Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elzavartam a lányom barátját....

Elzavartam a lányom barátját. Most áll a bál. Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

A lányom (17) összejött egy fiúval (19) aki nekem kezdettől fogva nem volt szimpatikus, de nem szóltam semmit, mert úgy vagyok vele hogy nem az én dolgom. Eddig csak rövid időre találkoztam a sráccal, de ma még volt hívva hozzánk. Nagyon flegma volt mindenkivel. Egy adott ponton azt vágta oda nekem, hogy "Hozz már egy pohár vizet! Cseszhetsz bele egy citromkarikát is!"

Nagyon felment a cukrom. Mondtam neki hogy első sorban nem tudom, mióta gegeződünk, másod soron nem tudom, mióta vagyok az ő pincére és hogy mer így beszélni velem. Persze a lányom egyből elkezdte védeni, hogy nem úgy értette és férevonultak. Egy óra sem telt el, amikor kezdte mondani a lányomnak, hogy "Nem kell iskola, egyetem, mert nézd meg milyen f@sza nekem is és nincs is érettségi". Mondtam neki, hogy ne tanítsa hülyeségre a lányom és hogy ugyan mondja meg, miből él, mire rávágta hogy biznisz. Aztán hazajött a férjem és a vacsoránál ott volt a fiam (szintén 17) akitől megkérdezte hogy van-e barátnője, mire mondta hogy nincs. Erre odavágta neki, hogy "micsoda lúzer". A férjem felpattant és rákiáltott hogy viselkedjen és tanuljon meg beszélni az emberekkel, mire azt mondta "Milyen nyomorék hely ez, hogy itt minden szóra oda kell figyelni?". Erre mondtam neki hogy ha nem tetszik a hely, takarodjon el, de ő azt hajtogatta hogy "nagy tervei vannak a lánnyal".

A férjem kidobta őt és megomdta hogy soha többet ne merjen hozzánk jönni.

Utána persze cirkuszolt a lányom, én megmondtam neki, hogy felőlem szarja el az életét ezzel a huligánnal, de az én házamba többet nem jön.

Viszont a férjem most felvetette nekem a problémát, hogy fel kéne nyitni a lányom szemét az ő, lázadó szintjén, mert egy hagyományos szülő - gyerek párbeszédet nem vesz elég komolyan. Mit tegyünk?

2021. márc. 25. 20:41
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/186 A kérdező kommentje:

Milyen látszat idill? Te ismered talán a családunk vagy most csak itt belepofázol olyasmibe amire nincs is rálátásod sem közöd? Hogy fontosnak érezd magad?

A húgom esetét arra értettem, hogy ő is rosszul döntött, mindenki ellenezte a férjét, de ő oda volt érte. Előbb elszedte minden pénzét, a kocsiját, a lakását és még a munkahelyét is ott hagyta a pasas miatt, majd lelépett, terhesen hagyva a húgomat. Mai napig nem tartják a kapcsolatot, pedig a gyermekük már 14 éves.

2021. márc. 26. 21:39
 82/186 A kérdező kommentje:

80

Nekem nem voltak traumáim.

Nem tudom hogy jutottunk idáig és hogy képzeltek ebbe bele ilyesmit...

Szigorú szüleim voltak? Igen, és hálás vagyok érte. És igen, mi is szigorúak vagyunk. Engedékeny szülőnek megvan az eredménye... Láttam jó párat.

Nem vagyunk túl szigorúak, én mindent (még ezt a tökfejt is megengedtem a lányomnak) de megmondtam hogy aki nagy lány akkor amikor elköveti a hibát, legyen nagy lány akkor is amikor azt helyre kell hozni.

2021. márc. 26. 21:43
 83/186 A kérdező kommentje:
De ez abszolút nem releváns, semmi köze a kérdéshez.
2021. márc. 26. 21:43
 84/186 A kérdező kommentje:
Amúgy nem várok több választ, köszönöm a hasznosakat és abprivátojat is. Segítettek :)
2021. márc. 26. 21:44
 85/186 Savlekotő ***** válasza:
84%
Jó van akkor te majd válasszál a lányodnak hozzá illő férjet és mindenki boldog lesz. Csak később a gyereked ne járjon majd sunyiba terápiára.
2021. márc. 26. 21:45
 86/186 anonim ***** válasza:
78%

Azt ha rosszul van nevelve a lány,azt a szülőknek lehet köszönni.

Ez nem jelenti azt,hogy "ez most a te hibád rhadj meg". Szimplán minden helyzet,minden ember más. Az én gyerekkorom sem volt mesés,én is radikális,meg szélsőséges lettem,stb...De egy idő múlva rájöttem,hogy lehetek még radikálisabb. Akarom mondani lehet ezen kívül is van világ,és ezen kívül is vannak jó dolgok,stb. Mit vársz egy mai tinitől? Meg kell nevelni. Régen kevesebbre volt szükség,és egyszerűbb volt,mert nem kellett arra ébredned,hogy tiktokon rázza a bigáját,max arra ébredtél,hogy valamit eltört véletlen,és mittomén megmondtad már korábban neki,hogy hogyan kell,és hogy hogy ne rontsa el,vagy ne törje el...

2021. márc. 26. 22:05
 87/186 anonim ***** válasza:
89%
Attól még akkor is azért vitte haza ezt a majmot, hogy téged idegeljen. Az okokat pedig csak te tudhatod. Már, ha látod olyan magas lóról is... De kétlem. A hozzád hasonló szülők valahogy sosem.
2021. márc. 27. 07:56
 88/186 A kérdező kommentje:

87

Biztos te jobb szülő vagy. Szia!

2021. márc. 27. 08:37
 89/186 Savlekotő ***** válasza:
86%
Ha a gyerekedre ennyi energiát áldoznál mint a kérdésre h mit csinálj egy majd nem felnőttel,és nem minden válaszolónak csak beszólnál lehet a kérdésed is tárgytalan lenne. Kicsit nézzél már magadba is mások szapulása pocskondiázása helyett te tökéletesanyuka...
2021. márc. 27. 09:07
 90/186 A kérdező kommentje:

89

Kinek szóltam én be? Azoknak akik ki akarnak oktatni olyasmiről amihez semmi közük. Jönnek itt mesékkel, hogy na majd ők megmondják milyen a mi családunk. Ebből pedig nem kérek.

Nem vagyok tökéletes, mint te. De nem is akarok az lenni. Én ilyen vagyok, ez van. Ha nem tetszik, el lehet menni. Megmondtam a gyermekeimnek is. Én felnevelem őket, amiben csak lehet támogatom, ha valami nem tetszik, ez van. Majd ők csinálják jobban.

2021. márc. 27. 09:10
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!