Anyukám szívbeteg, tisztaságmániás, apukám nyugdíjas
és lusta?
Figyelt kérdés
Anyukám rengeteget dolgozik, és rosszat tenni neki ha a kupi várná itthon. Apukám kisujját sem szeretné megmozdítani, ha megkérem valamire leordít.
Én 10.-es középiskolás vagyok, délutánonként diákmunkázni járom, délelőtt csinálom a sulis dolgaim mert emelt fizikát fogok tenni, és emellett nekem kell rendben tartani a lakást. Apám gátlástalanul széthagyja a cuccait, összemocskol mindent és rengeteg mosatlant csinál. Emelett semmit nem dolgozik, egész nap a tévét nézi, és ezért úgy tudunk csak megélni ha én is beleadom a diákmunkás pénzem. Tudja, hogy úgy is összetakarítok utána.
Nem olvashatok be egyiknek sem, mert az csak konfliktusokat szülne és stresszel járna, anyukámnak pedig félek hogy valami baja lenne tőle..
Alig van időm mindenre, éjfélkor kell lefeküdnöm ha mindennel végezni akarok, és hulla fáradt vagyok már...
2021. márc. 11. 16:15
2/50 anonim válasza:
Anyádnak kellene vele beszelnie. Vagyis kellett volna már jópár éve.
2021. márc. 11. 16:29
3/50 A kérdező kommentje:
Persze sok mindent kellett volna csináljanak mindketten.. de itt most csak az a kérdés én mit tudnék tenni?
Anyámmal beszéltem már erről egyébként óvatosan, de csak leszólt, hogy addig ne panaszkodjak amíg nem dolgozok annyit, amennyit ő.. Nem akarom feleslegesen stresszelni..
2021. márc. 11. 16:31
4/50 anonim válasza:
Te nem sok mindent tehetsz. Próbáld meg bevonni apudat a teendőkbe. Néha ültesd le anyukádat a kanapéra vigyél neki teát, tudom banálisan hangzik de ezek az apróságok sokat jelentenek. Tanulj jól, kerüld a konfliktusokat, mást nem tehetsz. Ha nem veszik észre magukat, simán benneragadnak örökre. Nekik kell megérteniük, belső hatásra.
2021. márc. 11. 16:34
5/50 anonim válasza:
Túlélni ezt a két évet, és utána olyan messzire menni, hogy soha többet ne lásd ezt a bagázst! Ne terheld magad túl, nem a te feladatod a család üzemvitele.
2021. márc. 11. 16:42
6/50 A kérdező kommentje:
4es! Amint mondtam, megpróbáltam már belevonni apámat. Félek, ha sokat nyaggatnám megütne. Eddig még nem csinált ilyet, de el tudom róla képzelni. Annyira kivagyok már a sok dologtól, hogy alig tudok bármire odafigyelni, dogák közben alszom be..
2021. márc. 11. 17:13
7/50 anonim válasza:
parentifikáltad saját magadat, vagyis a saját szüleid szüleivé alakultál át. Szakemberre lenne szükséged, különben a párkapcsolataidban ugyanilyen csapdákat fogsz keresni magadnak, és minden partnerednek a cselédjévé válsz a saját döntésedből. Kitaláltad magadnak, hogy ha nem gürized magad halálra, anyád meghal, ahogy azt is kitaláltad, hogy soha nem verekedő apád majd megüt. Ez mind KITALÁCIÓ, amitől félsz. Kialakítottál egy fantáziavilágot, hogy mi lenne a családtagjaiddal hipotetikus esetekben. Itt veled van a nagyobb baj, nem a szüleiddel!
2021. márc. 11. 17:31
8/50 anonim válasza:
Nagyszüleid vannak?
2021. márc. 11. 17:32
9/50 A kérdező kommentje:
Velem van a baj, hogy meg akarom óvni anyámat? NE haragudj, de az egyedüli értelmes amit írtál, hogy lehet gond emiatt a párkapcsolataimban. Igen lehet, de mégis mit tudnék csinálni? Ha abbahagyom a takarítást, a szüleim leszedik a fejemet, apám amiatt őrjöng, mert anyám ideges. Anyám pedig bármikor kaphat rohamot..
2021. márc. 11. 17:34
10/50 A kérdező kommentje:
Kedves 8as! Vannak, de erdélyben, és kitagadták a anyumat, engem sem fogdnának szívesebben. Apumnak nincsenek már szülei..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!