Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek "Mérgező" szülei...

Akiknek "Mérgező" szülei voltak hogy változtak meg?

Figyelt kérdés

Nyilván sajnos hasonló vagyok mint ők... Hisz genetika meg ők nevelnek...

De rám vetítik ki a saját frusztrációjukat, folyamatos veszekedés, stressz, bűntudatkeltés... Kiskoromban is mindent tökéletesen vártak el tőlem. Nem tudom elengedni magam szinte. Túl visszafogott lettem. Önbizalmam sincs, szórakozni sem járok mint a kortársaim, stb stb.

Szóval semmi nem normális se bennem, sem ebben a családban. Hogy vegyem észre az összes problémát, és hogy javítsak ezen?

2021. márc. 12. 15:35
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
És mióta ezeket észrevettem az lett a következménye hogy egyre jobban zárkózom el tőlük.
2021. márc. 12. 15:36
 2/16 anonim ***** válasza:
87%
Ha ennyire zavar, hogy nem te nem jársz szórakozni (amit most nem is lehetne...), Akkor ne velunk beszélj, hanem egy szakemberrel..
2021. márc. 12. 15:46
 3/16 A kérdező kommentje:
Félreérted a kérdésem.
2021. márc. 12. 15:50
 4/16 alletta ***** válasza:
100%
ha már észleled, tudatosul benned, hogy ők milyenek, mi zavar téged, próbálj meg tenni ellene, hogy te ne legyél olyan, mint ők. persze, tudom, örökölheted, de tudatosan másképp élhetsz. elköltözés gondolom nem opció.
2021. márc. 12. 15:54
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Halálig nem változnak a mérgező emberek. Vagy elköltözöl tőlük, vagy bele fogsz bolondulni.
2021. márc. 12. 16:09
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

A felismerés és a terápia a válasz.

Felismertem, hogy anyám-apám milyen mintákat adtak át, milyen játszámat folytatnak, anyám kontrollmániáját stb., majd kerestem egy pszichológust.

4 hónapja tart a terápiám és sokat tanultam ezalatt. Ja, egyedül nem ismertem fel mindent, a szakemberrel sokkal többet felismertem és ugye ő segít is megbírkózni ezekkel.

2021. márc. 12. 16:11
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Én megtanultam elengedni, nagyon nehéz volt de nem lehetetlen. Nekem csak anyám mérgező de ő mindent megtesz hogy senki ne érezze jól magát a családban. 3-man vagyunk testvérek bátyám a kedvenc mivel hogy ő gyárban dolgozik és már van családja,2 gyereke, befolyásolható tudja irányitani is konkrétan volt olyan mikor egyetemre akartam menni tanárnak ez nem tetszett neki mert az pénz és még akkor nem dolgoztam szolt bátyámnak aki megfenyegetett hogy ha nem költözök el és nem megyek dolgozni akkor szét veri az agyam. Ő rá nagyon hatott és kb ugyan olyan lett mint ő.

Eleinte nekem is nagyon nehéz volt nővérem segített benne, hogy engedjem el, hiszen úgysem ér semmit amit mond és hiába az anyánk ő egy értéktelen személy hiszen csak hátráltatott abban amit eddig el akartam érni.

Én sem járok bulizni nincs ezzel semmi baj vagy hogy nem csinálom, nem szeretem pont azt amit a többi, ha szakemberhez fordul akkor ő fog segíteni elérni azt hogy az légy ami akarsz lenni, de persze te magad is rá jöhetsz mik azok amin változtatni akarsz persze ez mind nagyon nehéz, kitartást!

2021. márc. 12. 16:20
 8/16 anonim ***** válasza:
88%

Úgy, hogy baromira utálom a hozzájuk hasonló embereket, magamat sem bírtam volna elviselni, ha toxic vagyok. :D Max 14 éves tiniként viselkedtem olyan hibbantan, mint anyám, azóta kinőttem a hülyeségből.

Teljesen más vagyok mint ők, TUDATOSAN is. Ha olyat csinálnék amit ők, leülök 10 percre, és átgondolom mekkora fac vagyok.

2021. márc. 12. 16:34
 9/16 anonim ***** válasza:
90%
Én úgy változtam meg. 18-dik születés napomon végleg elköltöztem a szüleimtől és végleg megszakítottam velük kapcsolatot.
2021. márc. 12. 16:58
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyám volt mérgező. Magamon is észreveszem sajnos, hogy csinálok olyanokat, mint ő. Akármi sz*rt kavart mindig ő volt az áldozat. Sosem kért segítséget semmihez, aztán csak sóhajtozott, hogy mennyi dolga van és mi mind lusták vagyunk, mert neki senki sem segít. Sajnos ezt rendszeresen csinálom én is a férjemmel. Amikor kerdezi, hogy mit segitsen akkor mindig azt mondom, hogy semmit, pedig egyébként nagyon vágyom rá, hogy segítsen, aztán persze rinyálok, hogy minden az én nyakamba szakad. A szeretetet sem tudom úgy kimutatni ahogy ő azt megérdemelné, pedig egy nagyon jó ember. Próbálok változtatni de nehéz.
2021. márc. 12. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!