Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Milyen érzések lennének...

Milyen érzések lennének benned ebben a helyzetben a testvéreddel szemben?

Figyelt kérdés
Mielött leirom a kérdést,azt szeretném elörebocsátani,hogy nem vagyok irigy!(tényleg nem!)egyszerüen csak érdekel,ki mit érezne,gondolna a helyemben....Én 18 éves koromban elköltöztem külföldre a jobb élet reményében,ahol születtem nincs munka,és nagyon rosszak az életkörülmények,kerestem magamnak egy jó állást,ami rengeteg megalázkodással járt,mert külföldön csak egy magyarnak tekintettek.A lényeg hogy 10 év után a férjemmel közösen épitettünk egy családi házat.Sokat tettünk érte én a családomtól emiatt 12 éve külön élek,messze,nem láthatják a szüleim az unokájukat stb..segitségem semmi.A testvérem otthon maradt,nem volt munkája,egy fillérje se,anyuék tartották el 35 éves koráig.Majd a társkeresön nagy nehezen ráakadt egy gazdag pasira,aki most éppen családi házat épit,és most szüli neki a 3.dik gyereket.A kérdésemet nem kell túlgondolni,gondolom érthetö,mire irányul a kérdés,én 12 éve egyedül éltem,meloztam,mint egy állat,neki pedig az ölébe hullik ugyanaz,de soha semmit nem tett érte.Anyuék is ott vannak neki a közelben, segitenek neki a gyereknevelésben,ott a dédi, a barátok stb..(most a családra és a régi barátokra gondolok akik pótolhatatlanok!)Érdekel ki hogyan gondolkodik erröl.Még egyszer nem vagyok irigy rá!!
2016. jún. 5. 09:10
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
45%
De, irigy vagy. Nem lehetsz valami Boldog, ha azon kattog folyton, hogy a testvéred mit kapott és mit csinált, vagy mit nem csinált.
2016. jún. 5. 09:28
 2/30 anonim ***** válasza:
29%
Kérdezed, hogy a válaszadókban milyen érzések lennének ebben a helyzetben, de arról egy szót sem írsz, hogy benned milyen érzések vannak, csak arról, hogy milyenek nincsenek.
2016. jún. 5. 09:37
 3/30 anonim ***** válasza:
37%

Tudom,hogy ez nem irigység!Én velem is ugyanez a helyzet!Mivel rossz volt a családi körülmény(apám ivott,anya meg éjjel-nappal dolgozott ezért a másik két tesómra nekem kellett vigyáznom).Megismerkedtem a férjemmel,teherbeestem és fõiskola mellett gyereket neveltem,szünetekbe szoptattam meg...Mi ketten a 0-ról szószerint kezdtük..Egy csomót nélkülöztünk,csomó hitel,mindent eladtunk amit lehetett,csak hogy a lányunknak legyen jó..Azóta van még 2 szép gyerekünk,és 2 belvárosi lakásunk(nem Budapestiek vagyunk).És ezt szépen mi ketten a férjemmel hoztuk össze!!

Eközben a szüleim dolgai is rendezōtek,apum abbahagyta a piát,any ugyanúgy dolgozik ketten együtt vagy 600.000Ft-ot keresnek meg...Az egyik húgom közbe anya lett,addig lakott otthon ameddig csak akart,a szüleim támogatták azaz a mai napig támogatják pénzzel meg a gyereke az isten számukra szinte mindennap vagy az én szüleimhez mennek a kisunokával vagy fordítva,eközbe az én gyerekimmel semmit nem foglalkoznak,ha ott vagyunk mi is akkor is csak az a gyerek az érdekes...A másik tesóm 30 éves,van apuci pénzõbõl autója,ott lakik náluk néha a pasija ott náluk megd.gja,nem fizet se csekket,se kaját csak mint egy hercegnõ éli a maga kis világát,a fizetésébõl lakásra meg ruhákra gyūjt..

Mostmár mióta anyuéknak is jobban megy azóta csináltatnak játszóteret a kertjükbe az én gyerekeimnek,próbálnak azokért az idõkért kárpótolni,de hiába azt sose tudom elfelejteni...

SZÓVAL ÉN NAGYON ELLENZEM A TESÓK KÖZÖTTI SEGÍTSÉGI KŪLÖNBSÉGET!!

2016. jún. 5. 09:41
 4/30 A kérdező kommentje:
Na megjött a kötekedös 1 válaszoló.Mondjuk nem meglepö,ilyen emberek minden kérdésnél vannak.Rohadtul unatkozhatsz,ha más emberekbe tudsz csak belekötni.Tudod mit?Gondold hogy irigy vagyok nem érdekel.Innentöl a te válaszaidra nem reagálok.
2016. jún. 5. 09:42
 5/30 anonim ***** válasza:
12%
Pofátlanoknak áll a világ. Nálunk anyám meg apám volt a családban a két idióta, akik a belüket kidolgozva két állásban hoztak össze mindent maguknak és nekünk, miközben a testvéreiket a hasznot lesték és a jól menő vállalkozó rokonok pénzéből éltek. Aztán összeszedtek egy gazdag palit és egy ex-prostituáltat, úgyhogy jött a kánaán. Túl kell ezen lépni, és a saját életetekkel foglalkozni. Mindig lesz a környezetetekben olyan, aki a kevesebből is többet profitál.
2016. jún. 5. 09:47
 6/30 A kérdező kommentje:
Kedves 2-es.Igen nem irtam az én érzéseimröl ebben teljesen igazad van.Arra gondoltam,talán mások leirják,mit éreznének ugyanebben a helyzetben,és akkor bekapcsolódok az én érzeseimmel...
2016. jún. 5. 09:48
 7/30 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös teljesen igazad van.Ezen tul kell valahogy lépni....De tudod az a poén az egészben,hogy nincs neki jövedelme,de mindig azt irja,hogy most "spórolunk"családi házra,most "spórolunk" a 3.dik gyerekre...ilyenkor enyhén kinyilik a bicska a zsebemben...tudod ezt csak az érzi át,aki tényleg mindent és mindenkit hátrahagyva elment és rengeteget melozott azért hogy legyen valamije.....
2016. jún. 5. 09:51
 8/30 anonim ***** válasza:
69%
Én nem irigykednék, hanem pont hogy sajnálnám a testvéremet, hogy 35 éves koráig semmi önálló élete nem volt, és sokkal később találta meg a szerelmet és lehetett anya.
2016. jún. 5. 09:54
 9/30 anonim ***** válasza:
23%
El tudom hinni, h nincs benned irigység. Én is látok több hasonlót a környezetemben. akkor viszont dühöt érzek, ha ezek a "felkapaszkodott" kis nőszemélyek elfelejtik, honnan indultak. Amíg normálisan viselkedik, én elfogadnám: bejött neki az élet, és ennyi.
2016. jún. 5. 09:56
 10/30 anonim ***** válasza:
43%

#3-as vagyok

Amúgy miért is lettem lepontozva(0%-ra)?Amikor azért gépeltem vagy 15 percet,hogy a kedves kérdezõ lássa,hogy átérzem azt amit õ érez,nyilván kicsit más a 2-nk törtènete ,de a lényege ugyanaz...

2016. jún. 5. 10:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!