Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám szívbeteg, tisztaságmá...

Anyukám szívbeteg, tisztaságmániás, apukám nyugdíjas és lusta?

Figyelt kérdés

Anyukám rengeteget dolgozik, és rosszat tenni neki ha a kupi várná itthon. Apukám kisujját sem szeretné megmozdítani, ha megkérem valamire leordít.

Én 10.-es középiskolás vagyok, délutánonként diákmunkázni járom, délelőtt csinálom a sulis dolgaim mert emelt fizikát fogok tenni, és emellett nekem kell rendben tartani a lakást. Apám gátlástalanul széthagyja a cuccait, összemocskol mindent és rengeteg mosatlant csinál. Emelett semmit nem dolgozik, egész nap a tévét nézi, és ezért úgy tudunk csak megélni ha én is beleadom a diákmunkás pénzem. Tudja, hogy úgy is összetakarítok utána.

Nem olvashatok be egyiknek sem, mert az csak konfliktusokat szülne és stresszel járna, anyukámnak pedig félek hogy valami baja lenne tőle..

2021. márc. 11. 16:13
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:
Jó ötlet 40es.. tudom már akkor mit fogok mondani.
2021. márc. 11. 19:12
 42/50 anonim ***** válasza:
49%
remélem troll vagy, mert ha ez így igaz, akkor szánalmas, ahogy finanszírozod a szüleid függőségét.
2021. márc. 11. 19:13
 43/50 anonim ***** válasza:
Olvasd el: [link]
2021. márc. 11. 19:19
 44/50 anonim ***** válasza:
100%
A szívbeteg, aki cigizik, csak magára vethet.
2021. márc. 11. 19:20
 45/50 A kérdező kommentje:

43! Apum nem alkoholista, itthon nem iszik soha, és csak szombat este megy a kocsmába

44! Igen... Majd mondom anyumnak, hogy nem fizethetem nekik ezeket..

2021. márc. 11. 19:27
 46/50 anonim ***** válasza:
100%
A rendszeres hétvégi ivás is alkoholizmus. És nem attól alkesz valaki, hogy otthon iszik.
2021. márc. 11. 20:15
 47/50 anonim ***** válasza:
100%

Szívbeteg és mégis szívja a cigikéjét (írom ezt úgy, hogy dohányos vagyok én is), ergo bevállalta, hogy vagy van olyan mázlista aki így is 90 felett hal meg, végengyelgülésben, viszont lehet (sőt, valószínűleg) nem ezen szerencsések táborát bővíti, hanem azokét, akik addig mérgezik magukat, míg valami gebasz nem lesz, pl.:

szívroham

érszűkület

stroke

szájüreg-, gége- ,illetve gyomorrák.

És ezt úgy írtam, hogy most gyújtok rá egy újabb szálra...szóval anyád miatt ne aggódj, nem egy veszekedéstől fog infarktust kapni. Tett ő azért, hogy olyan állapotban legyen, amilyenben most van. Neked ebben semmi szereped nincsen, ha anyád mégis rohamot kapna, az nem a te hibád, hanem a genetikáé és az életmódjáé.

2021. márc. 11. 21:45
 48/50 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm 47! Megnyugtattál
2021. márc. 11. 21:50
 49/50 anonim ***** válasza:
70%
Eleve gyanús volt nekem, hogy kamukérdés (de azzal együtt válaszoltam), a kocsma emlegetésétől, meg a gyors önkorrekciótól csak még gyanúsabb lett, de ha feltételezzük, hogy valóság: a mániába még senki nem halt bele! Anyád (inkább úgy fogalmazok, hogy egy ilyen anya) se halna bele, ha nem lenne kitakarítva, a takarításhiány nem halálos kór. Ha ordítanak a szülei egy ilyen iskolással (nem veled, mert szerintem nem igaz az egész), akkor vissza kell ordítani. Azt kell jelezni, hogy nem vagy alárendelt, nem félsz tőlük.
2021. márc. 11. 21:57
 50/50 anonim ***** válasza:
67%
49-es, igen, mesterséges "személyiségre" vall, hogy az elején mindenre felháborodást produkált, aztán átváltozott jóllakott napközissé, és elkezdte megköszöngetni a tanácsokat.
2021. márc. 11. 22:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!