Kamaszok szüleitek elengednének titeket felnőtt nélkül a barátaitokkal 3-4 napra nyaralni?
Ugyan nem tegnap volt, de engem sem engedtek el, mégis elmentem... 15 éves voltam, kifejezetten jó, problémamentes(nek látszó) kislány, a szüleimben fel sem merült, hogy nincs velünk felnőtt a barátnőmék balatoni házában. Annyira megbíztak bennem, hogy a barátnőm szüleit fel se hívták egyeztetni. Mi meg lementünk és kocsmáztunk hajnalig. Azóta se tudnak róla. Két év múlva, 17 éves koromban már leengedtek felnőtt nélkül, addigra a barátnőim már be is töltötték a 18-at (ők évvesztesek voltak, én nem).
Ennek már több mint húsz éve, a saját gyerekeim kiskamaszok. Nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban, hogy ha valamit nem engedek, nem próbálkoznak-e meg vele mégis. Az önálló nyaralás náluk még nem téma, de a saját tapasztalatomból tudom, hogy a szófogadó, jó gyerek is átveri a szüleit, ha arról van szó, úgyhogy egy puszta "nem engedem" nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy megvédjük őket a bajtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!