Tényleg ilyen csórók lennének a szüleim? (bővebben lent) Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
Említettem anyámnak, hogy majd szeretném megműteni az egyik szememet (ha lesz rá pénzem) és megjegyeztem, hogy csakis Bp.-en szeretném megműteni (debreceni vagyok), mert a vidéki klinikákról nem egy-kettő rosszat hallottam. Ők viszont egyből jöttek azzal, hogy "Fiam, Pestre felmenni qrva drága, mit képzelsz magadról, ezt a luxust nem engedhetjük meg" meg a "Pesti helyeknek csak a nevét fizeted meg, jó lesz neked Debrecen is". Most komolyan mennyibe kerül Debrecen és a főváros között egy oda-vissza út? Természetesen vonattal, bár ez pont a szemműtét miatt lenne kizáró utazási forma, mert a műtétet követően nagyon óvni kell a szememet és majd a BKV-n meg a pályaudvaron bolyongjak a frissen műtött szememmel? Még bele gondolni is abszurd.😱
Csak a 150 ezres hulladék kocsinkkal meg ha akarnának sem tudnának felvinni Pestre.
Annyit még hozzátennék, hogy az utóbbi 10 évben szerintem nem is igen jártak Bp.-en (kocsival sosem voltak még). Egy kib*ott begyepesedett családban élek. 😡 A havi átlag bevételünk 250-300k, úgy hogy már csak én lakok velük, mert testvérem dolgozik és külön él. Még szerencse, hogy a kontaktlencsémet legalább hajlandóak finanszírozni. De amikor meghallottam, hogy így gondolkodnak erről, konkrétan leesett az állam. Végül is csak a szememről van szó, semmi másról úgy, hogy a másik szemem tartósan károsodott 50%-ban, amit nem is lehet megműteni, de legalább a másik lenne rendben és nem kellene a továbbiakban 3 havonta 20k-t fizetni egész életemben. Ti mit tennétek ebben a helyzetben és hogyan oldanátok meg ezt a kérdést, ha a helyemben lennétek?
Ha a technika rendelkezésre áll, akkor csak a beavatkozást végző orvos hozzáállásán múlik a dolog leginkább.
Tényleg nem kell annyira magas piedesztálra helyezni a Bp-i intézményeket.
A szöveged meg kifejezetten idegesítő, az biztos.
Hogyan oldanám meg?
"majd szeretném megműteni az egyik szememet (ha lesz rá pénzem)" - a zárójeles rész. Legfeljebb adsz valamelyik ismerősnek egy kis pénzt az utaztatásért ha nem jó a tömegközlekedés és a 150k-s autóval nincs, aki neki merjen vágni.
Na valahogy így. Keresel pénzt, bedobsz a háztartásba amennyit megbeszélsz a szüleiddel, a többiből azt finanszírozol amit szeretnél.
"s majd a BKV-n meg a pályaudvaron bolyongjak a frissen műtött szememmel? Még bele gondolni is abszurd.😱 "
És miért is?
Bicskanyitogató a stílusod.
A Debreceni klinikai is ugyanolyan jó.
Voltál már alkalmassági vizsgálaton? Csak mert nem is biztos, hogy egyáltalán műthető. Szerintem mielőtt összeveszel a fél családdal, inkább utazz fel egy ingyenes vizsgálatra, ahol megmondják, hogy egyáltalán érdemes-e ezzel foglalkozni. Ha diák vagy, nem olyan drága gondolom, kb 5-6 ezer ft körül lehet egy oda-vissza út.
És egyébként meg ha megműtik a szemed, utána 4-5 napig minden nap kontrollra kell járnod, tehát célszerű Pesten maradni arra az időszakra (ha nincs rokon/ismerős, ez is drága). Az 5. napon egyébként meg már simán haza tudsz utazni egyedül is.
Egyébként elég idegesítő a stílusod, látszik, hogy fogalmad sincs, mi mennyibe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!