Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy 13 éves gyermeket hagynál...

Egy 13 éves gyermeket hagynál egyedül napközben 1 - 2 órára? vagy estére?

Figyelt kérdés
2021. febr. 14. 14:57
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%

Meg is őrültem volna, ha annyi önállóságot nem engedtek volna 13 évesen, hogy egyedül hagynak otthon 1-2 órára.

Eddig kötelező jelleggel ment veletek mindenhova, nagybevásárlás stb?

2021. febr. 14. 16:26
 22/48 anonim válasza:
100%
Szerintem teljesen rendben van, én már 11-12 éves koromban is voltam otthon egyedül néhány órát. Egy 13 éves már eléggé nagy ahhoz hogy pár órácskát egyedül legyen, plane otthon. Ha be van zárva a lakás/ház akkor még biztonságosabb. Talán jót is tesz már egy 13 éves gyereknek az ha egyedül lehet egy kicsit.
2021. febr. 14. 16:31
 23/48 anonim ***** válasza:
98%
Vicces kérdés
2021. febr. 14. 16:42
 24/48 anonim ***** válasza:
71%
Nekem a 11 évesem gyakorolja most az önállóságot, 30 percekre még örül is, ha egyedül maradhat, őrzi a házat, olvas, elvan addig, erősödik a felelősségtudat, meg muszáj szoknia, hogy ne féljen egyedül a házban, bármikor bármi adódhat. Most a home office miatt sokat vagyunk együtt, sosincs egyedül, van hogy nincs kedve boltba menni, és elszaladunk nélküle a legközelebbi üzletbe, és örül, hogy egy kicsit egyedül lehet, büszkén őrzi a házat. :) Ha visszamegyünk dolgozni, adódhat úgy, hogy egyedül kell hazajönnie és senki nem lesz itthon, ezekre most fel tud készülni legalább. Tudja, hogy ha bármi van, fel tud hívni minket. 13 évesen már biztos, hogy nem aggódna 1-2 óráért.
2021. febr. 14. 16:43
 25/48 anonim ***** válasza:
2%
Nincs kedve boltba menni? 11 évesen én akkor támaszkodtam volna fel a padlóról mire a szüleim visszaértek volna helyettem a boltból. De ez egy másik dimenzióba előforduló variáns mert kb elképzelhetetlen lett volna hogy ennyi idősen bármilyen kérésre nemet mondjak
2021. febr. 14. 16:52
 26/48 anonim ***** válasza:
61%
Tényleg attól függ, hogy hol. Otthon 1-2 órára igen. Az estére mit jelent? Éjszakára nem.
2021. febr. 14. 17:05
 27/48 anonim ***** válasza:
72%
Napközben, vagy estére igen. Éjjelre nem.
2021. febr. 14. 17:06
 28/48 anonim ***** válasza:
100%
Persze, nem dedós már.
2021. febr. 14. 17:07
 29/48 anonim ***** válasza:
92%

Ugye viccelsz?

A 13 éves fiam, ha elutazunk.munkaügyben a városból és nem tudunk érte menni - nagyon gáz a buszközlekedés+ tele etnikummal a busz - taxit küldünk a sulihoz, ő kifizeti, megsüti a villanysütőben a fagyasztott chicken nuggetsét, megírja a házit és megtanul másnapra. Ezt megcsinálta már 11 évesen is!

És még én érzem, hogy el van kényeztetve, mert ha itthon vagyok, akkor kiszolgálom. :D

Mondjuk tudni kell, hogy egy végtelen nyugodt, precíz gyerek és amit egyszer elmondok, vagy megmutatok azt nem kell többször.

2021. febr. 14. 17:10
 30/48 anonim ***** válasza:
100%

29 vagyok. Természetesen meg a 9 órás fekvés előtt itthon vagyunk.

Meg van egy bátyja, de ő később ér haza és inkább a kicsi vigyáz rá, mint fordítva. :D

2021. febr. 14. 17:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!