Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukám miért ilyen nemtörődöm?

Apukám miért ilyen nemtörődöm?

Figyelt kérdés
Én, apukám és az öcsém élünk együtt. Apa sokat dolgozik, bezárkózik a szobájába akár egész nap, és csak néha jön ki. El kellett mennem vásárolni az ebédhez, bementem hozzá pénzt kérni, erre közölte hogy vásároljak a zsebpénzemből. Az öcsém meg akarta kérni hogy segítsen mert el kell olvasni A néhai bárányt, de ő nem érti, erre apa felnézett és közölte hogy kérd meg a nővéred, miközben én is tanultam, és főztem a vacsorát. Nem hiszem hogy egy kb 5 oldalas novellát nem képes felolvasni a fiának, és segíteni neki egy kicsit a tv-zés helyett. Így nekem kellett főzés közben tanulni az öcsémmel. Ugyan ezt csinálja minden tantárggyal, nekem kell egyedül is tanulnom, az öcsémmel is, és a háztartást is vezetni. Ő elvileg sokat dolgozik és az “épp elég fárasztó, munka után megérdemli a pihenést”. Persze nekem is folyton beszól hogy ízetlen, meg rossz a főztöm, pedig az öcsémnek, és mindenki másnak aki kóstolta nagyon ízlik. Semmi kedvem ezt az egészet csinálni, csak az öcsém miatt csinálom hogy legalább nagyjából normális, békés otthona legyen. Viszont készülnöm kell az érettségire és a suliban is látszik hogy sokszor nincs időm mindenre (elfelejtek, vagy nincs időm a beadandókra, dolgozatokra tanulni). Mit csináljak? 17L

2021. márc. 10. 09:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
És szerinted ez bizalmi, meg jó kapcsolat. Gratulálok. Az megvan hogy nem a tulajdonaid, hanem a gyerekeid?
2021. márc. 10. 13:41
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyukátok merre van?

Utasitgató apuka a család nem egy ceg ahol te vagy a főnök. Remélem egyedül döglesz meg. Asszony megunta az okoságod és dobbantott?

2021. márc. 10. 17:15
 13/15 A kérdező kommentje:
Az én anyukám meghalt 5 éve
2021. márc. 10. 17:58
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt javaslom, mentsd magad - ha betöltöd a 18-at, és a nagyidnak megfelelő, költözz hozzá. Apád egy tipikus primitív boomer, a gyereknevelést és a háztartást lapasszolja a 'zasszonynak (jelen esetben a feleség-családanya pótlék szerepben vagy), és az se zavarja, hogy erre a gyerekkorod, ifjúságod, tanulmányi előmeneteled rámegy. Neki legyen kényelmes, és más nem számít... Ne maradj benne ebben!
2021. márc. 10. 21:27
 15/15 anonim ***** válasza:

A kaját rendeljétek. Nem hiszem el hogy ennyit nem ad ki apátok agya.

A munkától akkor is fáradt lenne ha egyedül lenne. Es akkor sem szép hogy rad zúdít mindent.

Aranyos hogy segítesz öcsédnek de a te tanulásod is fontos.

A nagymamanak nem kötelessége apatok helyett nevelni.

2021. márc. 11. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!