Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan segítsek a gyerekemnek,...

Hogyan segítsek a gyerekemnek, ha szenved otthon?

Figyelt kérdés

Lassan egy éve otthon van - amióta távoktatásra váltottak az egyetemek - és egyre rosszabb állapotban van. Most már sokszor ki sem kel az ágyból és el sem hagyja a házat, netezik, filmet néz, tanul és hasonló dolgokkal lefoglalja magát, de látszik rajta, hogy nincsen jól. Minden nap sír, sokszor ingerült, feszült és valamikor szinte hozzá sem lehet szólni, bezárkózik, nem beszél. Már az egyetemet is félbehagyta, most passzív féléven van. Valamint egyre többet emlegeti, hogy neki ebből elege van, nem akar így élni, semmi értelme nincsen az életének és hasonlók. Beszéltem vele erről és azt mondta, hogy nem bírja a bezártságot, hogy nem tud mit kezdeni magával, nem tud senkivel sem találkozni és beszélgetni, nem tud elmenni sehova, sokat van egyedül otthon, nem érzi magát hasznosnak stb. Ezt mind megértem, családilag próbáljuk őt támogatni, de ténylegesen segíteni nem nagyon tudunk. Mindenki dolgozik, tehát nem tudunk vele több időt tölteni, max. annyit tudok tenni, hogy néha írok neki vagy felhívom a munkából. Segítettem neki munkát vagy valami szabadidős elfoglaltságot keresni, ahol legalább emberek között lehet, de nem találtunk semmit. Sajnos vidéken élünk, itt nincsen sok lehetőség. Felvetettem, hogy elmehetne pszichológushoz, de arra nem hajlik, azt mondta nem szeretne és ő csak normálisan akar élni.

Szerintetek hogyan tudnék segíteni neki?

2021. febr. 25. 14:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
61%
Én napközben sétálok, heti többször találkozom közelben levő barátaimmal, alig várom hogy bringázhassal, tavaly is sokat bicikliztem. Kirándulunk is.
2021. febr. 25. 15:37
 12/33 anonim ***** válasza:
99%
És miért nem mozdul ki a településről napközben? Érjétek el, hogy egyszer egy héten bejusson egy közeli városba. (annak meg aki hisztiről pampogott: a depresszió pokoli betegség. Ku.rvára nem hiszti)
2021. febr. 25. 15:48
 13/33 anonim ***** válasza:
92%
+1 a kutyára, vagy macskára, disznóra, amit szeret!
2021. febr. 25. 15:48
 14/33 anonim ***** válasza:
32%

Elküldöd dolgozni, pl. akkor nem lesz ideje a bezártságon nyávogni.

Szr, igen, de nem kell belehalni, és nem kötelezp egész nap otthon ülni. Nyolc előtt találkozhat a barátokkal, elmehet a szabadba, stb.

2021. febr. 25. 15:55
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem szerveztek családi programokat? Közös főzés, társas, kirándulás, biciklizés stb.
2021. febr. 25. 15:56
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyetemista vagyok, szintén márciusban költöztem haza egy kis faluba.Az elejével még nem is igazán volt probléma, de ahogy közeledett a 20.szülinapom egyre jobban kezdtem elszomorodni.Sem a barátokkal, sem a testvéremmel, sem a többi rokonommal nem tudtam megünnepelni a szülinapom. Ez novemberben folytatódott és most úgy tűnik a 21.szülinapom is így fog telni. Ha teheti sportoljon, menjen el futni, vagy akár biciklizni! Én itthon edzek és futok és érzem, hogy jót tesz, eltereli a negatív gondolatokat és szünetet tartok a sok tanulnivaló és online óra között.Esetleg találhat valami új hobbit magának. Ha nem tud a barátaival találkozni, mint én, online rengeteg olyan játék van amivel képernyőn keresztül is jól szórakozhatnak és közben beszélhetnek, játszhatnak együtt. Kitartást neki!Reméljük mihamarabb élhetjük a régi életünket.
2021. febr. 25. 16:01
 17/33 anonim ***** válasza:
14%

Nem tudom,de nekem kicsit ellentmondásos...

Nincs értelme az életének, unazkozik de kilép az egyetemről?

Ti miért nem viszitek el kirándulni?

Az is lehet valami párkapcsolati gondjai vannak...

Senkinek nem jó, hogy nem tud wellneselni stb..ezzel nincs egyedül. De akkor mindenki lehetne depis mindenki felmondhatna, ülhetne otthon sírhatna, mert nincs nyitva a kocsma...

Nem vagyok biztos hogy ez valóban depresszió.

Itt valami más lesz amit neked se mondd el, semmi köze a depihez meg a koronához...

Inkább ahhoz hogy menne ő de nincs kivel...tehát csak látszat barátai voltak!

Vigyétek el biciklizni

2021. febr. 25. 16:02
 18/33 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem szimplán érintés hiánya van. Keressen egy masszőrt vagy egy lányt neten. :)
2021. febr. 25. 16:30
 19/33 anonim ***** válasza:
98%

Kutya, vagy cica.

Amúgy, ha nem jön rá, hogy neki márpedig segítség kell, akkor nem lehet mit tenni. Mert kell neki, szegénynek, és erre van a pszichológus.

2021. febr. 25. 16:36
 20/33 anonim ***** válasza:
89%
Az ilyen ember, még ha rá is jön, hogy segítségre van szüksége, akkor se fog kérni segítséget, ezért kell helyette is cselekedni.
2021. febr. 25. 16:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!