Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Támogatnátok ezzel a gyermeket...

Támogatnátok ezzel a gyermeketeket ha házat szeretnének vásárolni vagy sem?

Figyelt kérdés

Hitelre szeretnének heteken belül házat venni, semmi kedvezményt nem szeretnének igénybe venni, jelenleg velünk laknak, ők fizetik a ház teljes rezsi költségét, illetve a lányom mindenben segít, vásárlás, orvoshoz elvitel stb. A rezsi 30 ezerbe kerül így nekik, a mi fizetésünk, 250.000 ft. Sokszor hallom hogy nagyon megkell húzni magukat anyagilag a ház miatt, amit apródonként fognak felújítani, ami kb másfél-2 év múlva lesz költözhető. Szóval erre az időre elengednétek a rezsit vagy sem?

Anyagilag kijövünk, csak bevásárolnunk kell a férjemre és magamra, ez tőlük független, és általában a fele fizetés megmarad.

2021. márc. 15. 15:33
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
72%
#28 albit se kell fizetniük, az hány millió is másfél év alatt?
2021. márc. 15. 17:45
 32/47 anonim ***** válasza:
39%

Ebben az esetben inkább rég albérletbe mentem volna a lányod helyében.

Természetesen eddig SEM kertem volna egy fillért sem tőle!

2021. márc. 15. 17:48
 33/47 anonim ***** válasza:
82%
A sok "gazdag" valaszolo elsiklott a folott,hogy a kerdezoek minimalber korul keresnek,es a lanyaek is nyilvan azert vettek erosen felujitando hazat,mert ok sem nagyjovedelmuek, jobbra nem futotta.Ilyen csaladban pedig igenis jelentos osszeg lehet 30000 ft is.Az is megerzi a hianyat aki adja,annak is jol jon aki kapja.Ugyhogy szerintem ez egy szep gesztus lenne,ha lemondananak a penzrol a lanyaek javara.
2021. márc. 15. 18:00
 34/47 anonim ***** válasza:
88%

"És itt most tök mindegy mikor ki hova vállal gyereket, az érdekel, hogy miért ilyen smucigok egyesek a saját gyerekükkel, miért ülnek inkább a pénzükön, minthogy segítenék vele a saját kölküket??"

Egyáltalán nem tökmindegy, ki hova vállal gyereket, mert jelen esetben már az is baromi nagy segítség ám, hogy a fiataloknak nem kell albérletet fizetniük, mint más pároknak.

A kérdező azt írta, 250 ezer ft a bevételük, ebből kéne eltartaniuk a lányukat férjestül-unokástul vagy mi? Akkor maguknak miből tesznek félre gond esetére? Ha beüt a krach és nekik kellene pénz, a nincstelen lányuk el fogja tartani őket?

Én azt vallom, mindenkinek alap kellene legyen, hogy segítse a gyerekét, de azért a lóf*sznak is van vége. Nem milliomos szülőkről beszélünk. Jó, hogy maguknak már havi 40 ezret ne tudjanak megtakarítani a szűkebb időkre, csak mert a fiatalok úgy vállaltak babát, hogy még az alapokat is derogált nekik megteremteni.

2021. márc. 15. 18:01
 35/47 anonim ***** válasza:
27%
31- eddig is ott laktak ingyen a szülőknél, ha jól értem.tehát amiproduktiv támogattás, az 30000 lenne havonta.De ha gondolod kezdd el beleszámolni a támogatásba a karácsonyi meg a ballagási pénzeket is...kész vicc.. Miért irigy a szülők többsége, ha a gyerekülről van szó???Nem az lenne a cél, hogy jobb legyen nekik, hogy többre jussanak? Ha tudom, miért ne segítsem ebben őket??? Ülhetnék a pénzemen én is, DE MINEK??? Lakást vettem mind a három gyerekemnek, mert szeretem őket, és azt akarom, hogy jobban induljanak az életben, könnyebb legyen nekik, mint nekem volt.
2021. márc. 15. 18:02
 36/47 anonim ***** válasza:
92%
Nem ingyen laknak, a teljes rezsit a fiatalok fizetik.
2021. márc. 15. 18:05
 37/47 anonim ***** válasza:
79%
szerintem nem tartják el őket, nem írta a kérdező, hogy etetik, meg ruházzák is őket.Gondolom azt saját zsebből intézik.
2021. márc. 15. 18:07
 38/47 anonim ***** válasza:
43%
Ha 250 ezer ft bevételünk lenne csak, akkor nem támogatnám őket.
2021. márc. 15. 18:11
 39/47 anonim ***** válasza:
30%

25ös vagyok!

Senki nem mondta, hogy 2 nap, és olcsó lesz a felújítás.

Ezzel azt akartam mondani,hogy ezért nem kell még evekig anyuci nyakán élni....

Egyébként a tető 5 éve lett felújítva, a fürdő is kb 4.

Férjem villanyszerelő, nevelőapám pedig építőipari vállalkozó.

Szóval nekünk biztos nem lesz annyiban.

Simán költözhető állapotú volt a ház, csak épp nem mai stílusú.

Anyáék is most költöztek kádárkockába, a mamáéktól örökölték.

Kb ugyan akkor épülhetett mint a mienk, azóta semmi nem volt javítva/cserélve. Nekik simán 4millióba megallt a felújitás (és ebben volt ablakcsere, fűtés teljes átépítés, egy +szoba kialakítás, burkolat csere mindenhol.

2021. márc. 15. 18:33
 40/47 anonim ***** válasza:
71%
Eddig se fogadtam volna el tőlük a rezsi pénzt. És a kérdésre válaszolva, persze, elengedném.
2021. márc. 15. 18:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!