Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám szívbeteg, tisztaságmá...

Anyukám szívbeteg, tisztaságmániás, apukám nyugdíjas és lusta?

Figyelt kérdés

Anyukám rengeteget dolgozik, és rosszat tenni neki ha a kupi várná itthon. Apukám kisujját sem szeretné megmozdítani, ha megkérem valamire leordít.

Én 10.-es középiskolás vagyok, délutánonként diákmunkázni járom, délelőtt csinálom a sulis dolgaim mert emelt fizikát fogok tenni, és emellett nekem kell rendben tartani a lakást. Apám gátlástalanul széthagyja a cuccait, összemocskol mindent és rengeteg mosatlant csinál. Emelett semmit nem dolgozik, egész nap a tévét nézi, és ezért úgy tudunk csak megélni ha én is beleadom a diákmunkás pénzem. Tudja, hogy úgy is összetakarítok utána.

Nem olvashatok be egyiknek sem, mert az csak konfliktusokat szülne és stresszel járna, anyukámnak pedig félek hogy valami baja lenne tőle..

2021. márc. 11. 16:13
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:
Anyum bakteriofóbiás és enyhén nárcisztikus, de az még nem üt nála ki nagyon csak amikor ideges
2021. márc. 11. 17:59
 22/50 anonim ***** válasza:

Szia! Tudom milyen, én is hasonló helyzetben voltam 12 éve..

Nem igazán tudsz mit csinálni, felnőtt emberek, de kedves hogy vigyázni akarsz édesanyádra. Vannak apró dolgok amik segíthetnek, hogy jobban kipihend magad, stb. Szívesen megosztom veled, csak írj rám privátban.

2021. márc. 11. 18:05
 23/50 anonim ***** válasza:
100%
tegyük fel, hogy felnőttként komoly párkapcsolatod lesz, akkor is leadod majd a fizetésedet a szüleidnek? Több pénzük akkor sem lesz. Inkább majd nem vállalsz gyereket, mert az nagyon sokba kerül, és úgy nem tudnád a szüleidet támogatni? Vagy: hol találsz olyan férfit, aki együtt akar élni egy olyan nővel, aki a saját családja helyett a szüleire keres, csak mert az apja lusta és iszik? Nem ez a megoldás, amit most csinálsz. Ezzel halálodig a szüleid szolgája leszel. Menj el te is pszichológushoz, hogy új életstratégiát találj ehelyett a mostani, hosszú távon nem, működő helyett. De ne anyád pszichológusához.
2021. márc. 11. 18:19
 24/50 A kérdező kommentje:
Milyen más stratégiát alkalmazhatnék még..? Ha véletlen meghalna anyám, akkor meg egész életemben bűntudatom lehetne, hogy nem tettem meg mindent..
2021. márc. 11. 18:35
 25/50 anonim ***** válasza:
83%
Hát ha neked ez kell, és ennyire nem vagy nyitott semmi másra, akkor csináld csak.
2021. márc. 11. 18:41
 26/50 A kérdező kommentje:
Nyitott vagyok másra, csak vannak dolgot amiket nem szeretnék kockára tenni..
2021. márc. 11. 18:45
 27/50 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vizsgáljuk meg, mire vagy nyitott. Hogyan gondolod, milyen lesz az életed 10-15 év múlva? Szüleid akkor még élni fognak, és nyilván nem törlődik ki a jelen személyiségük, és nem nől helyette addigra másik. Helyzet tehát ugyanez, te közben nyilván szakmát szereztél közép- vagy felsőfokon, és dolgozni jársz. El nem költöztél, mert őrzöd a szüleidet, és takarítasz rájuk, meg pénzt keresel nekik. Tehát semmi sem változik ilyen sok év alatt, ugye? Ha van szerelmed, hozzá sem költözhetsz oda, mert nem tudsz beleadni a rezsibe, hisz a szüleidet tartod el, gyereked sem lehet, mert azt a pénzt is a szüleidre költöd. Mi az életterved?
2021. márc. 11. 18:52
 28/50 anonim ***** válasza:
100%
És akkor majd életed végéig otthon fogsz lakni, hogy apád mocskát takkarítsd, mert anyád nem tudta megnevelni a férjét mártírkodás helyett?
2021. márc. 11. 18:55
 29/50 anonim ***** válasza:
100%
Nárcisztikus anyád ügyesen takarítóautomatává alakított téged. Nálunk a nagyszülő volt ilyen, csak mi nem voltunk ilyen engedelmes szolgák.
2021. márc. 11. 18:57
 30/50 A kérdező kommentje:
De mit tudnék tenni? még nem vagyok annyi hogy leléphessek otthonról? Addig mit tehetnék? Mert azért az sem túl jó, ha folyamat ordibálnak velem
2021. márc. 11. 18:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!