Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van aki nem akar dolgozni,...

Van aki nem akar dolgozni, képtelen a munkára, tök alkalmatlan mindenre. Ezeknek az embereknek mi a tervük? Csövesek lesznek, ha már a szüleik nem tartják el?

Figyelt kérdés

Egyszerű irodai állást hirdettem (betanított számítógépes munka).

54 jelentkezőből úgy 40-nél rögtön látszott, hogy életképtelen és lusta.

A maradékból behívtam 4-et (egyből próbanapra, sajnos elbíztam magam).

Az egyik nem tudott gépelni (keresgélte a billentyűket, mert neki nem ilyen van...)

A második értelmi fogyatékos volt (talán nem volt papírja, de ilyen Forest Gump stílusa volt... furán beszélt, nyitott szájjal bámulta a gépet, aztán elkezdett a fülében turkálni a tollal).

A harmadik késett, mert a gyereke nem akart oviba menni... aztán vagy 5x felhívta az anyját, hogy mi van a gyerekkel.

A negyedik úgy 20 perc után (mire elmondtam mit kell csinálni), közölte, hogy kimegy cigizni, mielőtt dolgozna... kint 15 percig nyomkodta a telefonját, aztán ezt fél óránként elismételte, vagyis konkrétan 8 órából 3, de inkább 4 órát kint cigizett és telefonozott.

Most úgy komolyan elgondolkodtam, hogy egyáltalán újrahirdessem-e az állást.

Nem egészen értem, ezek szerint a munkaerőpiac egy jó részét olyan munkanélküliek töltik ki, akik teljesen alkalmatlanok mindenre? Ezeknek az embereknek mégis mi a tervük, ha már így 30 évesen a szüleik esetleg nem tartják el őket?

2020. jan. 5. 19:27
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Betanított számítógépes munka? Mi a re.tek az? Ha így adod fel a hirdetést, ne csodálkozz, hogy fo.gyatékkal élők fognak rá jelentkezni. Azt meg nem hiszem, hogy ennyiből egy sem volt alkalmas. Szerintem kamu a kérdésed.
2020. jan. 5. 19:33
 2/23 anonim ***** válasza:
38%
Nálunk kb ugyanezek jelentkeznek.. bár bejárnak dolgozni. 1,5 éve vannak a cégnél de kb minden munkánál el kell nekik elölről magyarázni, hogy mit kell csinálni. Kb napi 1,5-2 órám azzal megy el, hogy betanítom a kollégát aki már 100x csinálta ugyanazt a feladatot.
2020. jan. 5. 19:37
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Főnök vagy és nem tudod, hogy nem létezik próbanap?!

Meg első ránézésre 40-ről rögtön láttad, hogy lusta, miből, volt súlyfeleslegük és ez alapján ítélkeztél?!

Szerintem is kamu a kérdés, mert ilyen nincs.

Már eleve sokkal többen jelentkeztek volna egy ilyen betanított irodai melóra, hacsak nem Zepter, vagy biztosítás vagy ilyen hívogatós marketing.

2020. jan. 5. 19:48
 4/23 A kérdező kommentje:

"betanított számítógépes munka" - webáruház, feltölteni a termékeket, és megírni a sablon e-maileket (képzettséget nem igényel, és sokat gondolkodni sem kell).

"próbanap" - Hivatalosan nincs, de gondoltam egyszerűbb élesben kipróbálni, mint csak elmagyarázással húzni az időt (kifizettem, nem ingyenmunka volt).

"első ránézésre 40-ről rögtön láttad" - Igen, aki elvégzett 6 felesleges iskolát (virágkötő, műköröm, könyvtáros, és hasonlók), azt rögtön szűrtem, akinek huszonévesen 5-20 munkahelye volt (jellemzően 1-2 hónap), azt rögtön szűrtem, és aki a középsulit sem végezte el szintén szűrtem... össze is jött a 40.

2020. jan. 5. 20:19
 5/23 anonim ***** válasza:
85%

Ha képzettséget nem igényel és gondolkodni sem kell, akkor pláne nem értem, hogy mit válogatsz, miért nem jó a 8. osztályt végzett (pedig valszeg őt lett volna a legkönnyebb átverni), de már értem, hogy miért nem felet meg neked a többféle képzettséggel rendelkező, tehát széles érdeklődési körű, munkahelyet gyakran váltó, tehát bátor, önmagáért kiállni képes, nem mazochista típusú jelentkező, de jól tetted, hiszen ők már eleve bele sem mentek volna a próbanapozásba.

Valóban túl magasak az elvárásaid.

2020. jan. 5. 20:26
 6/23 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy ha valaki többféle képzettséget szerez, az megint nem lustaságra vall, ahogy az sem, aki gyakran kezd új munkahelyen, hiszen aki lusta, az nem csinál semmit ugye - szóval nem magyaráztad meg a lustaságukat és hogy miért nem feletek meg neked, pedig lehet, az egyikük megtalálta volna helyét nálad, csak esélyt sem kapott, inkább a dohányost választottad volna, csak hát őróla meg kiderült, hogy valóban lusta - pedig neki csak egy végzettsége volt és előtte 20 évig volt portás egy helyen. :)
2020. jan. 5. 20:30
 7/23 anonim ***** válasza:
18%
Én teljesen megértem a kérdezőt. Nagyon nehéz olyan embert találni, aki magabiztosan tudja kezelni a számítógépet, de nem túlkvalifikált és képes ilyen munkát elvégezni. Nagyon sok az életképtelen, kitartás és tartás nélküli ember.
2020. jan. 5. 20:35
 8/23 A kérdező kommentje:

"ha valaki többféle képzettséget szerez" Huszonéves vagyok, vannak haverjaim... Sokan középsuli után nem akartak dolgozni, így inkább "tovább tanultak", részben hogy a szüleik még eltartsák őket, így aztán mindenféle szakot elvégeztek (most is egy haverom mentősnek tanul, holott nem bírja a vért, mert van egy jó csaj a csoportban).

Na most aki elment "könyvtáros segédnek" tanulni... ez komoly? :)

"aki gyakran kezd új munkahelyen" Fentiből következik, hogy 25 évesen ha már nincs több okj ahol húzni lehet az időt... Aztán amikor a szülőnek elege van, hogy a gyerek otthon ül, elküldi dolgozni, a gyerek el is megy, nem csinál semmit, 2 hónap után kidobják, ekkor megint otthon vagy ár hónapig, ez megy, anyuci apuci meg sajnálja a gyereket, hogy nem tud elhelyezkedni.

2020. jan. 5. 20:44
 9/23 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező!

Az a baj, hogy túl sok benned az előítélet!

Pár haver alapján nem kellene másokat is leminősítened.

Legközelebb adj esélyt olyannak is, aki első körben nem a befutó, lehet meg fog lepni pozitívan.

2020. jan. 5. 20:50
 10/23 A kérdező kommentje:

"képzettséget nem igényel" Pl. egy antik könyvet kellett volna feltenni, és az illető a címbe annyit írt: "Régi könyv" majd a leírásban: "Képen látható"

Ez nem a fogyatékos volt, hanem aki a gyereke miatt késett... a könyv pedig egy 1853-as Biblia...

Képzettséget nem igényel, de gondolkodni kell, és egyértelműen elmagyaráztam, hogy cím, szerző, oldalszám, stb. le kell írni, de valamiféle érthetetlen okból nem értette meg.

2020. jan. 5. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!