Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyire jogos?

Szerintetek mennyire jogos?

Figyelt kérdés
Szóval a fiam barátnője már nem egyszer volt nalunk. Nekem nem igazan szimpatikus. De hát nem az én választásom, nem igazán érdekel. De ma elegem lett abból, hogy a kiscsaj már többedik alkalommal nem köszönt mikor bejött hozzánk vagy mikor mennek el. Mondtam, hogy akkor kívül tágasabb. Ha egy ennyire egyszerű dolgot nem tud, akkor többet ne jöjjön. Mi a nehéz abban, hogy egy jó napot elhagyja a száját? Vagy elvetettem a súlykot a kitessékéléssel? A lány 19-20 éves.
2021. febr. 28. 16:02
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
87%
Jól tetted.
2021. febr. 28. 16:04
 2/30 anonim ***** válasza:
23%
Most írnék ide egy csomó mindent, de a köszönésmániások úgyis lepontoznának (feltehetőleg a kérdezővel együtt), szóval inkább hagyom...
2021. febr. 28. 16:04
 3/30 alletta ***** válasza:
89%

minimális tisztelet megadása, hogy köszönök, ha valahová belépek, vagy elmegyek. ezt ennyi idősen már illene tudni.

kitessékelés helyett inkább elbeszélgettem volna a leányzóval.

2021. febr. 28. 16:09
 4/30 anonim ***** válasza:
84%
Jogos.
2021. febr. 28. 16:09
 5/30 anonim ***** válasza:
83%

Kedves 2-es-

Nem köszönés mániás a kérdező meg sokan mások. Már tolyogó korunkban megtanuljuk, hogy akárhová megyünk be mindig érthetően köszönünk. Azért ezt ne kelljen már egy 20 évesnek a szájába rágni, hogy illik köszönni.

Mindenhol köszönünk.

- orvosi rendelőbe bemegyünk, mi kezdjük így-

" jó napot kívánok vagy szép napot stb

- Bankban sorra kerülünk.

- Jó napot/ hello stb

Mindegy hova megyünk, hol vagyunk köszönni illik.

Mondjuk én a kérdező helyében előbb megkérdeztem volna a lánytól, hogy valami gond van, hogy nem tud köszönni? Vagy mi az oka?

Lehet legközelebb ha jönne már hangosan köszönne.

2021. febr. 28. 16:11
 6/30 anonim ***** válasza:
88%

2-es, szerintem is jobb, ha hagyod.

Ez nem köszönésmániás dolog, hanem alapvető illem. A kisboci is, amikor bemegy a kapun, azt mondja, hogy bú, tehát köszön.

Bárhova bemegyünk, köszönünk: ügyintézési helyre, orvosi rendelőbe, üzletbe. Aki érkezik, az köszön előre.

Kérdező, engem is bosszantana. Talán annyit lehetett volna, hogy (bármennyire is érett már benned ez a dolog), először lehet, hogy négyszemközt a fiadnak lehetett volna említeni. Ő pedig mondta volna a kiscsajnak (bár ez szomorú, ha ezt egy 19-20 éves felnőtt nőnek mondani kell).

2021. febr. 28. 16:11
 7/30 anonim ***** válasza:
71%
5-ös, szinte majdnem ugyanazt írtuk:) (6-os vagyok)
2021. febr. 28. 16:12
 8/30 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell feltétlenül a legrosszabbra gondolni. Egy régi barátnőm is ilyen volt ennyi idősen, nem mert megszólalni, annyira félénk volt, ezért nem is köszönt. Persze illik köszönni, de ha elmarad, nem feltétlenül azt jelenti hogy bunkó az illető, ezért én is a fiammal beszéltem volna, hogy beszéljen a barátnőjével. Abból úgyis kiderült volna hogy bunkó vagy félénk.
2021. febr. 28. 16:16
 9/30 A kérdező kommentje:

Kedves 3-as.

Nem mánia. De szerintem alapvető dolog, hogy ha a párod családjahoz mész akkor köszönsz.

Nem várom el,hogy jópofizzon velem vagy a tesvérekkel, de talán nem nagy kérés hogy egy köszönés elhagyja a száját ha kb 2m állok tőle.

2021. febr. 28. 16:16
 10/30 A kérdező kommentje:
Bocsánat 2es nek akartam irni.
2021. febr. 28. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!