Egy 13 éves gyermeket hagynál egyedül napközben 1 - 2 órára? vagy estére?
Figyelt kérdés
2021. febr. 14. 14:57
31/48 anonim válasza:
Azért durva lenne ha nem lehetne otthon hagyni egyedül egy órára valakit, aki jövőre már középiskolás lesz...
Elég életképtelennek kell hozzá lenni..
32/48 anonim válasza:
Mondjuk tény hogy én faluban élek, de 13 évesen már egyedül jártam öcsémért az oviba és vigyáztam is rá ha anyukám lekéste a buszt (akkor csak 5 után ért haza, ovi pedig 4ig volt). Soha nem volt semmi baj ebből, melegszendvicset vagy pirítóst már én és nagyobbik öcsém is tudtunk csinálni de az előző nap főzöttet is megtudtuk melegíteni. Ha pedig mégis segítség kellett akkor vagy én vagy nagyobbik öcsém átugrott a szomszédba mamáért aki készenlétben állt ilyenkor és egy pillanat alatt ott is termett :D
33/48 anonim válasza:
Napközben az előttem levők már leírták hogy igen. Estére/éjjelre én azért átgondolnám a dolgot de ha olyan a gyerek akkor akár azt is megengedném. 13 éves lányom volt már úgy az egyik barátnőjénél ott aludni hogy nem voltak otthon a szülők mert éppen más városban volt dolguk és csak reggel tudtak hazamenni. 13 évesen már nem gyerekek hogy felgyújtsanak vagy egymásra borítsanak valamit. Ha ők többen is normálisan elvoltak akkor egyedül szerintem még annyira se csinálna semmit a lányom ha itthon hagynám egy éjszakára. Mondjuk ehhez kell az is hogy biztonságos környék legyen ahol nem gyakoriak a betörések meg tényleg eléggé függ a gyerektől is.
34/48 anonim válasza:
@33
Majd áthívja éjszakára a fiukat, hogy ne unatkozzon :))
35/48 anonim válasza:
Én épphogy betöltöttem a 14-et, már koliba költöztem, ahol magamnak intéztem a mosást, takarítást, bevásárlást stb. 13 évesen is már sokszor voltam egyedül, mehettem messzebb is otthonról egyedül.
36/48 anonim válasza:
@34 Ha lesz barátja akkor felőlem hívja. Ismerem annyira hogy csak úgy egy random fiúval nem fog lefeküdni főleg nem először ha meg a barátja akkor meg felőlem csinálja. Úgyse fog úgy lefeküdni senkivel hogyha korainak érzi a dolgot. Ha meg úgy érzi kész van rá akkor meg van annyi esze hogy védekezzen mert nem akar elkapni semmit meg teherbe esni. Szoktunk ilyenekről beszélgetni és nyilván tudom hogy elsősorban nem nekem mondja el ezeket hanem a barátnőkkel beszélnek erről (mint mindenki az ő korában) de akkor is tudja hogyha tanács kell a bátran fordulhat hozzám. Amúgy sem csak éjszaka tudják csinálni, bármikor megoldható a dolog ha akarják.
37/48 anonim válasza:
Jaj ne hülyéskedj már, simán!
38/48 anonim válasza:
13 évesen én már magamra főztem suli után, ha anyám dolgozott. Saját boltja volt, gyakran este tízkor esett haza. Simán elvoltam otthon.
39/48 anonim válasza:
10 éves koromtól kezdve, sokszor voltam egyedül éjszaka is. Anyu-apu éjszakára mentek dolgozni, nővérem meg a pasijánál aludt. Sosem volt gond.
Mondjuk mostanában sokszor félek, hogy betörnek hozzánk, de ezt inkább a földszintnek tudom be. :D
24/N
40/48 anonim válasza:
5 évesen is több időre hagytak egyedül. Míg anyám hazajött még ki is takarítottam. :D (Utóbbi szokásomat 10 éves koromra mondjuk ki is nőttem...)
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!