Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukám nem engedi, hogy...

Apukám nem engedi, hogy külföldre menjek dolgozni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, nagyon szeretnék külföldre menni dolgozni és élni, meg van hozzá a kezdő tőkém és barátaim is vannak kint, de apukám azt mondja, hogy felejtsem el. Pedig ő is dolgozott kint.

Mit tehetnék? Igaz felnőtt vagyok, de akkor is csak egy gyereknek érzem magam így... Itthon nincs már lehetőségem, egy kis faluban élek, én lépni szeretnék! Nyelvvizsgáim, szakmám van! Hogyan tudnám meggyőzni? Nem is örökre mennék, csak pár hónapra. A koronavírust most hagyjuk, nem erről szól a kérdés.

2021. febr. 16. 16:56
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
26%
A szarrá lepontozott #14 nem mondott akkora hülyeséget, van benne igazság. Sok magyart ismerek idekint, sokak egyedül vannak kint család nélkül. Ebből nem keveseknek annyiból áll az élet, hogy munka után összeülnek a szállón és egész délután isznak addig ameddig ki nem dőlnek. És ez megy minden nap. Jött ki olyan huszonéves srác dolgozni aki egy kortyot nem ivott addig. Bedarálta a közeg,néhány hónap múlva ott ivott ő is a bandával minden nap. Sokuknak a családja ment rá. Idekint összeszedtek egy nőt, dobták érte az asszonyt, gyerekeket, akik otthon várták az apjukat. Én azt mondom, hogy nagyon erős jellem kell ehhez. Ne legyél befolyásolható, tudd hogy mit akarsz, ne felejtsd el hogy miért jöttél. Ha emiatt te leszel a köcsög a többiek szemében akkor is vállald föl az értékeidet. Alja magyarokkal ne haverkodj csak azért mert már unod az egyedüllétet. A társaságodat ugyanúgy válogasd meg mintha otthon lennél. Nekem az első három év volt nagyon kemény,de utólag visszatekintve nagyon megérte hogy kijöttem. De tényleg voltak nagy mélypontok, biztos hogy lesznek neked is, erre készülj fel. De az biztos hogy senkit nem beszélnék le arról hogy megvalósítsa az álmait. A felnőtté válásod első lépése lesz hogy apád akarata ellenére kimégy és megpróbálsz egyedül érvényesülni. Sok sikert kívánok hozzá.
2021. febr. 16. 18:06
 22/34 anonim ***** válasza:
87%

"Ebből nem keveseknek annyiból áll az élet, hogy munka után összeülnek a szállón és egész délután isznak addig ameddig ki nem dőlnek."

Ez Magyarországon is ugyanígy van...

2021. febr. 16. 18:33
 23/34 anonim ***** válasza:
96%
Hát akkor ne legyél egy nyámnyila kislány, egyeztess a barátaiddal, a leendő munkahellyel, lakással, aztán megmondod apudnak, hogy el van rendezve minden, úgyhogy csók, puszi!
2021. febr. 16. 18:38
 24/34 anonim ***** válasza:
83%
Attól függ hova mennél ki és milyen alapok várnak ott.
2021. febr. 16. 18:48
 25/34 anonim ***** válasza:
96%
Nem olvastam végig a válaszokat, de milyen munka lenne ez? Apukád nyilván az ő tapasztalataiból indul ki amit szalag mellet csinált nyelvvizsga/szaktudás nélkül valahol, jól gondolom?
2021. febr. 16. 18:54
 26/34 anonim ***** válasza:
96%
Ha felnőtt vagy, akkor ne kérj engedélyt, mondd el neki, hogy külföldre költözöl azt ennyi. Én 25 évesen költöztem Németországba. Nem kérdeztem, csak közöltem és bár az eleje nagyon nem volt egyszerű, szerencsére bejöttek a számításaim.
2021. febr. 16. 19:42
 27/34 A kérdező kommentje:

Apu Hollandiában dolgozott, és igen, szalag mellett egész nap, rossz tapasztalatai vannak. Ő is egy ismerős házaspárhoz ment ki. Én Spanyolországba mennék. Egy céghez IT munkakörbe. Ehhez kapcsolódó a szakma amit tanultam.

Azt meg nem úgy értettem, hogy ha férfiként otthon lakik valaki akkor nyámnyila. Csak itt gyakorin aki ilyen férfiként azt nagyon csesztetik. Ezért jegyeztem meg, hogy nő vagyok, így nem lesz félreértés. Férfiként amúgy is más.

2021. febr. 16. 20:10
 28/34 anonim ***** válasza:
95%
Teljesen más alapokkal indulsz. IT szakmával, ha tényleg értesz is hozzá nyilván mindenhol jobban fogsz keresni szalag mellett. Bár én a helyedben nem spanyolba mennék.
2021. febr. 16. 20:28
 29/34 anonim ***** válasza:
96%
Ha 21 évesen engedélyt kérsz apádtól, hogy el mehess külföldre...akkor is engedélyt fogsz kérni ha majd férjéhez szeretnél menni? Vagy ha gyermeket akarsz vállalni??
2021. febr. 16. 21:31
 30/34 anonim ***** válasza:
93%
IT szakmával itt is szarrá keresheted magad, minek mész azért ki?
2021. febr. 16. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!