Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg ilyen csórók lennének...

Tényleg ilyen csórók lennének a szüleim? (bővebben lent) Ti mit tennétek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Említettem anyámnak, hogy majd szeretném megműteni az egyik szememet (ha lesz rá pénzem) és megjegyeztem, hogy csakis Bp.-en szeretném megműteni (debreceni vagyok), mert a vidéki klinikákról nem egy-kettő rosszat hallottam. Ők viszont egyből jöttek azzal, hogy "Fiam, Pestre felmenni qrva drága, mit képzelsz magadról, ezt a luxust nem engedhetjük meg" meg a "Pesti helyeknek csak a nevét fizeted meg, jó lesz neked Debrecen is". Most komolyan mennyibe kerül Debrecen és a főváros között egy oda-vissza út? Természetesen vonattal, bár ez pont a szemműtét miatt lenne kizáró utazási forma, mert a műtétet követően nagyon óvni kell a szememet és majd a BKV-n meg a pályaudvaron bolyongjak a frissen műtött szememmel? Még bele gondolni is abszurd.😱

Csak a 150 ezres hulladék kocsinkkal meg ha akarnának sem tudnának felvinni Pestre.

Annyit még hozzátennék, hogy az utóbbi 10 évben szerintem nem is igen jártak Bp.-en (kocsival sosem voltak még). Egy kib*&#ott begyepesedett családban élek. 😡 A havi átlag bevételünk 250-300k, úgy hogy már csak én lakok velük, mert testvérem dolgozik és külön él. Még szerencse, hogy a kontaktlencsémet legalább hajlandóak finanszírozni. De amikor meghallottam, hogy így gondolkodnak erről, konkrétan leesett az állam. Végül is csak a szememről van szó, semmi másról úgy, hogy a másik szemem tartósan károsodott 50%-ban, amit nem is lehet megműteni, de legalább a másik lenne rendben és nem kellene a továbbiakban 3 havonta 20k-t fizetni egész életemben. Ti mit tennétek ebben a helyzetben és hogyan oldanátok meg ezt a kérdést, ha a helyemben lennétek?

2017. márc. 18. 13:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%

szóval 150ezer van lenne egy szemműtétre, de 15ezer egy (esetleg kettő, ha elkisér valaki)vonatjegyere már nem.

amúgy szerintem rohadt mindegy, hogy hol műtik a szemed.

és sokan örülnének, ha havi 250-300-ból élnének 3an egy háztartásban.

az meg, hogy milyen kocsitok van a kutyát nem érdekli, mert szerintem, az ismerőseid között találnál olyat aki felvisz, és hazahoz, ha kifizeted neki a benzint, meg a kajáját.

de ezen ráérsz akkor agyalni, ha már meglesz a lóvé a műtétedre. de a stílusodból arra következtetek, hogy suli mellett te ugyan nem fogsz elmenni dolgozni. :DDD

arról nem is beszélve, hogy majd járhatsz havonta kontrollra 1 éven keresztül. és akkor majd ingázhatsz peste meg debrecen között tök feleslegesen

2017. márc. 18. 14:46
 12/23 anonim ***** válasza:
94%

Én mit tennék? Mélységesen elszégyellném magam, hogy ilyen hülye gyereket neveltem.

Ja, hogy a te helyedben? Hát azt te is írtad, hogy majd ha lesz pénzed. Akkor meg már meg fogod tudni oldani az utazást is.

2017. márc. 18. 15:04
 13/23 A kérdező kommentje:

Hát, sajnos Bp.-en egy ismerősöm sincs, szóval így halott ügy. De akkor valaki árulja el, hogy Debrecenben melyik a legbiztonságosabb hely, ahol a szememet megműttethetném?

Egyébként ez a kérdés érintett meg eléggé, konkrétan a 4. kommenttől kezdődően: https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__szemproblemak__3002..

Semmi szükségem, hogy egy kókler tönkre vágja a még megmaradt jó szememet, hogy utána tartósan látássérült legyek. Akkor inkább fizetem életem végéig a kontaktlencsét.

2017. márc. 18. 15:17
 14/23 anonim ***** válasza:
26%
Ilyen szemműtétnél nagyon utánna kell olvasni az orvosoknak. Saját esetemben tapasztaltam hogy a klinikán lévő egyik orvos,hogy tönkretette az egyik rokonom szemét,amit már nem lehet helyrehozni. Ha te találtál pesten orvost inkább gyűjts ra pénzt.
2017. márc. 18. 15:18
 15/23 anonim ***** válasza:
63%
És 2012 óta nem oldódott ez meg?
2017. márc. 18. 15:26
 16/23 anonim ***** válasza:
67%
Mihez kell Bp-en ismerős??
2017. márc. 18. 15:30
 17/23 A kérdező kommentje:
#16: Természetesen ezt nem én írtam ki, csak nemrég találtam rá a kérdésben szereplő nem éppen biztató tapasztalatra. :D
2017. márc. 18. 15:31
 18/23 anonim ***** válasza:
42%

11-es vagyok.

Figyelj, nekem 7 éve műtötték a szememet ugyanott, ahol az általad belinkelt kérdésnél a 4-es válaszolónak. És akkoriban én is jó messze éltem Budapesttől, de nekem is megért annyit a szemem, hogy emiatt felutaztam a klinikára, és kifizettük a kicsit magasabb árat. Egyébként azóta is tökéletesen meg vagyok elégedve az eredménnyel, szóval csak ajánlom őket.

Nem tudom mennyi idős vagy, de fiatalnak tippelek, max 20 éves lehetsz. Szerintem ne mondj le a pesti szemműtétről, csak lásd reálisan a helyzetet, hogy mennyibe fog ez kerülni, és ne a szüleidre haragudj, amiért nem tudják kifizetni az útiköltséget, hidd el, az lenne a legkisebb költség. Azon kívül ott vannak a gyógyszerek árai (szteroidos szemcsepp fél évig, jó minőségű napszemüveg - ezek egyenként is drágábbak mint bp-debrecen vonattal), a szállás költsége abban a pár napban.

Utazz fel egy ingyenes szemvizsgálatra, és azután ráérsz ezen gondolkodni, hogy hogyan teremtitek elő a pénzt.

2017. márc. 18. 16:27
 19/23 anonim ***** válasza:
98%

Semmit nem tennék, Debrecenben is el fognak látni.

Legfeljebb megköszönném a "csóró" szüleimnek, hogy az arrogáns stílusom ellenére el bírnak viselni.

Mellesleg amíg egy hónapig sem kellett gondoskodnod magadról, se másról, ne te oszd be az ő pénzüket.

2017. márc. 18. 16:32
 20/23 anonim ***** válasza:
98%
Egy barátnőmét meg Pesten cseszték el, nem a város számít, hanem az orvos.
2017. márc. 18. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!