Kérdésedből nem derül ki, hogy tanuló vagy-e, önhibáján kívüli munkanélküli, esetleg xsak otthon lézengő.
Ha tanuló vagy (és bizonyítványod alapján tanulsz is!) és úgy ítéled meg, ez az összeg nem túlzottan hiányzik a családi büdzséből, akkor kérhetsz.
2021. febr. 19. 08:07
22/28 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem pofátlanság. 18 éves vagyok, sokszor kérés nélkül kapok zsebpénzt, ha pedig mégis kérek, akkor adnak. Ha a családod megteheti, akkor nincs ebben semmi rossz, amíg normális hangnemben kéred és megköszönöd.
Viszont egy jogsi nem 5000 Ft. Legjobb esetben, ha nem buksz meg egy vizsgán sem, akkor is minimum 200.000 Ft (legalábbis felénk) vagy több. Szerintem nyugodtan kérj többet. Ha lehet, akkor beszélgessetek erről a jogsi dologról, mert 17 évesen, saját zsebből nem lesz egyszerű.
Egyetemről szintén. Nem ártasz vele, ha elmondod nekik az elképzeléseidet és megbeszéltek egy-két dolgot az egyetemmel kapcsolatban. Én így csináltam.
2021. febr. 19. 08:18
23/28 anonim válasza:
Ez kicsit off: de ha valakik pl 3-4-en vannak tesók, akkor ott hogy megy a zsebpénz adás? Mindenki kap akkor, ha már a legnagyobb is? Vahy mi?
2021. febr. 19. 08:53
24/28 anonim válasza:
Én általános iskola 4. osztályáig egy forintot nem kaptam, igaz, nem is kértem. Büfé sem volt az iskolában. Mikor megkezdtem az 5.-et, akkor másik suliba kerültem át, ott már volt büfé. Akkor kértem először zsebpénzt, 200-300 forintot. Néha üdítőt vettem, vagy valami olyan édességet, ami megtetszett, esetleg péksütit. De ezt meg is untam úgy 6-7. osztályra igazából. Jogsit 15 évesen szereztem motorra, saját meg húsvéti stb. alkalmakkor összegyűjtött pénzből. Autóra 20 évesen, azt már saját keresetből csináltam, és már akkor sem volt olcsó, de nem is volt vészes. Tételezzük fel, hogy most a jogsi 200.000 forint. Te kérsz havi 5000 forintot erre. Az 12 hónapra 60.000 forint, és eltelt 1 év. Még 2 év után lesz 180.000-ed. Mire elérsz odáig, hogy beiratkozz, alkalmasságit elvégezd, 20 éves leszel. És a rizikófaktor ebbe nincs beleszámolva, tehát az, hogy nem fog elsőre sikerülni. És akkor már több lesz 200.000-nél.
2021. febr. 19. 09:32
25/28 anonim válasza:
Nem az, de ha a szüleid olyanok, akkor mondhatják, hogy menj dolgozni, ne tőlük kérj.
Apa nekem adott mindig (dolgoztam is nyaranta 1 hónapot - nem "kellett volna", csak nekem jól esett), de barátnőm szüleinél az volt a módi, hogy a gyerek megdolgozik a pénzéért, úgyhogy a csaj szinte az egész nyarat végigmelózta (képzelheted, 17 évesen a gyárban állt és raklapozott, mert máshová nem tudott menni), hogy évközben legyen pénze kajára, vagy bármire.
2021. febr. 19. 10:24
26/28 anonim válasza:
Nem tudom másnál hogy megy, én soha nem kaptam zsebpénzt ellenben bármit megvettek ha néztem ki ruhát vagy cipőt. Viszont nem is vagyok az a típusú ember aki minden héten új ruhát vesz, hanem csak ha szükségem van rá. A jogosítványt viszont magamnak kerestem meg az árát. Azért 17 évesen már tudsz menni diákmunkára is nem szégyen dolgozni, főleg hogy tudod, hogy saját magad kerested meg az árát és te dolgoztál meg érte. Nekem legalábbis nagyon jól esett hogy el tudtam mondani magamról.
2021. febr. 19. 10:48
27/28 anonim válasza:
Minek jogsi, ha nincs hozzá autó? Az is pénzbe kerül, és az nem egyszeri vétel, hanem ráfizetős, főleg, ha használt. Fenntartási költség, súlyadó, stb. Ezt is számold. Jogsi ha megvan, utána még jó pár évig porosodik a pénztárcába, vagy ahol tartani fogod. Vagy veszel valami lepukkadt Suzukit, amire még fizetheted a tripláját, hogy egyáltalán elinduljon, és még utána sem biztos, hogy nem fogsz fejre állni vele az első kanyarban, ha előtte átmegy a műszakin, és nem fogják azt mondani, hogy csoda, hogy eddig bírta, mert amúgy ki van rohadva alóla a futómű.
2021. febr. 19. 10:54
28/28 anonim válasza:
Szerintem nem pofátlanság. A mai világban nem is sok ez az összeg. De nyári diákmunkával tényleg több is összegyűlne. Nekem sajnos későn jött a megvilágosodás, de nagyon bántam, hogy nem vállaltam be előbb is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!