Pofátlanság lenne 17 évesen zsebpénzt kérni a szüleimtől?
Szerintem semmiképp sem pofátlanság zsebpénzt kérni a szüleidtől. Persze megértem, ha valaki úgy véli, hogy az ilyen jogsi, meg az ilyen dolgokra diákmunkázzon a gyerek, nehogy már ilyen extrát, nem feltétlen szükséges dolgot is a szülő fizessen. Viszont szerintem ha egy szülő anyagilag megteheti, akkor azért igazán segíthet a gyerekének kifizetni a jogsit, mert lehet, hogy nem létfontosságú dolog, de rengeteg esetben jól jöhet a jogsi. Szóval nem tudom, ha anyagilag megtehetik a szüleid, akkor szerintem nem pofátlanság pénzt kérni. Ha viszont anyagilag rosszabbul álltok, akkor hát nem biztos, hogy zsebpénzt kellene kérned tőlük...
De amúgy szerintem jobban jársz, ha mindenhogy megpróbálsz esetleg csak nyáron dolgozni. Ha kapnál havi 5 ezer zsebpénzt, akkor is egy évben kapnál kb. 60 ezret. Egy jogsi pedig (kresz, elsősegély, forgalmi) kb. 250 ezer simán meglehet. Nekem pl. 240 ezer volt, és semmin sem buktam meg. Szóval érted, ha zsebpénzből akarsz jogsit, akkor kb. 4 évig kéne spórolnod. Szóval szerintem mindenképp megéri dolgoznod is majd a jövőben, hogy minél előbb összegyűljön a pénz.
#14-es vagyok.
Persze amit a végén írtam, hogy 4 évbe tellene összegyűjtened zsebpénzből a jogsit. Oké, nyilván ez alapból akkor játszana, ha 21 éves korodban is még pénzelni akarnának. Plusz gondolom csak evvel a zsebpénzzel egy kis pluszt akarsz szerzeni, nem erre a pénzösszegre alapozod a céljaidat, úgy elég időigényes lenne összegyűjteni az összeget.
Tudod éppen a magadfajta szerény emberek nem kapnak csakúgy pénzt, zsebpénzt szó nélkül. De azok igen akik laposkuszo hangnemben magukat sajnáltatva megneveznek egy határozott célt, azok kapnak.
Nincs abban semmi durva, ha pénzt kérsz szűleidtól, pláne jó cél megnevezésére biztosan adni fognak. Kérjél és adnak, zörgess és kinyilik.
Senki nem fogja méltányolni udvarias félreállásodat, inkább majd szídást kapsz miért nem kértél amíg lehetett.
Csak bátran, egyenesen, céltudatosan, illő hangnemben kérj.
Adni fognak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!