Támogatnátok ezzel a gyermeketeket ha házat szeretnének vásárolni vagy sem?
Hitelre szeretnének heteken belül házat venni, semmi kedvezményt nem szeretnének igénybe venni, jelenleg velünk laknak, ők fizetik a ház teljes rezsi költségét, illetve a lányom mindenben segít, vásárlás, orvoshoz elvitel stb. A rezsi 30 ezerbe kerül így nekik, a mi fizetésünk, 250.000 ft. Sokszor hallom hogy nagyon megkell húzni magukat anyagilag a ház miatt, amit apródonként fognak felújítani, ami kb másfél-2 év múlva lesz költözhető. Szóval erre az időre elengednétek a rezsit vagy sem?
Anyagilag kijövünk, csak bevásárolnunk kell a férjemre és magamra, ez tőlük független, és általában a fele fizetés megmarad.
Ebben az esetben inkább rég albérletbe mentem volna a lányod helyében.
Természetesen eddig SEM kertem volna egy fillért sem tőle!
"És itt most tök mindegy mikor ki hova vállal gyereket, az érdekel, hogy miért ilyen smucigok egyesek a saját gyerekükkel, miért ülnek inkább a pénzükön, minthogy segítenék vele a saját kölküket??"
Egyáltalán nem tökmindegy, ki hova vállal gyereket, mert jelen esetben már az is baromi nagy segítség ám, hogy a fiataloknak nem kell albérletet fizetniük, mint más pároknak.
A kérdező azt írta, 250 ezer ft a bevételük, ebből kéne eltartaniuk a lányukat férjestül-unokástul vagy mi? Akkor maguknak miből tesznek félre gond esetére? Ha beüt a krach és nekik kellene pénz, a nincstelen lányuk el fogja tartani őket?
Én azt vallom, mindenkinek alap kellene legyen, hogy segítse a gyerekét, de azért a lóf*sznak is van vége. Nem milliomos szülőkről beszélünk. Jó, hogy maguknak már havi 40 ezret ne tudjanak megtakarítani a szűkebb időkre, csak mert a fiatalok úgy vállaltak babát, hogy még az alapokat is derogált nekik megteremteni.
25ös vagyok!
Senki nem mondta, hogy 2 nap, és olcsó lesz a felújítás.
Ezzel azt akartam mondani,hogy ezért nem kell még evekig anyuci nyakán élni....
Egyébként a tető 5 éve lett felújítva, a fürdő is kb 4.
Férjem villanyszerelő, nevelőapám pedig építőipari vállalkozó.
Szóval nekünk biztos nem lesz annyiban.
Simán költözhető állapotú volt a ház, csak épp nem mai stílusú.
Anyáék is most költöztek kádárkockába, a mamáéktól örökölték.
Kb ugyan akkor épülhetett mint a mienk, azóta semmi nem volt javítva/cserélve. Nekik simán 4millióba megallt a felújitás (és ebben volt ablakcsere, fűtés teljes átépítés, egy +szoba kialakítás, burkolat csere mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!