Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elzavartam a lányom barátját....

Elzavartam a lányom barátját. Most áll a bál. Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

A lányom (17) összejött egy fiúval (19) aki nekem kezdettől fogva nem volt szimpatikus, de nem szóltam semmit, mert úgy vagyok vele hogy nem az én dolgom. Eddig csak rövid időre találkoztam a sráccal, de ma még volt hívva hozzánk. Nagyon flegma volt mindenkivel. Egy adott ponton azt vágta oda nekem, hogy "Hozz már egy pohár vizet! Cseszhetsz bele egy citromkarikát is!"

Nagyon felment a cukrom. Mondtam neki hogy első sorban nem tudom, mióta gegeződünk, másod soron nem tudom, mióta vagyok az ő pincére és hogy mer így beszélni velem. Persze a lányom egyből elkezdte védeni, hogy nem úgy értette és férevonultak. Egy óra sem telt el, amikor kezdte mondani a lányomnak, hogy "Nem kell iskola, egyetem, mert nézd meg milyen f@sza nekem is és nincs is érettségi". Mondtam neki, hogy ne tanítsa hülyeségre a lányom és hogy ugyan mondja meg, miből él, mire rávágta hogy biznisz. Aztán hazajött a férjem és a vacsoránál ott volt a fiam (szintén 17) akitől megkérdezte hogy van-e barátnője, mire mondta hogy nincs. Erre odavágta neki, hogy "micsoda lúzer". A férjem felpattant és rákiáltott hogy viselkedjen és tanuljon meg beszélni az emberekkel, mire azt mondta "Milyen nyomorék hely ez, hogy itt minden szóra oda kell figyelni?". Erre mondtam neki hogy ha nem tetszik a hely, takarodjon el, de ő azt hajtogatta hogy "nagy tervei vannak a lánnyal".

A férjem kidobta őt és megomdta hogy soha többet ne merjen hozzánk jönni.

Utána persze cirkuszolt a lányom, én megmondtam neki, hogy felőlem szarja el az életét ezzel a huligánnal, de az én házamba többet nem jön.

Viszont a férjem most felvetette nekem a problémát, hogy fel kéne nyitni a lányom szemét az ő, lázadó szintjén, mert egy hagyományos szülő - gyerek párbeszédet nem vesz elég komolyan. Mit tegyünk?

2021. márc. 25. 20:41
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/186 Savlekotő ***** válasza:
63%
17 éves ,már rég nem gyerek 19 20 évesen is gyerekként fogod kezelni akkor is kihallgatod minden személyes beszélgetését. Lol..
2021. márc. 27. 18:49
 102/186 anonim ***** válasza:
72%
El kéne költözni most a lánynak és akkor békén hagyná az anyja. Ismertem 16 éves lányt aki elköltözött otthonról a pasijához. Jól mondja az előttem szóló, hogy majd 20 évesen is gyerekként fogja kezelni az anyja és kihallgatja a telefonálását is.
2021. márc. 27. 19:10
 103/186 A kérdező kommentje:

17

Évesen még gyermek. És mivel még én tartozom érte felelősséggel, ehhez is tartom magam.

18

Ha akar menjen. Senki nem tartja vissza, kedves nagyokos. Menjen és kezdjen el dolgozni, tartsa el magát ha neki ez kell. Sajnálom, az én házam nem hotel hanem családiház. Vagy egy Családként élünk és egymást támogatjuk, vagy megy mindenki a maga útján. Erről ennyit, ez tényleg nem tartozik a témához és senkinek semmi köze hozzá. Mindenki úgy neveli a gyermekét ahogy akarja (vagy nem is neveli egyáltalán, mert olyan is van)

2021. márc. 27. 19:47
 104/186 anonim ***** válasza:
29%
Győzike te vagy az?
2021. márc. 27. 20:04
 105/186 anonim ***** válasza:
81%

Igazából itt a gond nagyrésze nem az anyukával van.(szintén a korai válaszoló lennék)

Viszont itt a lereagálás,ezek utáni lépések,és gondolatok a kérdések. Tehát hogy megértse a lány is,hogy amit tesz,tett az nem jó.

2021. márc. 27. 20:07
 106/186 Savlekotő ***** válasza:
75%
Család lényege nem a másik elnyomása és ha nem hódol be eldobása..
2021. márc. 27. 21:18
 107/186 A kérdező kommentje:

Nekem senki nem kell behódoljon és nem dobok ki senkit. De nem az a mai nagy liberális család vagyunk hol mindent szabad és mindent lehet. Vannak elvárásaim és vannak bizonyos szabályok.

És ha nem tetszik, tud jobb családot, hát menjen. Nem erőszak a családunkban élni. Ha neked abból áll az egész hogy huligánokat kéne fogadjak a házamba, akkor nem. Ezt nem teszem meg még akkor sem, ha mai elvárások szerint (vagy szerinted) ez normális

2021. márc. 27. 21:44
 108/186 Savlekotő ***** válasza:
66%
Nálatok semmit se lehet,ha még a telefonálásnál is egy 17 éves mellett állsz mint valami katona tiszt,20 évesen is lehallgatod majd,belemászol a dolgaiba? Lányod okkal vitte az orrod alá ezt a gyereket..
2021. márc. 27. 22:03
 109/186 A kérdező kommentje:

Ember szállj már le rólam, menj a feleségedet cseszegesd a hülyeségeiddel.

Legyen neked igazad, legyen meg a sikerélményed csak szállj már le rólam mert nem vagyok kíváncsi rád.

És még egyszer mondom, több választ nem várok. A vita elmúlt és ha minden jól megy, lekoptatja ezt a bunkó parasztot is.

2021. márc. 27. 22:09
 110/186 A kérdező kommentje:
Csak úgy mellesleg fogalmam sincs honnan szpotad hogy nálunk nem lehet semmit és hogy mersz ítélkezni úgy hogy semmit nem tudsz. A lányom leült a kanapéra és felhívta a srácot. Az egész család fel kellett volna álljon és átmenjen máshova vagy mi?
2021. márc. 27. 22:10
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!