Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukám miért ilyen nemtörődöm?

Apukám miért ilyen nemtörődöm?

Figyelt kérdés
Én, apukám és az öcsém élünk együtt. Apa sokat dolgozik, bezárkózik a szobájába akár egész nap, és csak néha jön ki. El kellett mennem vásárolni az ebédhez, bementem hozzá pénzt kérni, erre közölte hogy vásároljak a zsebpénzemből. Az öcsém meg akarta kérni hogy segítsen mert el kell olvasni A néhai bárányt, de ő nem érti, erre apa felnézett és közölte hogy kérd meg a nővéred, miközben én is tanultam, és főztem a vacsorát. Nem hiszem hogy egy kb 5 oldalas novellát nem képes felolvasni a fiának, és segíteni neki egy kicsit a tv-zés helyett. Így nekem kellett főzés közben tanulni az öcsémmel. Ugyan ezt csinálja minden tantárggyal, nekem kell egyedül is tanulnom, az öcsémmel is, és a háztartást is vezetni. Ő elvileg sokat dolgozik és az “épp elég fárasztó, munka után megérdemli a pihenést”. Persze nekem is folyton beszól hogy ízetlen, meg rossz a főztöm, pedig az öcsémnek, és mindenki másnak aki kóstolta nagyon ízlik. Semmi kedvem ezt az egészet csinálni, csak az öcsém miatt csinálom hogy legalább nagyjából normális, békés otthona legyen. Viszont készülnöm kell az érettségire és a suliban is látszik hogy sokszor nincs időm mindenre (elfelejtek, vagy nincs időm a beadandókra, dolgozatokra tanulni). Mit csináljak? 17L

2021. márc. 10. 09:14
1 2
 1/15 anonim válasza:
42%
Nem lehet az a magyarázat erre, hogy apukád úgy érzi hogy túl sok teher hárul rá, és már nem bírja? Őszintén, szerintem nehéz lehet egy apának két gyerekkel, de persze az sem megoldás hogy bezárkózik. Próbálj meg vele beszélni, kérdezd meg hogy esetleg tudsz e neki segíteni valamiben?
2021. márc. 10. 09:23
 2/15 anonim ***** válasza:
41%

Akkor főzz két személyre, apádnak ne hagyjatok, egyetek meg gyorsan mindent. A ruhájával se foglalkozz. Majd rájön.

És apád sajnos egy se**.

2021. márc. 10. 09:23
 3/15 anonim ***** válasza:
47%
Tipikus régimódi hapsi. Minden IS nő dolga.
2021. márc. 10. 10:02
 4/15 kovpet ***** válasza:
47%

Valószínűleg depressziós. A mostani helyzetben nem meglepő, de neki apaként kötelességei vannak és ezt nem kellene rád tolnia. Azt, hogy mit lehetne csinálni, nem tudom. Talán beszélni lehetne vele, de ha tényleg depressziós, akkor ez nem lesz elég. Orvoshoz menni nem hiszem, hogy fog.

Talán valakinek lesz jobb ötlete, én nem tudom, mit kellene.

2021. márc. 10. 11:05
 5/15 A kérdező kommentje:
Én a nagymamánktól akartam segítséget kérni, de apa nem hagyta (nincsenek jóban), de mi van ha az “engedélye nélkül” hívom fel a nagymamát!
2021. márc. 10. 12:15
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor apád be fog sértődni, de talán felfogja a mákszemnyi agyával hogy a gyereke vagy, nem a cselédje.
2021. márc. 10. 12:32
 7/15 anonim ***** válasza:
0%

Én is azt szoktam mondani a gyerekeknek: "Oldjátok meg".

És amit mondok nekik, az nem kérés (vacsora, takarítás, stb), hanem utasítás.

Igaz, ha bármihez pénz kell, adok nekik, nem várom el, hogy a saját zsebpénzükből fedezzék.

(Bár a bevásárlásra én figyelek, és intézem.)

Ezen felül tényleg, ha a szobám ajtaja csukva van, az azért van csukva, mert nem kívánom, hogy bárki is zavarjon.

Én se zavarom őket, ha a szobájuk ajtaja be van csukva.

Mégis minden működik, és van bizalom közöttünk.

F/52

2021. márc. 10. 12:43
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

"És amit mondok nekik, az nem kérés (vacsora, takarítás, stb), hanem utasítás."

Ok.

2021. márc. 10. 12:55
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy utasítgatod a gyereket, meg a bizalom, marhára nem fér össze. NEKED lehet hogy kényelmes így. De egyszer kérdezd már meg a gyerekeidet. Már ha hajlandóak őszintén beszélni veled.
2021. márc. 10. 13:14
 10/15 anonim ***** válasza:
27%
#9: ha nem tetszik nekik a rendszer, mehetnek. Már ha van hová. És ha van, aki mindent alájuk tol.(#7 voltam)
2021. márc. 10. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!