Hogyan segítsek a gyerekemnek, ha szenved otthon?
Lassan egy éve otthon van - amióta távoktatásra váltottak az egyetemek - és egyre rosszabb állapotban van. Most már sokszor ki sem kel az ágyból és el sem hagyja a házat, netezik, filmet néz, tanul és hasonló dolgokkal lefoglalja magát, de látszik rajta, hogy nincsen jól. Minden nap sír, sokszor ingerült, feszült és valamikor szinte hozzá sem lehet szólni, bezárkózik, nem beszél. Már az egyetemet is félbehagyta, most passzív féléven van. Valamint egyre többet emlegeti, hogy neki ebből elege van, nem akar így élni, semmi értelme nincsen az életének és hasonlók. Beszéltem vele erről és azt mondta, hogy nem bírja a bezártságot, hogy nem tud mit kezdeni magával, nem tud senkivel sem találkozni és beszélgetni, nem tud elmenni sehova, sokat van egyedül otthon, nem érzi magát hasznosnak stb. Ezt mind megértem, családilag próbáljuk őt támogatni, de ténylegesen segíteni nem nagyon tudunk. Mindenki dolgozik, tehát nem tudunk vele több időt tölteni, max. annyit tudok tenni, hogy néha írok neki vagy felhívom a munkából. Segítettem neki munkát vagy valami szabadidős elfoglaltságot keresni, ahol legalább emberek között lehet, de nem találtunk semmit. Sajnos vidéken élünk, itt nincsen sok lehetőség. Felvetettem, hogy elmehetne pszichológushoz, de arra nem hajlik, azt mondta nem szeretne és ő csak normálisan akar élni.
Szerintetek hogyan tudnék segíteni neki?
#27 elárulok valamit... soha nem lesz vége. Ugyanis olyan lesz, mint az influenza, folyamatosan jön az újabb típus, ami ellen új vakcina kell. Az egész egy böszme nagy gazdasági lufi, a háttérben pedig hatalmas pénzmozgások vannak. Az átlagember élete nem számít, soha nem is számított.
Ha pedig eljutunk oda, hogy kinyit a világ újra, nem fog sokáig tartani, amíg megjelenik egy teljesen új betegség. (A következő pár 10 év ilyen téren mocsok nehéz lesz, mert ez a mostani kis "erősebb" nátha ló..szba se lesz nézve az elkövetkezendőkhöz.)
A kérdésre reagálva pedig. Kertes házban éltek, vagy panel? Bár gondolom utóbbi, ha kutyát nem tudtok tartani. Keressen valami online játékot, annyi van belőlük, mint a szemét. Csak ne függjön rá egyikre se.
Kipróbálhatná a geojátékokat.
Geocaching.hu
Geocaching.com
Gpsgames.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!