Miért baj az az embereknek ha valaki nem akar önálló családot és inkább szüleivel éli le életét?
Amikor egy idősebb ember szüleivel él pl. 30 40 éves férfi vagy nő, akkor úgy lenézi a társadalom hogy... uh még mindig velük él... és jönnek a lenéző szavak mint anyuka pici fia, mamahotel stb.
Miért baj ha valaki az élet könnyebb oldalát választja? És ha jóban van a szüleivel és nem akar családot valami miatt.. (tudom kormányunk ellen megy ezzel)
11. SZTEREOTÍPIA...
Ha valaki szüleivel él miért jelenti azt hogy anyukája csinál mindent a gyereknek? Nem egy olyan helyzetet ismerek, ahol a szüleivel elő férfi többet segít a szüleinek mint fordítva..
Már megint kezdi... borzasztó szánalmas. Évek óta napi szinten keresi itt az önigazolást, és sose adja fel.
Kérlek ne írd hogy "te miről beszélsz, most regisztráltam, ez az első kérdésem itt" mert már ezt a szöveget is jól ismerjük.
Éld le békében az egész életed a könnyebik oldalon. Senkit sem érdekel. De ne vegzáld állandóan a normálisakat és ne próbáld magad és az óriáscsecsemő életmódodat normálisnak beállítani.
Ha valakinek így jó, hát legyen, tényleg nincs köze másnak hozzá.
Én úgy látom, ebből inkább akkor van gond, ha az ember a kettő között lavírozik. Pl. a pasi marad a szüleinél, és odaköltözteti az anyóshoz a feleségét, oda születnek a gyerekek (persze van rá néhány példa hogy ez jól sül el). És ott lakik az új családjával, de hagyja, hogy az anyja mindenbe beleszóljon, a felesége dolgaiba, a gyereknevelésbe stb.
Egyébként felénk vidéken van egy középkorú férfi aki a nyugdíjas anyukájával él és élt kettesben egész életében, senkit nem érdekel különösebben. :) Mondjuk ő elég magának való, nem nagyon szoktuk házon kívül látni.
Itt csak annyi a gond,hogy nem kell foglalkozni senki véleményével kedves kérdező. Mindenki úgy él ahogy akar és ahogy tud.
Ez a szülőkkel élés csak most lett nagy divat,régen természetes volt ha több generáció együtt élt. Sokkal kiegyensúlyozottabbak voltak a gyerekek és nem is volt ennyi megkeseredett ember.
Sokan belebuknak a hitelbe,vagy csak nyögik nagy nehezen, aztán csak belekötnek abba aki hitel nélkül él otthon a szülőkkel.
Én külön vagyok 22 éves korom óta,szerencsére hitel nélkül,de bármikor laknék az édesanyámmal.
Nem azért laknak sokan a szülővel mert nem tudna elköltözni (persze van kivétel,és életképtelen is),hanem mert így könnyebb neki tud félre tenni és ha idősebb a szülő,a segítségére lehet.
De ez tényleg lenézendő dolog...ja nem.
Egy megkeseredett mamahoteles sincs a környezetemben,van viszont olyan aki feszt azt szajkózza,de jó nektek nektek nincs hitel...aztán úgs néz a másikra mint a véres rongyra ha annak futja nyaralásra.
Ennyit erről.
Majd meglátod ezt is lepontozzák,igazolva a fentieket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!