Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek "Mérgező" szülei...

Akiknek "Mérgező" szülei voltak hogy változtak meg?

Figyelt kérdés

Nyilván sajnos hasonló vagyok mint ők... Hisz genetika meg ők nevelnek...

De rám vetítik ki a saját frusztrációjukat, folyamatos veszekedés, stressz, bűntudatkeltés... Kiskoromban is mindent tökéletesen vártak el tőlem. Nem tudom elengedni magam szinte. Túl visszafogott lettem. Önbizalmam sincs, szórakozni sem járok mint a kortársaim, stb stb.

Szóval semmi nem normális se bennem, sem ebben a családban. Hogy vegyem észre az összes problémát, és hogy javítsak ezen?

2021. márc. 12. 15:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémek nem változtak meg,semennyit sem.Csak annyi a szerencsém,hogy nem egy naív kisgyerek vagyok már,aki mindent eltűrt régen.És tisztában vannak vele hogy nem nézhetnek hülyének,nem adhatnak be nekem szövegeket,amit elhiszek,és nem emelhetnek többet rám kezet,mert vissza is kaphatják már.
2021. márc. 12. 17:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván sajnos hasonló vagyok mint ők... Hisz genetika meg ők nevelnek...--> Hogy ez mekkora butaság. Abszolút nem lettem olyan, mint az anyám, engem az a minta úgy zavar, hogy ha gondolok rá már hányingerem lesz, nemhogy még azt csináljam... Határolódj el a viselkedésétől, és azoktól az emberektől is, akik azt a mintát művelik rajtuk kívül.
2021. márc. 12. 17:19
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudod őket megváltoztatni, hagyd ott őket minél előbb.

Tudom milyen úgy felnőni, hogy az se mindegy, hogy a széken hogy ülsz,

ha rövidre vágattam a hajam az volt a baj, ha már hosszabb volt mint amilyet apám el képzelt az volt a baj,stb.stb. ő egyébként már jó helyen van, a föld alatt.

2021. márc. 12. 17:45
 14/16 Thispain ***** válasza:
100%

Ajánlom Szendrei Ádám - Szuper én című könyvét. Van benne szó a sérelmeken való túllépésről, emellett néhány valódi célod megvalósítására is rávezethet.

Ajánlom még az emberi játszmák című könyvet is. Sok jelenségre ad magyarázatot.

2021. márc. 12. 18:59
 15/16 Thispain ***** válasza:
100%
*Eric Berne - Emberi játszmák
2021. márc. 12. 18:59
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

-Konyvek, meditacio, csaladallitas, oldas - ezek segitettek, de elotte magamtol is rajottem, hogy amit csinaltak, az teljesen rossz es toxikus volt. Nagyon hosszu meg az ut, de ugy nem menne, ha tartanam veluk a kapcsolatot. Illetve a sport is nagyon sokat segit. Celok keresese, vezethetsz naplot is, illetve mindennap irhatsz magadrol jo dolgokat magadrol. Muszaj az onbizalmat epiteni, es a sajat fejlodesedre koncentralni.

-Egyebkent egy mergezo szulo nem fog valtozni, legfeljebb talal helyetted mast, akinek az energiajat leszivhatja. Ha te hatat forditasz neki, akkor askalodni fog a hatad mogott, es hazudni, kitalalni dolgokat rolad, hogy mas elott is lealazhasson. Sajnos annyira jo szinesz a legtobbjuk, hogy egy atlagos ember siman bedol nekik.

2021. márc. 13. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!