Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Milyen érzések lennének...

Milyen érzések lennének benned ebben a helyzetben a testvéreddel szemben?

Figyelt kérdés
Mielött leirom a kérdést,azt szeretném elörebocsátani,hogy nem vagyok irigy!(tényleg nem!)egyszerüen csak érdekel,ki mit érezne,gondolna a helyemben....Én 18 éves koromban elköltöztem külföldre a jobb élet reményében,ahol születtem nincs munka,és nagyon rosszak az életkörülmények,kerestem magamnak egy jó állást,ami rengeteg megalázkodással járt,mert külföldön csak egy magyarnak tekintettek.A lényeg hogy 10 év után a férjemmel közösen épitettünk egy családi házat.Sokat tettünk érte én a családomtól emiatt 12 éve külön élek,messze,nem láthatják a szüleim az unokájukat stb..segitségem semmi.A testvérem otthon maradt,nem volt munkája,egy fillérje se,anyuék tartották el 35 éves koráig.Majd a társkeresön nagy nehezen ráakadt egy gazdag pasira,aki most éppen családi házat épit,és most szüli neki a 3.dik gyereket.A kérdésemet nem kell túlgondolni,gondolom érthetö,mire irányul a kérdés,én 12 éve egyedül éltem,meloztam,mint egy állat,neki pedig az ölébe hullik ugyanaz,de soha semmit nem tett érte.Anyuék is ott vannak neki a közelben, segitenek neki a gyereknevelésben,ott a dédi, a barátok stb..(most a családra és a régi barátokra gondolok akik pótolhatatlanok!)Érdekel ki hogyan gondolkodik erröl.Még egyszer nem vagyok irigy rá!!
2016. jún. 5. 09:10
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
67 %os nagyon megkeseredett vagy,továbbra is szépen kérlek,ne irj ide.Nagyon szar életed lehet,ha itt a gyakorin mások basztatásával éled ki a szar életedet.Sajnállak.Ha valaki megkér arra,hogy ne irj ide,akkor miért élvezed,hogy de azért is?Miért jó ez neked?
2016. jún. 5. 10:22
 22/30 anonim ***** válasza:
76%
Nos, ő nem írt ki kérdést rólad és te eléggé egyoldalúan írsz róla.
2016. jún. 5. 10:23
 23/30 anonim ***** válasza:
84%
Tévedsz. Boldog életem van. Én nem irigykedek senkire. Örülök a másik boldogsaganak, legyen az csaladtag, vagy idegen.
2016. jún. 5. 10:24
 24/30 A kérdező kommentje:
Boldog életed neked?Iszonyu megkeseredett vagy.!!Csak olyan emberek szállnak rá ezen az oldalon másokra akiknek ez az egyetlen szórakozásuk!!
2016. jún. 5. 10:28
 25/30 anonim ***** válasza:
68%
Ezen a dolgon felesleges idegeskedned, mert ilyen az elet es kesz. Van aki szenvedve tesz szert arra amilye van, van akinek az olebe pottyan. Ezzel csak magadat idegesited. Gondolj inkabb arra, hogy te buszke lehetsz magadra amiert elerted a jelenlegi eleted, mert eros es kitarto ember vagy. A helyzet valoban idegesito, de lepj tul rajta, mert nem ersz el semmit azzal, hogy ezzel foglalkozol. Inkabb orulj, hogy a munkadnak megtermett a gyumolcse, hogy nem hiaba hoztal aldozatokat es hogy tudod milyen megbecsulni amid van.
2016. jún. 5. 10:43
 26/30 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, lehet, hogy kidolgoztad a beledet azért, hogy megteremtsd a saját egzisztenciádat, de ahogy itt viselkedsz, az nagyon nem szimpatikus.

Eleve csőbehúzós kérdést tettél fel. Semmit nem írsz arról, hogy te magad hogyan érzel (csak arról, hogy hogyan nem), hanem másokkal akarod kimondatni, ami valójában benned is van, és ezt csak akkor írnád le, ha végre azt írná valaki, amit vársz. Aki másfajta választ ír (amelyek egyébként a szó szerinti kérdésedre reális válaszok, hiszen az a kérdés, hogy ki hogyan érezne), azokat elküldöd a fenébe.

A sajnálat egy abszolút elfogadható válasz, hisz a tesód semmit sem tett azért, hogy felépítse a saját életét, minden az ölébe hullott. Lehet, hogy ez pillanatnyilag jó neki és örül, hogy nem kell semmiért megdolgoznia, de hosszú távon nem biztos, hogy hasznát veszi az élettapasztalat hiányának. Persze lehet, hogy leéli az életét így boldogan, de a mostani helyzete semmire sem garancia. Ha pedig egyszer szarban marad, pl. elválik, magára marad három gyerekkel, a szülők már idősek, a barátok lemorzsolódnak, mi a fenét fog csinálni munka, képzettség, gyakorlat nélkül? Míg ha veled történik ugyanez, te a korábbi tapasztalataidnak köszönhetően vélhetően sokkal jobban helytállnál, hisz amit eddig elértél, azt is a saját kitartásodnak és szorgalmadnak köszönheted.

Szóval nem azt jelenti a sajnálat, hogy "megvédik" a testvéredet.

Továbbá van, akinek kvázi elképzelhetetlen a tesód életformája (nekem is az lenne). Ha neki így összejött minden, legyen boldog, engem viszont más tesz boldoggá, nekem fontos, hogy dolgozzak és megteremtsem magam, amire szükségem van, karrierem legyen, önellátó legyek. Ha másnak más jön be, oké.

Nagyon ellenszenves, hogy nekiállsz itt minősíteni a válaszadókat, csak mert nem tetszik neked, amit írnak. Ha úgy ítéled meg, hogy nem érdemes velük vitázni, ne foglalkozz velük és kész.

2016. jún. 5. 10:53
 27/30 anonim ***** válasza:
57%
Én téged sajnálnálak, amiért otthon nem tudtál egzisztenciát építeni magadnak. De leginkább azt sajnálom, hogy a gyerekeidnek és a nagyszülőknek nincsenek közös élményei.
2016. jún. 5. 11:03
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

néz. Én 13 éves koromtól nyaranta dolgozom, 18 tól folyamatosan.. tesóm tanulhatott, kapott lakást ajándékba, segítséget saját céghez... Én albérleteztem, güriztem, ott kellett hagyjam a sulit, mert nem volt annyi pénzem, hogy egyek is mellette... Van ilyen. De! én tisztában vagyok vele, hogy ha tesóm nem kap, nekem akkor se adtak volna. mert tök más hozzámn a hozzáállás. Evvan. Mi jó tesók maradtunk, mindig segítettük egymást. Mikor úgy alakult, hogy nincs hova mennem, tesómhoz mehettem, szerinte ez természetes, hogy neki van, segített akkor nekem.

Férjeméknél, szintén tesó kapott, ő nem. haha közös sors összehoz. De az ő tesója nem segitett neki, csak élvezte a kivételezett helyzetet. Férjem mégse kesereg rajta, hogy ő nem kapott, hanem élünk , építjük a saját életünk.

Szóval de irigy vagy. Ez van, hova születünk, miylenek a rokonok nem tehetünk róla. A saját életünkről viszont igen. Szóval ne avval foglalkozz, tesódnak mi van, attól nemhogy nem jutsz előrébb, hanem csak dobod ki a drága időd a kukába. Nem érdemes. törődj magaddal, és jobb lesz. nekem elhiheted.

2016. jún. 5. 12:47
 29/30 A kérdező kommentje:
ok akkor igazatok van irigy vagyok:):)És zárjuk le a kérdést szerintem ennyivel,úgyse fogom tudni az ellenkezöjét bebizonyitani,ti ezt jobban tudjátok:)Köszönöm a sok hasznos választ:)
2016. jún. 5. 20:37
 30/30 A kérdező kommentje:

Ja es meg valami 26 os valaszolo!teljesen igazad van a valaszoddal egyetertek maximalisan

.en se tudnek munka es onallosag nelkul elni.

2016. jún. 6. 07:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!