Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan hassak a szüleimre...

Hogyan hassak a szüleimre ilyen esetben?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, öcsém 16, kishugi pedig 2 éves. Szüleink 38 évesek. Szerencsére jó a kapcsolatunk, csak egyetlen dologban van egy ideje konfliktusom a szüleimmel. Ez pedig az, hogy rengeteg édességgel tömik a kistesómat. Rengetegszer mondtam nekik, hogy ez már túl sok, megbetegedhet tőle, de nem hisznek nekem. Csak legyintenek, hogy mi is kaptunk mindig, mégsem vagyunk elhízottak vagy betegek, meg hogy majd hamarosan sportolni fog. Naponta kap cukros gyümölcsjoghurtot (mert a joghurt az naaaaagyon egészséges), túrórudit (áhh ebben nincs cukor, a túró meg kalcium), gumicukrot (ez gyümölcs)... Komolyan az agyam eldobom. Egyik nap egy 3 decis cappyt itattak meg vele, aztán megmutattam képen, hogy mennyi cukor is van benne, csak megrökönyödtek, hogy pedig ez gyümölcs ez egészséges.. Öcsém is gyakran szól már, hogy fejezzék be, de rá sem hallgatnak. Mindenre van valami válaszuk, meg az hogy ezt a Zinternetről szedtük az pedig mind marhaság. Mit mondjak vagy kinek szóljak segítségért?
2021. febr. 10. 21:59
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Hát ez ellen nem tudsz mjt tenni. Ha emellett viszont normális kaját esznek, es csak utana az edesseg, akkor szerintem nem olyan magy baj
2021. febr. 10. 22:16
 2/6 anonim ***** válasza:
60%

23L

Szia. Jól értettem, hogy a két éves kistesóddal etetik ezeket? Hát ez hihetetlen.

Én se ennék meg mindennap gumicukrot vagy túró rudit.

A fogainak sem tesz jót és az esgészségének sem. Nem fogja megerősíteni.

Túrórudi helyett legyen túróstészta és kakaó.

Cappy-t szerintem felejtsék el. Szerintem is túl cukrozott. Én nem is tudom meginni, mert nekem beleüt a fogamba a cukor. :D

Helyette szoktassák szénsavmentes vízre. Attól sosem lesz baja!! Ha megszokja ezt a finom, folyton édes vizet, később tagadni fogja a vizet, ami lételemünk Mellette ihat néha kakaót, teát.

A gumicukor az cukor. Méreg. Ne etessék vele, csak alkalmak adtán. Pl. ha van valami kis búcsú, vagy aug.20. Kirakodó vásár vegyetek neki, meg mikuláskor is lehet enni. De hogy csak úgy.. nyalóka, gumicukor méreg sajnos.

De tudom jól, hogy a gyerekek imádják. Akárhányszor vagyok a boltba a gyerekek összevesznek szüleikkel nyalóka miatt. :/

Mert sajnos annyira csábító nekik...

Lehet kicsit túl szigorúnak tűnök, de nem szabad túl sok édeset etetni.

Nekem vőlegényemet az anyósom eteti mindig nagyon édes ételekkel. A hajam szinte égnek áll, mikor mondja, hogy az ebédje madártej volt, a második fogás cukros diós tészta, a desszert pedig linzer karika.

És sajnos ez nagyon gyakori náluk. Bár ő felnőtt így. Nagyon sok édeset evett kiskorától, nagy baja hálistennek nem lett, csak a fogai nagyon nagyon rosszak, de ugye az genetikától is lehet nem tudom...:/

2021. febr. 10. 22:19
 3/6 anonim válasza:
87%
Ha nem túl személyes a kérdés, akkor jó lenne tudni hogy a kistesód már elkezdtett e esetleg hízni emiatt vagy romlani a fogai. Mert ha már látszik rajta akkor lehet szólni orvosnak, védőnőnek hogy beszéljenek a szüleiddel a táplálkozási szokásokról. Ha nem akkor sajnos nem sok mindent tehetsz. Ha esetleg a nagyszülők, vagy közeli rokonok megemlítik nekik az nem lehet hatásos?
2021. febr. 10. 22:21
 4/6 A kérdező kommentje:

92 centi magas és 13 kg. A fogai szépek szerencsére, naponta 2szer mossa meg anyu neki.

2es,köszi hogy leírtál mindent amivel tisztában vagyok, de anyuékra ezzel továbbra sem tudok hatni.

Köszi 3as,védőnőre nem gondoltam még🙂

2021. febr. 10. 22:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Az a baj szerintem, hogy azt hiszik az édesség a szeretet nyelve. Nekünk is veszik (öcsémnek és nekem) még mindig, csak mi már nem kérünk belőle. Meg apu szerint nem ettől híznak meg az emverek, hanem a mozgáshiánytól (ő focizik és vékony nagyon,közben reggeltől estig édeset zabál). Ezért szó szerint meg sem hallják amit mondok.
2021. febr. 10. 22:43
 6/6 anonim válasza:
46%
Anyám ugyanezt tette, ezzel a sok edesseggel szépen tonkrette a fogaim, sosem mondta kiskoromban hogy kéne fogatmosni mert ez alap dolog, fogorvoshoz sem vitt el. Most felnőtt fejjel, nem merek mosolyogni mert annyi onbizalmam sincs. A fogaim megcsináltatasara pedig még evekig gyűjthetek.
2021. febr. 11. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!