Tudom, hogy hülye kérdés, de mit tudnék kezdeni, hogy nagyon gyorsan elteljen az az idő, amíg 18 nem leszek?
16 éves vagyok és már nagyon szeretnék itthonról elköltözni, mert itt már nem birom. Anyum úgy beszél velem mint a kutyákkal, lenéz. Elvárja tőlem,hogy mossak, főzzek, takarítják (amivel nincs baj) csak közben ő fekszik a szobában én nyomja a telefont. Folyamatosan talál valamit amiért belém köthet. Gyomorgörccsel fekszek gyomorgörccsel kelek. Nincs olyan nap, hogy el ne sírnám magam. Mikor el megyek hétvégén pár óra hosszára (a barátomhoz, akivel 2,5 fél éve együtt vagyunk) hívogat,hogy én miket csinálok stb.
Hajnalba, amikor élmény a boltba képes azért felkelteni, hogy nyissam ki neki a kaput.
De senki nem látja,hogy amikor kettesben vagyunk, hogy viselkedik velem. Apunak már nem egyszer próbáltam elmondani, de ő mindig meggyőzte, hogy az nem.úgy van.
Tudom, hogy a problémám nagyon kis dolognak tűnik,de fáj ebben élni. És rengeteg más dolgot is megtett már velem, mert ő az anyám és neki szabad..
Egyébként nem vagyok problémás gyerek. Nem járok sehova, hétköznap itthon vagyok, hétvégén megyek a barátomhoz, aztán este jövünk haza és itt alszik. Mikor el jön az,hogy ő menni akar a testvéréhez, akkor előtte két nappal nagyon kedves velem, hogy biztos legyen kaja és ki legyen takarítva apu neh szóljon, ja és hogy véletlenül se menjek el.
"hát, pl. bemész a jegyzőhöz és megkérdezed, hogyan lehetne nagykorúsittatnod magad. van ilyen."
Jaja. De nem azért, mert kiralylanynak házimunkát kell végeznie.
11. A "királylány" írta is a kérdésben, hogy a házimunkával nincs is gond. Csak pont kihagyott a szemed, amikor azt olvastad.
Ja, igen, a gyomorgörcs probléma meg sima tinihiszti. Titeket sem az eszetekért szeretnek. Pedig érettségin van szövegértés feladat, ahol olvasni és értelmezni kell egy szöveget.
Ifjúsági lelki elsősegély (Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség)
tel: 137 00
hétköznapokon 17-21-ig
12!
Nem hagyott ki a szemem. A történet kitaláció. Akinek pici esze van, eszre veszi. Te ugye nem ez a kategoria vagy
Ha valódi a kérdés, ha nem akkor is lehet, hogy valaki egyszer aki tényleg ilyen helyzetbe van majd rákeres erre. Ezért lenne jó, ha valódi válaszok lennének.
Én így csináltam:
Ha tényleg nagyon szar a helyzet, akkor szerintem mindenféleképpen szakmát kell tanulni (gondolom nem tegnap kezdődött), én is már a pályaválasztásnál úgy gondolkodtam, hogy minél előbb munkaképes legyek és tudjak lépni.
Az a baj azzal, ha egyetemre mész, hogy szinte esélytelen vagy legalábbis nagyon szenvedős akkor önállóan megélni, egyetemistaként még valószínűleg nem tudsz teljesen elszakadni a szülőktől.
Kitanultam egy szakmát (3 év), így 18 évesen munkaképes lettem. Június 15-én megvolt a ballagás, július 10-én már a munkásszállón voltam. Az ilyen helyekkel az a jó, hogy szinte a teljes fizetésed félretudod tenni. Csak ételre kell költeni. Én is innen értem el mindenemet. Az ott összespórolt pénzből végeztem el a későbbi tanfolyamokat/képzéseket, abból építettem fel az életemet. Persze nem lesz kellemes, főleg ha magyar munkásszállóra kerülsz, de kibírható.
Aprócska ellentmondás:
"Mikor el megyek hétvégén pár óra hosszára (a barátomhoz, akivel 2,5 fél éve együtt vagyunk) hívogat,hogy én miket csinálok stb."
"Nem járok sehova, hétköznap itthon vagyok, hétvégén megyek a barátomhoz, aztán este jövünk haza és itt alszik. "
15!
Tanácsot valódi helyzetre lehetne adni. Ez itt nem az. Kamu, méghozzá a gyenge fajtából.
Értem én, hogy jaj 18 és mindenkinek be van sózva a segge, de ez nem így megy...
Miből tartod fenn magad (a pasidra ne alapozz, ki tudja mikor lesz vége. Cseverből vederbe effektusnak nincs értelme)?
Tudod mi kell egy albérlethez?
Nagyjából mennyi a rezsid? Milyen munkalehetőségek vannak?
Váratlan kiadások?
Tapasztalatom alapján azt mondom, hogy minimum fél millió tartalékkal indulj annak, hogy elköltözöl. Így ha 2 hónapig nem találsz munkát sincs baj (azután kezdhetsz aggódni).
Én is és még jó páran elköltöztünk 18 évesen otthonról.Hogy éltük az életünket? Önállóan, kocsit vettünk, valaki vállalkozást épített, nekem is több szakmám lett, bejártam több, mint 15 országot ebből éltem is 3-ban.
Nem mindenki akar vagy tud mamahotelezni. Talpra esettség kérdése.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!