Elzavartam a lányom barátját. Most áll a bál. Mihez kezdjek?
A lányom (17) összejött egy fiúval (19) aki nekem kezdettől fogva nem volt szimpatikus, de nem szóltam semmit, mert úgy vagyok vele hogy nem az én dolgom. Eddig csak rövid időre találkoztam a sráccal, de ma még volt hívva hozzánk. Nagyon flegma volt mindenkivel. Egy adott ponton azt vágta oda nekem, hogy "Hozz már egy pohár vizet! Cseszhetsz bele egy citromkarikát is!"
Nagyon felment a cukrom. Mondtam neki hogy első sorban nem tudom, mióta gegeződünk, másod soron nem tudom, mióta vagyok az ő pincére és hogy mer így beszélni velem. Persze a lányom egyből elkezdte védeni, hogy nem úgy értette és férevonultak. Egy óra sem telt el, amikor kezdte mondani a lányomnak, hogy "Nem kell iskola, egyetem, mert nézd meg milyen f@sza nekem is és nincs is érettségi". Mondtam neki, hogy ne tanítsa hülyeségre a lányom és hogy ugyan mondja meg, miből él, mire rávágta hogy biznisz. Aztán hazajött a férjem és a vacsoránál ott volt a fiam (szintén 17) akitől megkérdezte hogy van-e barátnője, mire mondta hogy nincs. Erre odavágta neki, hogy "micsoda lúzer". A férjem felpattant és rákiáltott hogy viselkedjen és tanuljon meg beszélni az emberekkel, mire azt mondta "Milyen nyomorék hely ez, hogy itt minden szóra oda kell figyelni?". Erre mondtam neki hogy ha nem tetszik a hely, takarodjon el, de ő azt hajtogatta hogy "nagy tervei vannak a lánnyal".
A férjem kidobta őt és megomdta hogy soha többet ne merjen hozzánk jönni.
Utána persze cirkuszolt a lányom, én megmondtam neki, hogy felőlem szarja el az életét ezzel a huligánnal, de az én házamba többet nem jön.
Viszont a férjem most felvetette nekem a problémát, hogy fel kéne nyitni a lányom szemét az ő, lázadó szintjén, mert egy hagyományos szülő - gyerek párbeszédet nem vesz elég komolyan. Mit tegyünk?
Hidd, nálam jobban senki nem ismeri a lányom.
Hogy én ezt mennyi szülő szájából halottam már a munkám során,legtöbbször példáséknál ahol a gyerek már drogozott, kaparásra várt de otthon még mindig a jó kislány mese volt..
51
Hat persze. Te nagyon sok szülőtől hallottad, és persze hogy nagyon okos is vagy.
Nem csak otthon van a "jó kislány mese". Miért nem bírod elfogadni hogy a lányommal soha nem voltak problémák? Az iskolában mindig benne van a top 3-ban, a baráti köre mind rendes emberekből állnak, soha nem viselkedett velünk csúnyán (tegnap sem, csak azért sírt hogy miért dobtuk ki a barátját és miért nem beszéltünk vele, de nem mert pofázni vagy csúnyán beszélni)
Nos fejlemények:
Ma beszéltem a lányommal és megmondtam neki hogy én nem szólok bele hogy ki a barátja (az egy dolog ha ellenzem a kapcsolatát, de ha akar úgy is megteszi az akaratom ellenére), de a mi házunkba nem jöhet többet egy ilyen srác. Mondta hogy igen, az este nem kellett volna megtörténjen mindez, és hogy bocsánatot kér amiért védte. Mondtam hogy ezt vele beszélje meg és vele tisztázza, hogy miért viselkedik így.
Ezután a férjem is leült vele beszélni (a lányom nagyon apás) és elmesélte a férjem hogy miket beszéltek (mert én kimentem, ez a kettőjük dolga).
Mondta a lányom hogy nem történt köztük még semmi, csók sem csak ölelkeztek és fogják egymás kezét. Mondta hogy neki nagyon tetszik külsőre és tetszett az, hogy mennyire laza. A férjem mondta neki, hogy egy dolog hogy valaki laza és más dolog hogy nem tud viselkedni. És akkor felvetette a lányomnak hogy ha most így beszél, hogy fog majd ha a családba kerül ne adj isten... És akkor rávilágított, hogy ez a srác pont úgy néz ki mint aki cigizik, iszik, bandázik és benne van minden mocskos üzletben.
A lányom megígérte neki, hogy megkéri a srácot hogy bocsánatot kérjen és megkérdi tőle, mi az a "biznisz" amivel foglalkozik.
A fiam is szeretett volna vele beszélni de mondtam hogy inkább később, mert száz hogy vita lett volna belőle.
55
Na megjött a mindent tudó.
57
Nem,nincs baja velem, Mr Rosszindulatú.
Nagyon jó a viszonyom vele és ma is immár higgadtan tudtunk beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!