Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány évesen engedtek el...

Hány évesen engedtek el titeket a szüleitek hogy a barátaitokkal elmenjetek kirándulni?

Figyelt kérdés

2021. márc. 23. 13:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Franc se emlékszik, 18 évesen emlékszem, hogy egy hetet sátoroztunk egy kölcsöntelken, előtte meg jártunk a délegyházi tavakhoz tutira. De hogy pontosan mikortól...
2021. márc. 23. 13:57
 2/15 anonim ***** válasza:
98%
kirándulás alatt mit értesz? egy napra a közelbe/ két várossal arréb, de estére hazaérnénk? ez talán 14-15 éves korom óta. vagy olyan ottalvós dologra? ez meg 15-16. de nem hiszem hogy ennél előbb szóba került volna. 16 évesen már fesztiválozni is mehetttünk, az meg azért veszélyesebb/ijesztőbb mint egy kirándulás.
2021. márc. 23. 14:04
 3/15 anonim ***** válasza:
98%

1 napos kirandulasra, vagy baratnoknel ottalvasra 2-3 napra, hazibulikba, strandra mar 14 eves koromtol mehettem.

Viszont olyat, hogy szulok nelkul baratokkal, vagy az aktualis pasimmal nyaraljak valahol, vagy fesztivalra menjek, csak 18 eves korom utan lehetett, de annyira nem bantam, nem volt igenyem ra. Illetve azota mar booven bepotoltam mindent, eleg is volt :D

2021. márc. 23. 14:17
 4/15 anonim ***** válasza:
94%
Fiú vagyok, engem sose féltettek igazán. Biciklivel kimentünk a városból egy közeli tóhoz már 12 évesen, de ha belegondolok ilyet 8-9 évesen is csináltunk nagyobb gyerekekkel. Általában egész nap azt se tudták a szüleink, merre vagyunk, mert ez még a mobiltelefonos korszak előtt volt, meg vidéki kisváros, nem volt gáz. Akkoriban hozzá voltak szokva a szülők is, hogy nem tudják követni a gyerekeik minden lépését, csak annyi volt az elvárás, hogy kerüljünk elő élve estére. 14 éves koromban már egyedül, vonattal mentem ide-oda, meg szintén 14 évesen töltöttem el először egy hetet szülők nélkül, a haverommal Balatonon a nyaralójukban, úgy, hogy 17-18 éves "nagyok" "vigyáztak" ránk, egy fiú meg egy lány, akik együtt jártak. Akkor piáltam először életemben, meg mentünk rózsát lopni este a parkból, mert másnap volt a ránk vigyázó nagy lány szülinapja, és szerettünk volna ajándékot adni neki. :)
2021. márc. 23. 14:19
 5/15 anonim ***** válasza:
83%

Felnőtt felügyelettel 4

Amúgy 7

Igaz ez már régen volt

Akkor még nem feltették a gyermekeket még a lepkéktől is

2021. márc. 23. 14:25
 6/15 anonim ***** válasza:
86%

Talan egy videki zsakfaluban, ahol mar 40 eve elek, nincsenek zuros alakok es stb stb, en se feltenem a gyereket.

De Budapest belvarosaban azert nem engedem egyedul maszkalni meg jatszani, biciklizni az utcan a barataival 7 evesen, ha nem baj.

A vilag sajnos atalakult, ez teny, de nagyon fugg a lakohelyedtol, hogy mennyire vagy engedekeny az ilyenekben, szerintem.

2021. márc. 23. 14:35
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a #6 íjra, ez nagyon függ attól, hogy hol él valaki.

Én lány vagyok, vidéki , egy kisebb városban élek. Gyerekkorunkban mindig kint cangáztunk, görkoriztunk estig stb. de itt is olyanra, hogy mondjuk barátnőmék birtokára mikor kijártunk egyedül bulikázni, akkor 15 lehettem.. Az előtt ilyesmiről szó sem volt.

Aztán mikor már magabiztosan elengedtek - 18 éves korom körül - akkor kezdtem koncertezni, meg első fesztiválom is olyan 18-19 körül lehetett, de itt barátom is velem volt, többen voltunk és vigyáztunk egymásra.

Ha pesten nevelném a gyerekeim - amit én nem igazán szeretnék majd az igazat megvallva - hát nem is tudom mikor meg hogyan engedném el.. Itt vidéken 15 körül én is engedném barátokkal itt-ott picit bulizni, de nagyobb dologra itt még nem gondolnék, azt 18 után. Tiltani hülyeségnek tartom, nekem semmi ilyet nem tiltottak a szüleim, csak voltak bizonyos szabályok. Így nem mentem ellenük, tök jó volt. (:

2021. márc. 23. 14:44
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Iskolai keretek közt, tanári stb. felügyelettel már 7 éves koromban.

Csak úgy, mindenféle kíséret, és felügyelet nélkül 14 évesen. Azaz végzős nyolcadikosként.Felruccantunk az egyik akkori osztálytársam szüleinek víkendházába (gyakorlatilag nem volt messze, csak már nem Budapest: 1 megálló HÉV, és kb 2 km séta) egy ott alvós-szalonnasütögetős buliba. Fiúk-lányok vegyesen, ez afféle búcsúbankett volt.

Nem, nem fajult durva berúgásba és felelőtlen kefélgetésbe, nem gyújtottuk fel a házat, és a környező telkeket, csak papírra írt recept alapján összehoztunk egy jó bográcsos paprikás krumplit, vittünk üdítőt, tollasoztunk, társasoztunk stb.

A "buli" után a víkendháztulajdonos apuka leellenőrzött mindent, s mivel tökéletes rendet tettünk, elmosogattunk, stb, a továbbiakban bármikor mehettünk oda lazítani, ha erre igény volt.

...igaz, ez 1985-ben volt.

2021. márc. 23. 15:46
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
12-13 talán. Városba egyedül 14 évesen engedtek, legalábbis akkor kéredzkedtem el először, jó antiszociális gyerek voltam :D
2021. márc. 23. 16:52
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Amire elsőként emlékszem, az 2016 augusztusában volt (akkor 12 előtt jártam másfél hónappal), akkori osztálytársammal ketten bementünk a belvárosba (Bp) venni ezt-azt, ám ekkor már két éve egyedül buszoztam suliba, ezért konkrét kirándulásoknak se lett volna akadálya (csak velem egyidős haverokkal), de nem nagyon volt ilyesmi.
2021. márc. 23. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!