Apukám nem engedi, hogy külföldre menjek dolgozni, mit tegyek?
21 éves vagyok, nagyon szeretnék külföldre menni dolgozni és élni, meg van hozzá a kezdő tőkém és barátaim is vannak kint, de apukám azt mondja, hogy felejtsem el. Pedig ő is dolgozott kint.
Mit tehetnék? Igaz felnőtt vagyok, de akkor is csak egy gyereknek érzem magam így... Itthon nincs már lehetőségem, egy kis faluban élek, én lépni szeretnék! Nyelvvizsgáim, szakmám van! Hogyan tudnám meggyőzni? Nem is örökre mennék, csak pár hónapra. A koronavírust most hagyjuk, nem erről szól a kérdés.
"Igaz felnőtt vagyok, de akkor is csak egy gyereknek érzem magam így..."
Állj a sarkadra és tiéd a világ!
Szerintem ne kérdezd, hanem mondd.
Engem addig gyerekként kezeltek, amíg engedélyt kértem. Amikor már közöltem velük a tényt, csak beletörődtek
Én nem értem, miért kéne meggyőznöd apukádat?
21 éves felnőtt ember vagy, azt csinálsz, amit akarsz, senki semmit sem tilthat meg neked.
Fogd meg magad, keress munkát és menj ki külföldre. Ennyi az egész. Ha meg apukádnak nem tetszik, akkor sajnos így járt, mert nem tehet ez ellen semmit. Feltételezem, hogy otthon laksz még, így azt hiszi megtilthatja neked, pedig nem. Egyszer így is úgy is ki fogsz repülni a fészekből, és az csak neked lesz jobb, ha hamar a saját lábadra állsz.
Sajnálnám aput, mert eddig mindenben kikértem a véleményét meg az engedélyét... Bevallom ha apuról van szó akkor elég félénk vagyok, de csak vele voltam így mindig... Más véleményére amúgy sem adtam csak az övére.
És az is igaz, hogy gyerekként kezel még mindig... Ha közölném vele a tényt akkor veszekedne velem, amikor felhoztam neki akkor is ezt mondta: "azt, hogy te kimész külföldre azt felejtsd el"
De már annyira utálok a faluban lakni, itt a lehetőség előttem, hogy kimenjek a barátaimhoz, de nem merek élni vele mert félek apu mit mond...
Biztos be fogtok szólogatni most.
Amúgy nő vagyok, nem valami nyámnyila fiú.
Tok mindegy, hogy no vagy vagy ferfi! Itt a lenyeg az, hogy javaban felnott vagy, de gyerekkent viselkedsz..azert is kezelnek ugy, mint egy nagyra nott kisgyereket!
Szepen kozold vele, hogy te ezt eldontotted es hamarosan indulsz!
"mit tegyek?"
Menj ki külföldre dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!