Tényleg ilyen csórók lennének a szüleim? (bővebben lent) Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
Említettem anyámnak, hogy majd szeretném megműteni az egyik szememet (ha lesz rá pénzem) és megjegyeztem, hogy csakis Bp.-en szeretném megműteni (debreceni vagyok), mert a vidéki klinikákról nem egy-kettő rosszat hallottam. Ők viszont egyből jöttek azzal, hogy "Fiam, Pestre felmenni qrva drága, mit képzelsz magadról, ezt a luxust nem engedhetjük meg" meg a "Pesti helyeknek csak a nevét fizeted meg, jó lesz neked Debrecen is". Most komolyan mennyibe kerül Debrecen és a főváros között egy oda-vissza út? Természetesen vonattal, bár ez pont a szemműtét miatt lenne kizáró utazási forma, mert a műtétet követően nagyon óvni kell a szememet és majd a BKV-n meg a pályaudvaron bolyongjak a frissen műtött szememmel? Még bele gondolni is abszurd.😱
Csak a 150 ezres hulladék kocsinkkal meg ha akarnának sem tudnának felvinni Pestre.
Annyit még hozzátennék, hogy az utóbbi 10 évben szerintem nem is igen jártak Bp.-en (kocsival sosem voltak még). Egy kib*ott begyepesedett családban élek. 😡 A havi átlag bevételünk 250-300k, úgy hogy már csak én lakok velük, mert testvérem dolgozik és külön él. Még szerencse, hogy a kontaktlencsémet legalább hajlandóak finanszírozni. De amikor meghallottam, hogy így gondolkodnak erről, konkrétan leesett az állam. Végül is csak a szememről van szó, semmi másról úgy, hogy a másik szemem tartósan károsodott 50%-ban, amit nem is lehet megműteni, de legalább a másik lenne rendben és nem kellene a továbbiakban 3 havonta 20k-t fizetni egész életemben. Ti mit tennétek ebben a helyzetben és hogyan oldanátok meg ezt a kérdést, ha a helyemben lennétek?
A szemműtét nem létfontosságú és ha nem telik rá, azért nem kell megszólni a szüleidet. Én is akkor műtettem meg, amikor már volt keresetem és ki tudtam fizetni egyedül. Pont idén januárban. Nekem pesten volt, de azért, mert ez a fajta kezelés csak egy helyen volt az országban.
"Természetesen vonattal, bár ez pont a szemműtét miatt lenne kizáró utazási forma, mert a műtétet követően nagyon óvni kell a szememet és majd a BKV-n meg a pályaudvaron bolyongjak a frissen műtött szememmel?"
Én 200 km-t buszoztam + helyi járatoztam frissen műtött szemmel egyedül, szóval megcsinálható. Bár nagyon nem ajánlom másnak, mert alig tudod kinyitni a szemed.
Ez pedig lemaradt.
"Most komolyan mennyibe kerül Debrecen és a főváros között egy oda-vissza út? "
Mivel az első 8 napban 4-5 alkalommal kell kontrollra menni, elég sokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!