Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudtatok elköltözni...

Hogy tudtatok elköltözni otthonról, ha nem volt támasz, sem barátok, sem élettársi segítség?

Figyelt kérdés

A kérdéseket elnézve látom, nem vagyok egyedül ezzel a problémával, miszerint nem lehet megférni a szülőkkel, ahogy betölti a gyerek a tizennyolcat.

Brutális, amit művel velem az anyám...van itt minden...leli bántalmazás, mocskolódás, megalázás, elnyomás, gashlighting ( ami a legijesztőbb az egészben ).

Tegnap lementem elé segíteni felhozni a nehéz holmikat, lévén, hogy nem emelhet állítólagosan a lába miatt.

Undorító pofákat kezdett rám vágni, gusztustalan hangnemben közölte, hogy mi a szarért jöttem le, ő akarta egyedül az esti vásârlást elintézni, de mivel keresztbe tettem neki azzal, hogy lejöttem elé, most ezért mehet ő reggel vásárolni,pedig abból ki akart maradni.

Igen...súlyos.

Ezt a debil pszichológiai szart, meg a szemétséteg megelégelve hazamentem.

Erre miután ő is megérkezett, nekem esett és elmebetegnek nevezett. Meg hogy takaródjak ki a lakásából, meg milyen jogon gondolom azt, hogy a vita partnere lehetek és veréssel fenyegetett...ilyenkor nagyon ijesztő tud lenni...aztán ilyeneket mondott, hogy rám fogja hívni a mentőket.

Ezt nem bírom tovább.

A fejem is belefájdul, annyira degenerált gondolatjárása van.

Ezért az abúzusért, lelki terrorért börtön jár az USA-ban.

El akarok menni...nincs sok a fősuliból sem. Akár hajlandó vagyok letenni a diplomáról is, de el akarok innen menekülni.

Nincs olyan rokonom, sem barátaim, akikkel összadva a pénzt, albérletet tudnék kivenni.

Azt szeretném kérdezni, hogy más hogyan oldja ezt meg? Vagy így Budapesten belül hol olcsóbbak a bérleti árak? Valami tapasztalat? Tanács? Kérlek?

2021. márc. 6. 12:17
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
96%

Apukád? Testvéred?

Más egyéb tágabb rokonság?

Volt osztálytársak?

2021. márc. 6. 12:33
 2/23 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy nincs semmiféle támaszom.

Csak van valami lehetőség így is?

Nevelőapám van, aki teljesen olyan, mint a felesége azaz mint az anyám...neki az sem tetszik, ha sóhatok hangosan, rendszeresen belém köt

2021. márc. 6. 12:36
 3/23 A kérdező kommentje:

* sóhajtok

Egyébként 23 éves vagyok...

2021. márc. 6. 12:37
 4/23 anonim ***** válasza:
98%
Mennyi félretett pénzed van most? Szobában gondolkozz, ne egész lakásban. Szerencsére most viszonylag lent vannak az albérletárak.
2021. márc. 6. 12:45
 5/23 anonim ***** válasza:
96%
Kezdetnek csak egy szobát vegyél ki.
2021. márc. 6. 12:47
 6/23 anonim ***** válasza:
90%
szobát vegyél ki, akár szobatársakkal egyutt, ilyen helyrol menekulni kell, mert teged fog betegge tenni. viszont a diplomadrol ne mondj le, mert utana azert nem fogsz tudni egyrol a kettore lepni, mert nincs meg a megfelelo kepesitesed
2021. márc. 6. 12:49
 7/23 anonim ***** válasza:
88%
Szoktak hirdetni szobákat is, hogy albérletbe keresnek pl. két lány mellé 1 szobába még egy csajt. Lehet, hogy idegenek, de annál az elmeroggyant sz.rdarabnál, anyának nem nevezném-nél sokkal jobb. Persze ehhez sajnos munka is kell, akár diák. Ha nagyon nincs más opció a diákhitel is segítség tud lenni, már nem nevezném rablásnak, mint amilyen 10 éve volt pl. (nekem is van). Sajnos most ebben a covidos helyzetben nehéz diák melózni is, de ha heti 1 napot tudsz melózni, az kb. 20 ezer + havi 50 diákhitel esetleg plazmadonorként is össze lehet kaparni havi 30-at (havi 4 adás) akkor egy olcsóbb szoba és prolibb kajákkal kilehet húzni. Én is így csináltam. Mennyi van még az egyetemből amúgy? Kolit kaphatnál egyébként?
2021. márc. 6. 12:53
 8/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Akkor így nem szoktak a szoba tulajdonosok visszaélni a helyzettel?

Bocsi, csak kaptam már olyan ajánlatot, amiben finoman arra utaltak, hogy fizetnek, ha élvezhetik a társaságomat..azaz..ja.

Láttam, hogy nem egyedi sajnos...vannak ilyenek nem is kevesen.

Majd utána nézek, gondolom, nem gondolhatja meg magát egyről a kettőre és tehet ki másnap, ha olyan kedve van?

Megnézem a lehetőségeket. Még egyszer köszönöm!

2021. márc. 6. 12:58
 9/23 A kérdező kommentje:

Másfél év körülbelül.

Sajnos még nem jártam utána a kolinak, nem hittem volna, hogy így, ilyen szinten elmérgesedik a helyzet.

De úgy tudom, most zárva vannak a járvány miatt.

Diákmunkára már nem mehetek a korom miatt, jelenleg is állást keresek, remélem, visszahívnak!

2021. márc. 6. 13:01
 10/23 anonim ***** válasza:
10%
Nem tehet ki. Amíg 25 év alatti vagy és nappali tanulmányokat végzel, első szakképzést szerzed (mindegy, hogy diploma v más) addig a szülőnek kutya kötelessége eltartania. Családvédelmisek tudnak még segíteni ilyen helyzetben.
2021. márc. 6. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!