Akiknek "Mérgező" szülei voltak hogy változtak meg?
Nyilván sajnos hasonló vagyok mint ők... Hisz genetika meg ők nevelnek...
De rám vetítik ki a saját frusztrációjukat, folyamatos veszekedés, stressz, bűntudatkeltés... Kiskoromban is mindent tökéletesen vártak el tőlem. Nem tudom elengedni magam szinte. Túl visszafogott lettem. Önbizalmam sincs, szórakozni sem járok mint a kortársaim, stb stb.
Szóval semmi nem normális se bennem, sem ebben a családban. Hogy vegyem észre az összes problémát, és hogy javítsak ezen?
A felismerés és a terápia a válasz.
Felismertem, hogy anyám-apám milyen mintákat adtak át, milyen játszámat folytatnak, anyám kontrollmániáját stb., majd kerestem egy pszichológust.
4 hónapja tart a terápiám és sokat tanultam ezalatt. Ja, egyedül nem ismertem fel mindent, a szakemberrel sokkal többet felismertem és ugye ő segít is megbírkózni ezekkel.
Én megtanultam elengedni, nagyon nehéz volt de nem lehetetlen. Nekem csak anyám mérgező de ő mindent megtesz hogy senki ne érezze jól magát a családban. 3-man vagyunk testvérek bátyám a kedvenc mivel hogy ő gyárban dolgozik és már van családja,2 gyereke, befolyásolható tudja irányitani is konkrétan volt olyan mikor egyetemre akartam menni tanárnak ez nem tetszett neki mert az pénz és még akkor nem dolgoztam szolt bátyámnak aki megfenyegetett hogy ha nem költözök el és nem megyek dolgozni akkor szét veri az agyam. Ő rá nagyon hatott és kb ugyan olyan lett mint ő.
Eleinte nekem is nagyon nehéz volt nővérem segített benne, hogy engedjem el, hiszen úgysem ér semmit amit mond és hiába az anyánk ő egy értéktelen személy hiszen csak hátráltatott abban amit eddig el akartam érni.
Én sem járok bulizni nincs ezzel semmi baj vagy hogy nem csinálom, nem szeretem pont azt amit a többi, ha szakemberhez fordul akkor ő fog segíteni elérni azt hogy az légy ami akarsz lenni, de persze te magad is rá jöhetsz mik azok amin változtatni akarsz persze ez mind nagyon nehéz, kitartást!
Úgy, hogy baromira utálom a hozzájuk hasonló embereket, magamat sem bírtam volna elviselni, ha toxic vagyok. :D Max 14 éves tiniként viselkedtem olyan hibbantan, mint anyám, azóta kinőttem a hülyeségből.
Teljesen más vagyok mint ők, TUDATOSAN is. Ha olyat csinálnék amit ők, leülök 10 percre, és átgondolom mekkora fac vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!