Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért nem megértőek...

A szüleim miért nem megértőek velem?

Figyelt kérdés
Nem találok állást mert csak egy érettségim van. Kb. 20 éves korom óta alkalmi munkákat találok csak és ami van azt elvállalom de van hogy hónapokig itthon voltam vagy vagyok. Sem lelkileg sem fizikálisan nem bírom a munkanélküliséget de az hogy legyen munkám kell egy jó szakma vagy egy tudás és ebbe golyóztam be az évek alatt hogy nem tudom merre menjek nincsenek kapcsolataim, se haverjaim, se beszélgetőtrásaim se barátnőm. A szüleim erre mé rátesznek egy lapáttal mert naponta fenyegetenek hogy huzzak dolgozni és már ne tanuljak semmit mert nem vagyok jó semmire meg bal..fasz meg béna meg semmi műszaki érzékem sincs és ilyeneket mondanak. Rokonjaim nincsenek meg meghaltak. Évek óta a napirendem az hogy reggel felkelek aztán gépezek nézegetek munka után ha van azt elvállalom ha nincs akkor sétálok egyet vagy elmegyek edzésre hazajövők tévézek és alszok igy telik a napom 21 éves korom óta csak idén már 29 leszek. Voltam pszichológusnál is mivel depressziós lettem ettől de elkért 10 ezret kétszer voltam ott aztán már nem telt rá. A depresszióm meg rosszabb lett. Igy codvidban pedig már hónapok óta semmi alkalmi munkák nincsenek a szüleim meg évek óta egy sima jogsi szerzésben sem támogattak anyagilag. Jogsival egyébként mehettem volna futárnak.
2021. febr. 12. 15:00
 181/193 anonim ***** válasza:
100%

179.tuti az.

már azt se tudja miket írt korábban...

elvesztette a fonalat.

2021. febr. 13. 22:36
 182/193 A kérdező kommentje:
Ne hidd el engem aztán nem érdekel ki mit hisz el. Annyit irtam igen hogy depresszio de mikoze van barkinek ahhoz hogy pontosan milyen depresszio. Nekem 18 evesen kezdodott es 10 eve tart nem lehet belole kigyogyulni plane ha csaladom sem tamogat ebben.
2021. febr. 13. 22:39
 183/193 anonim ***** válasza:
100%

182.mégegyszer kérdem mert erre nem akarsz válaszolni

jelentkeztél e azokra már amiket küldtünk munkákat?

Azokra kis esélyes biztos van ha jelentkeztél akkor is vár 1-2 hetet mert nem megy olyan gyorsan.

erer válaszolj kérlek akkor legalább megnyugszom hogy erre legalább képes v agy

2021. febr. 13. 22:44
 184/193 anonim ***** válasza:
100%
Tipik troll. Kezdetben még csak sima depressziója volt. Közben írták, hogy csak elmebetegséggel lehet ilyen 8 éves munkanélküliség, íme - máris mániás depressziós elmebetegnek írja magát!
2021. febr. 13. 22:45
 185/193 anonim ***** válasza:

Na előkerült a kamu betegség is.

Ha valóban az lenne, és olyan súlyos, akkor leszázalékolták volna 3s kapna rokkinyugdíjat..

Találj ki újabb hazugságot, kérdező! 😂

2021. febr. 14. 10:33
 186/193 anonim ***** válasza:
100%
Ne olvasom el ezt a sok választ. Egyelőre nekem is csak érettségim van. Eddig dolgoztam recepciósként, eladóként és vendéglátásban. De egy csomó irodai munkához is elég az érettségi. Mondjuk most a korona miatt tényleg nehezebb munkát találni, de eddig mindig simán tudtam.
2021. febr. 14. 11:09
 187/193 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező...

Én próbálok megértő lenni veled, és türelmes. Végülis, emberek vagyunk, lehetőség szerint próbáljunk egymással értelmesen kommunikálni.

De, támogatnak a szüleid. Nem olvastam el minden hozzászólásod, de ott laksz nem? Gondolom adnak enni,gondolom van tető a házon. Tudod mennyibe kerül egyáltalán lakni valahol?

Az érzelmi része persze más... Nem tudom elképzelni, mert az én szüleim minden helyzetben, minden további nélkül támogatnak, nagyon összetartó a mi kis családunk. De mi is borzasztó szegények voltunk...

A szüleimnek nincs diplomájuk, viszont a régi emberek (65+ évesek már, de nyilván tisztelet a kívételnek) úgy gondolták,hogy akár az ágynemű tartóban is fel lehet nevelni egy gyermeket, és csak szeretet kell. Most abba ne menjünk bele ez mennyire felelőtlen, meg kell hagyni hogy elképesztő szeretetben nőttem fel.

Viszont suli közben, és érettségi után egyből munkába kellett állnom, hogy támogassam a családot. Ha egyetemre megyek nem lett volna elég időm teljes állásban dolgozni, ők nyilván azt akarták volna, hogy tanuljak. Én meg őket akartam megmenteni, tehát inkább dolgozni kezdtem. Érettségivel is lehet állást kapni, rengeteg helyen be lehet tanulni, szinte az összes gyárba felvennének téged és az se baj ha nincs műszaki érzéked. Gondolod, nekem van? :D dehogy van, de betanítanak. Ez a betanított munkás lényege. Rossz munka, monoton, de egyről a kettőre juthatsz.

Én egy ideig ezt csináltam. Kicsit helyre jöttünk, édesanyám beteg volt és évekig tartott mire meggyógyult. Őt ápoltuk, de halistennek meggyógyult és már évek óta dolgozik. Apám nyugdíjas, ő pl a gyárból ment nyugdíjba.

Most már nem kell nagyon támogatni őket, néha néha még kell, de most már nincs baj. Évek óta van munkám, most pl takarítok. Be dolgoztam magam, és most már nagyon bíznak bennem, a munkahelyemen családtagként kezelnek. Így van lehetőségem tanulni. Minden egy kicsit lassabban megy, de nem baj. Éppen a jogosítványt csinálom, közben próbálom kitalálni igazán mivel szeretnék foglalkozni. Vettem egy kis használt autót is a félretett pénzemből.

Csak azért írom le ezt, tudd, vannak emberek még hasonló helyzetben is. Én se protekcióval szereztem a munkahelyeim, csak elküldtem mindenhová az önéletrajzomat, és jelentkeztem közvetítő cégekhez. Utcáról be mentem helyekre, volt amikor egésznap az utcákat jártam kiosztottam az önéletrajzomat olyan helyekre ahol lehetett munka. Pl pékségek.

Most persze nehezebb helyzetben vagy, de vannak külföldi fejvadász cégek is. Általában fizetik a kiutazásod, a lakhatást is, és szépen részletekben levonják a fizetésedből.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha találsz munkát, türelmesnek kell lenned. Én pl amikor kaptam munkát, és már volt egy kis pénzem mint egy barom, úgy költekeztem ... Persze hisz eddig életemben sose tehettem ezt meg, a csóró mentalitás nem múlik el. Most hogy teljesen átlagos a pénzügyi helyzetem, még mindig szegénynek érzem magam. De most már félre is teszek. Ha egy kicsit is, de azt meg tartom. Látod, sikerült venni egy autót. Igaz, majdnem egy idős velem.. biztonságos, és elvisz oda ahova akarom.

2021. febr. 14. 11:37
 188/193 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 187-es, ez egy csaló, kitaláció az egész, amit írt. Először azt írta, sima depressziós, ami nem elmebetegség, most meg már a mániás depresszió nevű súlyos elmebetegséget írja, hogy azért nem dolgozik, pár óra alatt "megbetegedett", méghozzá pszichotikus szinten. És azt írja, nem szedi a gyógyszereit, na egy mániás-depis gyógyszer nélkül, az maga a pokol, elvitetik kényszerzubbonyban a családtagjai, olyanokat tesznek kezelés nélkül. Szóval egy csalóval levelezel... Ő meg hogy 8 éve gyógyszerezetlen elmebeteg. Már rég leszázalékolták volna, ahogy itt följebb írta valaki.
2021. febr. 14. 12:59
 189/193 anonim ***** válasza:
100%

188:

Nem baj, gondoltam. Azért remélem hátha segít bárkinek az, amit írtam. :)

2021. febr. 14. 19:32
 190/193 anonim ***** válasza:
100%
Úgy legyen.
2021. febr. 14. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!