Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Pofátlanság lenne 17 évesen...

Pofátlanság lenne 17 évesen zsebpénzt kérni a szüleimtől?

Figyelt kérdés
Havi 5 ezret mondjuk, úgy hogy másra (pl szórakozás, ruha) nem szoktam pénzt kérni. Gyűjteni szeretnék jogsira, aztán egyetemre.

2021. febr. 18. 22:23
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
#9 a kérdésben is írtam hogy szórakozásra nem kérek pénzt, nem vagyok bulizós fajta.
2021. febr. 18. 23:07
 12/28 anonim ***** válasza:
56%
Én sem kaptam zsebpénzt. Az én generációmnál ez még nem volt alap. A gyerek megkapta amire szüksége volt és nagyobb korában mehetett diákmelózni, ennyi.
2021. febr. 19. 01:11
 13/28 anonim ***** válasza:
73%
Én sem kaptam zsebpénzt. A tolltartómban volt 2 forint 50 fillér tartaléknak, azt négy évig hordtam gimnáziumban, nem költöttem el. Az osztályban aki pénzt akart, elment nyáron diákmunkára, nem volt divat pénzt adni a gyereknek. Csak a nagyon gazdag maszek adott a fiának. Csomagolt uzsonnát kapott mindenki otthonról, ruhát a szülők vettek.
2021. febr. 19. 01:14
 14/28 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem semmiképp sem pofátlanság zsebpénzt kérni a szüleidtől. Persze megértem, ha valaki úgy véli, hogy az ilyen jogsi, meg az ilyen dolgokra diákmunkázzon a gyerek, nehogy már ilyen extrát, nem feltétlen szükséges dolgot is a szülő fizessen. Viszont szerintem ha egy szülő anyagilag megteheti, akkor azért igazán segíthet a gyerekének kifizetni a jogsit, mert lehet, hogy nem létfontosságú dolog, de rengeteg esetben jól jöhet a jogsi. Szóval nem tudom, ha anyagilag megtehetik a szüleid, akkor szerintem nem pofátlanság pénzt kérni. Ha viszont anyagilag rosszabbul álltok, akkor hát nem biztos, hogy zsebpénzt kellene kérned tőlük...

De amúgy szerintem jobban jársz, ha mindenhogy megpróbálsz esetleg csak nyáron dolgozni. Ha kapnál havi 5 ezer zsebpénzt, akkor is egy évben kapnál kb. 60 ezret. Egy jogsi pedig (kresz, elsősegély, forgalmi) kb. 250 ezer simán meglehet. Nekem pl. 240 ezer volt, és semmin sem buktam meg. Szóval érted, ha zsebpénzből akarsz jogsit, akkor kb. 4 évig kéne spórolnod. Szóval szerintem mindenképp megéri dolgoznod is majd a jövőben, hogy minél előbb összegyűljön a pénz.

2021. febr. 19. 01:45
 15/28 anonim ***** válasza:
97%

#14-es vagyok.

Persze amit a végén írtam, hogy 4 évbe tellene összegyűjtened zsebpénzből a jogsit. Oké, nyilván ez alapból akkor játszana, ha 21 éves korodban is még pénzelni akarnának. Plusz gondolom csak evvel a zsebpénzzel egy kis pluszt akarsz szerzeni, nem erre a pénzösszegre alapozod a céljaidat, úgy elég időigényes lenne összegyűjteni az összeget.

2021. febr. 19. 02:17
 16/28 anonim ***** válasza:
39%
Menj nyari munkába kereds 3 honap alatt 300 ezret es megvan a zsé egész évre
2021. febr. 19. 03:58
 17/28 anonim ***** válasza:
63%
Kérj bátran. Én 20 ezret adnék a szüleid helyében. Az sem sok.
2021. febr. 19. 06:31
 18/28 anonim ***** válasza:
75%
Ha tényleg jogsira és egyetemre kell, akkor nyugodtan. Csak aztán útközben nehogy kísértésbe ess, és valami másra költsd, mert hirtelen meggondolod magad, és nem lesz olyan fontos az egyetem meg a jogsi se.
2021. febr. 19. 06:45
 19/28 anonim ***** válasza:
29%
De egyébként ennyi idősen diákmunkát is vállalhatsz. Én a te korodban 4 hónapig diákmelóztam egy gyárban nyáron. Nem volt valami izgalmas, de 1 hónapra kaptam 127 ezret + 15 ezret bónuszként a norma teljesítése miatt, ami azért szerintem nem rossz diákként, és úgy, hogy a hétvégék szabadok voltak. 2 hónap alatt meglehetett keresni egy B kategóriás jogsi árát, és még maradt is, ha sikerült elsőre minden. Ez volt 2016-ban, most nem tudom mennyi a jogsi, de nem hiszem, hogy sokat változott az ár.
2021. febr. 19. 06:50
 20/28 anonim ***** válasza:
88%

Tudod éppen a magadfajta szerény emberek nem kapnak csakúgy pénzt, zsebpénzt szó nélkül. De azok igen akik laposkuszo hangnemben magukat sajnáltatva megneveznek egy határozott célt, azok kapnak.

Nincs abban semmi durva, ha pénzt kérsz szűleidtól, pláne jó cél megnevezésére biztosan adni fognak. Kérjél és adnak, zörgess és kinyilik.

Senki nem fogja méltányolni udvarias félreállásodat, inkább majd szídást kapsz miért nem kértél amíg lehetett.

Csak bátran, egyenesen, céltudatosan, illő hangnemben kérj.

Adni fognak.

2021. febr. 19. 07:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!