Elzavartam a lányom barátját. Most áll a bál. Mihez kezdjek?
A lányom (17) összejött egy fiúval (19) aki nekem kezdettől fogva nem volt szimpatikus, de nem szóltam semmit, mert úgy vagyok vele hogy nem az én dolgom. Eddig csak rövid időre találkoztam a sráccal, de ma még volt hívva hozzánk. Nagyon flegma volt mindenkivel. Egy adott ponton azt vágta oda nekem, hogy "Hozz már egy pohár vizet! Cseszhetsz bele egy citromkarikát is!"
Nagyon felment a cukrom. Mondtam neki hogy első sorban nem tudom, mióta gegeződünk, másod soron nem tudom, mióta vagyok az ő pincére és hogy mer így beszélni velem. Persze a lányom egyből elkezdte védeni, hogy nem úgy értette és férevonultak. Egy óra sem telt el, amikor kezdte mondani a lányomnak, hogy "Nem kell iskola, egyetem, mert nézd meg milyen f@sza nekem is és nincs is érettségi". Mondtam neki, hogy ne tanítsa hülyeségre a lányom és hogy ugyan mondja meg, miből él, mire rávágta hogy biznisz. Aztán hazajött a férjem és a vacsoránál ott volt a fiam (szintén 17) akitől megkérdezte hogy van-e barátnője, mire mondta hogy nincs. Erre odavágta neki, hogy "micsoda lúzer". A férjem felpattant és rákiáltott hogy viselkedjen és tanuljon meg beszélni az emberekkel, mire azt mondta "Milyen nyomorék hely ez, hogy itt minden szóra oda kell figyelni?". Erre mondtam neki hogy ha nem tetszik a hely, takarodjon el, de ő azt hajtogatta hogy "nagy tervei vannak a lánnyal".
A férjem kidobta őt és megomdta hogy soha többet ne merjen hozzánk jönni.
Utána persze cirkuszolt a lányom, én megmondtam neki, hogy felőlem szarja el az életét ezzel a huligánnal, de az én házamba többet nem jön.
Viszont a férjem most felvetette nekem a problémát, hogy fel kéne nyitni a lányom szemét az ő, lázadó szintjén, mert egy hagyományos szülő - gyerek párbeszédet nem vesz elég komolyan. Mit tegyünk?
Én mondjuk nem hallgattam volna a csitításodra, úgy eltángálom, hogy ott sz*rik és h*gyozik be, majd ráhívom a rendőrt, hogy besurrant.
A kicsi lányomnak meg azt mondtam volna, hogy ha sokáig nyíg a kiskötsög miatt, akkor kapja a tángálás másik felét, és most takarodhat vissza a szobájába.
59
Nem vert át, kedves. Még akkor se ha neked ez esik jól.
60
De,igen. Mert legalább az anyja lehetnék. Alapvető illemszabály hogy az ember idősebbet nem tegez csak úgy le.
61
Amugy szívem szerint ezt tettem volna. Vagyis apám és anyám biztos ezt csinálta volna velem. Csak tudod, most nagy EU ország vagyunk, itt azért is rád llnak ha csak ránezel a gyermekre csúnyán. De ha úgy viselkedik, megkapja ő tőlem, ne félj 🙂
"jó kislány" az persze 🤦🏻♀️😂
Nekem is volt lázadó korszakom, előtte mindig jó gyerek voltam, de azért voltak alapvető igényeim. Ez a srác iszonyat buta lehet amellett hogy neveletlen bunkó, még csak kedves se, egyszerűen dupla nulla, nem is értem, hogyha annyira értelmes elvileg a lányod, akkor hogy lehet ennyire igénytelen.
Anno én zenészekkel kavartam, ott legalább volt mit felmutatni és nem bántottak sose, de ez a csávó kétlem, hogy az agresszív szexen és zsaroláson kívül bármi mást tudna adni a lányodnak... Nem értem, ennyire alja pasit milyen indíttatásból lehet felszedni, még csak nem is izgalmas, szimplán lúzer.
Kétlem, hogy tényleg ismered a lányodat, ez már egy elég durva szint, ha ilyenbe belemegy. Önbizalom sehol, az biztos. Küldjétek el pszichológushoz, nagyobb lehet a baj, mint gondoljátok és küzdd le az egodat, hogy "ismerem a lányomat", mert valamit mulasztottál vagy pont túlzásba vitted a kontrollt otthon és ez lett a vége.
65
Nem tudom, hogy mit lát annyira benne, ezt majd ő elintézi. Meggondolja hogy komolyan gondolja ezzel az ökörrel vagy csak meglátta benne a nagy Casanovat de kiszerethet belőle. Nekem is volt ilyen, hogy kiszerettem mert rájöttem hogy nem lesz jó vége.
"még csak nem is izgalmas, szimplán lúzer" na ebben maximálisan egyetértek. Remélem erre ő is rájön.
Nem jár pszichológushoz, az nem a mi világunk.
62. Korai válaszolók közé tartozom.
Nem tegez le,de jobbnak tartom megkérdezni,hogy melyik legyen. Szerintem ez az udvarias,mert így el lehet kerülni azt,hogy pl nem akarja xy,hogy magázd,és lemagázza valaki. Illetve szerintem csak szimplán illedelmes megkérdezni magázódás után,hogy melyik legyen. De egyből tegezni a legnagyobb bunkóság,elvégre ismeretlen az ember,és egyből haveri módon szevasz...
Nem jár pszichológushoz, az nem a mi világunk.
Majd felnőttként szüksége lesz pont a családi háttér miatt,itt borítékolom. Persze tudom felnőttként sem mehet mert hát akkor is te fogod el dönteni hova mehet majd? Nem verni kell egy gyereket,attól nem fog kevésbé lázadni.
68
Ha felnőtt lesz, azt csinál amit akar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!