Akit gyerekkorában alkoholista és/vagy nemtörődöm szülők neveltek az hogyan képes szeretni a szüleit?
Egyik ismerősöm szülei ilyenek voltak. Az anyja nem sokat foglalkozott vele és az ő szemében az ismerősöm egy senki volt gyerekkorától kezdve. Az apja rendszeresen ivott és verte a családot. Hogy kijusson ebből a helyzetből, az ismerősöm feljött Pestre dolgozni. Végül lett saját lakása, családja és jól fizető állása. Az anyja időközben meghalt, az apja pedig az utcára került volna, ha ismerősöm nem intézi el hogy szociális otthonba kerüljön. Az apja viszont még mindig úgy viszonyul a fiához, mintha egy senkiházi alávaló féreg lenne, holott valójában az apja az. Amikor megkérdeztem tőle, hogy miért képes foglalkozni egy ilyen "emberrel" azt válaszolta hogy azért, mert szereti.
Én ezt mind a mai napig nem voltam képes felfogni, hogy szerethet bárki is egy ilyen embert, vagy embereket azok után amiket tett és ahogyan viselkedett?
Pont úgy , ahogy egy anya- apa akkor is szeretheti a gyerekét, ha az eltaszítja magától. Hogy egy szülő alkoholista lesz, az felér egy betegséggel. Megváltozik a személyisége. Attól még apa marad.
Az ismerősöd erős egyéniség, hogy képes túllépni a rosszon és ismeri a felelősség fogalmát azzal szemben, akitől született.
Nincs olyan nap, hogy ez a kérdés valamilyen formában ne lenne.
Olvass visdza, nagyon unalmas már.
"Az ismerősöd erős egyéniség, hogy képes túllépni a rosszon és ismeri a felelősség fogalmát azzal szemben, akitől született."
Ez egy nagyon jó meglátás. Én ezért is tartom őt sokra, mert több emberség szorult őbelé, mint a legtöbb emberbe manapság. Attól függetlenül hogy én az ő helyében már rég agyonvertem és elástam volna az apámat valahol (legalábbis legszívesebben ezt tettem volna).
A gyerek ameddig kicsi, azt hiszi hogy a szülei istenek, hiszen tőlük függ a sorsa, a jóindulatukra van utalva és tévedhetetlennek gondolja őket.
Ez idővel letisztul, de nem mindenkinek sajnos. Van akinek az egész életét végig kíséri a szülők terrora, még akár a szülők halála után is.
Ajánlom olvasásra a Mérgező szülők c. könyvet Susan Forwardtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!