Szerintetek mennyire jogos?
minimális tisztelet megadása, hogy köszönök, ha valahová belépek, vagy elmegyek. ezt ennyi idősen már illene tudni.
kitessékelés helyett inkább elbeszélgettem volna a leányzóval.
Kedves 2-es-
Nem köszönés mániás a kérdező meg sokan mások. Már tolyogó korunkban megtanuljuk, hogy akárhová megyünk be mindig érthetően köszönünk. Azért ezt ne kelljen már egy 20 évesnek a szájába rágni, hogy illik köszönni.
Mindenhol köszönünk.
- orvosi rendelőbe bemegyünk, mi kezdjük így-
" jó napot kívánok vagy szép napot stb
- Bankban sorra kerülünk.
- Jó napot/ hello stb
Mindegy hova megyünk, hol vagyunk köszönni illik.
Mondjuk én a kérdező helyében előbb megkérdeztem volna a lánytól, hogy valami gond van, hogy nem tud köszönni? Vagy mi az oka?
Lehet legközelebb ha jönne már hangosan köszönne.
2-es, szerintem is jobb, ha hagyod.
Ez nem köszönésmániás dolog, hanem alapvető illem. A kisboci is, amikor bemegy a kapun, azt mondja, hogy bú, tehát köszön.
Bárhova bemegyünk, köszönünk: ügyintézési helyre, orvosi rendelőbe, üzletbe. Aki érkezik, az köszön előre.
Kérdező, engem is bosszantana. Talán annyit lehetett volna, hogy (bármennyire is érett már benned ez a dolog), először lehet, hogy négyszemközt a fiadnak lehetett volna említeni. Ő pedig mondta volna a kiscsajnak (bár ez szomorú, ha ezt egy 19-20 éves felnőtt nőnek mondani kell).
Kedves 3-as.
Nem mánia. De szerintem alapvető dolog, hogy ha a párod családjahoz mész akkor köszönsz.
Nem várom el,hogy jópofizzon velem vagy a tesvérekkel, de talán nem nagy kérés hogy egy köszönés elhagyja a száját ha kb 2m állok tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!