rajta. Természetes, mert ő fiatalabb nálam, ő abban a 4 évben nem kapott semmit, amikor csak én éltem, ő még nem.

2021. ápr. 1. 12:14
 18/39 anonim ***** válasza:
17%
Felteszek egy kérdést, amin garantáltan megsértődik a kérdező, de muszáj: miért nem teszel vmit azért, hogy ne 190 ezret keress, hanem magadat képezve előrébb juss? Akkor nem kellene felnőttként apadnál kuncsorognod egy kocsiért. Nem megalázó ez neked, hogy felnőtt létedre még mindig apuci kell hátországnak?
2021. ápr. 1. 12:15
 19/39 A kérdező kommentje:

Van diplomám, 2 nyelvvizsgám, jelenleg az MSc-t csinálom levelezőn. Ennél többet nem tudnék már vállalni. Nem tehetek róla, hogy a pályakezdők fizetése ennyi.

Szerintem azért az újépítésű budai lakást és azt, hogy 170 ezerért felcsiszoltatta nálam a padlót + megkaptam a régi, garázsban álló mosógépüket, nem éppen lehet összehasonlítani. Ráadásul nem is azt kértem, hogy fizesse a felét, hanem hogy adjon bele 2-3 milliót (ami náluk kb egy nyaralás ára/fő.

2021. ápr. 1. 12:21
 20/39 anonim ***** válasza:
94%

19

A csajszi egy komplett lakást kapott akkor?

És van tesója, vagy egyke?

Hát elég szomorú, hogy ennyire nincs egyenlőség tartva. Talán azzal vigasztalhatlak (?), hogy nagyon nagyon sok embernek még ennyije sincs, mint neked és kilátásuk sincs arra, hogy valaha lesz. De megértelek.

2021. ápr. 1. 12:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!