Így felnőtt fejjel visszanézve mi az amit a szüleitek másképp csinálhattak volna a nevelésetek során?
Keményebben kellett volna fogniuk, akkor talán nem hagytam volna el magam.
Harmadik gyerekként már belefáradtak a gyerekvállalásba és hagyták, hogy azt csináljak, amit akarok. Éltem a lehetőséggel, nem csináltam semmit.
Az sem érdekelte őket, hogy 17 évesen inni kezdtem.
Ilyen felnőtt is lett belőlem, semmi önbizalom, semmi motiváció, semmi felelősségtudat.
Már rég nem őket kellene hibáztatnom ezekért, de 25 évnyi otthonlakásom után 38 évesen már nem érzem úgy, hogy meg tudnék változni.
Az 1-est én is megölhetettnek olvastam :D
Engem önállóbbá nevelhettek volna, végig anyanyelvi oktatást kellett volna biztosítaniuk (szüleim eltérő nyelvűek), és arra kellett volna tanítaniuk, hogy álljak ki magamért, szóljak, ha akarok valamit, ha kínálnak, fogadjam el, ha az adott dolgot szeretném - nem pedig arra, hogy "udvariasságból" mindenki más szükségét a sajátom elé helyezzem, mindig feküdjek alá mások akaratának.
Szép válaszok... mennyi szomorú történet. :(
A sajátomat már megírtam korábban, a többiekhez annyit fűznék hozz, hogy kitartás. ♥
Jó lett volna, ha kisebb a tesók között a korkülönbség. Így lett 3 db egykéjük.
Jó lett volna, ha néha mwghallgatnak, kíváncsiak rám, és nem annyival intéznek el, hogy mi bajom lehet, a seggem ki van nyalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!