Anyukám szívbeteg, tisztaságmániás, apukám nyugdíjas
és lusta?
Figyelt kérdés
Anyukám rengeteget dolgozik, és rosszat tenni neki ha a kupi várná itthon. Apukám kisujját sem szeretné megmozdítani, ha megkérem valamire leordít.
Én 10.-es középiskolás vagyok, délutánonként diákmunkázni járom, délelőtt csinálom a sulis dolgaim mert emelt fizikát fogok tenni, és emellett nekem kell rendben tartani a lakást. Apám gátlástalanul széthagyja a cuccait, összemocskol mindent és rengeteg mosatlant csinál. Emelett semmit nem dolgozik, egész nap a tévét nézi, és ezért úgy tudunk csak megélni ha én is beleadom a diákmunkás pénzem. Tudja, hogy úgy is összetakarítok utána.
Nem olvashatok be egyiknek sem, mert az csak konfliktusokat szülne és stresszel járna, anyukámnak pedig félek hogy valami baja lenne tőle..
Ha nem szegülsz szembe, véged. Az engedékeny embert a nárcisz megeszi reggelire. Másképp mondom: ha nem ilyen nyuszi személyiségű gyerekük lenne, hanem egy határozottabb, nem mernének otthon így élni. Pont ezért kéne neked is pszichológus, aki megtanít az önérvényesítésre. Bár nekem az az érzésem, te ezt nem akarod, annyira makacsul ismételgeted, hogy nem tudsz semmi mást tenni. Elvileg változtatni akarsz, de a gyakorlati változtatást elutasítod.
2021. márc. 11. 19:01
32/50 A kérdező kommentje:
Megpróbálhatom, de mondanál példát arra hogyan szegüljek szembe..?
2021. márc. 11. 19:04
33/50 anonim válasza:
ha anyád olyan nagyon beteg lenne, nem dolgozna annyi rengeteget. Ha valóban annyi rengeteget dolgozna, nem lennétek olyan szegények, hogy tőled is elvegyék a diákmelós pénzedet. Hacsak anyád nem ingyen jár olyan sokat dolgozni. Valami nem stimmel az anyagi ügyeitekben sem. Sok munkából sok pénznek kell bejönnie. Ha mégis kevés a pénz, ott,valaki elissza, elcigizi, eldrogozza a pénzt. Te meg a saját keresményedet gyakorlatilag piára, drogra, cigire adod oda neki. Mert anélkül nem lenne pénzük ezekre.
2021. márc. 11. 19:06
34/50 anonim válasza:
nekem is volt nárcisz rokonom, állandóan a betegségeivel színészkedett. Nárcisznak akkor se higgy, ha kérdez. Az én nárciszomról 67 évesen állapították meg, hogy szívbeteg. 95 éves koráig élt.
2021. márc. 11. 19:07
35/50 A kérdező kommentje:
És akkor inkánn tűrjem el hogy ordibálnak, nem hagynak tanulni, órák közben berontanak a szobámba 5 percenként..?
2021. márc. 11. 19:09
36/50 A kérdező kommentje:
való igaz, anyum is cigizik, elég sokat..
2021. márc. 11. 19:09
37/50 A kérdező kommentje:
Többször is volt ilyen elvonókúrán, de mindig visszaszokott
2021. márc. 11. 19:10
38/50 anonim válasza:
kezdj el spórolni, többé ne add oda nekik a pénzedet.
Ne takaríts, nem vagy te szolga. Amikor kérdik, mért nem takarítasz, kiabáld, hogy nem vagy cseléd. Ha ordítanak, ordíts vissza, meglátod, mennyire meglepődnek majd. Az én nárciszom mikor visszüvöltöttem neki, nagyon megdöbbent, és felhagyott a kínzással. Ha apád üt, menj el a helyi családvédelmi szolgálathoz. A szívedet is kieszi a két parazita, ha nem váltasz erőszakosabb stílusra.
2021. márc. 11. 19:10
39/50 A kérdező kommentje:
Apum meg szombat esténként jár a haverjaival a kocsmában
(igen, még covid idejében is, falun vagyunk és ha odamész, rátelefonálsz a tulajra gyorsan beenged, látszólag zárva van)
2021. márc. 11. 19:11
40/50 anonim válasza:
na, megvan, te adsz nekik pénz piára és cigire. Attól nem tartasz, hogy így a halálukat sürgeted? Nagyon érdekesen gondolkodsz, az nem baj, ha fizetsz neki, hogy ihassanak, cigizhessenek, de anyádat félted a szívrohamtól. Dehogy félted, baba. Te fizeted a mérgeiket!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!