Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van aki nem akar dolgozni,...

Van aki nem akar dolgozni, képtelen a munkára, tök alkalmatlan mindenre. Ezeknek az embereknek mi a tervük? Csövesek lesznek, ha már a szüleik nem tartják el?

Figyelt kérdés

Egyszerű irodai állást hirdettem (betanított számítógépes munka).

54 jelentkezőből úgy 40-nél rögtön látszott, hogy életképtelen és lusta.

A maradékból behívtam 4-et (egyből próbanapra, sajnos elbíztam magam).

Az egyik nem tudott gépelni (keresgélte a billentyűket, mert neki nem ilyen van...)

A második értelmi fogyatékos volt (talán nem volt papírja, de ilyen Forest Gump stílusa volt... furán beszélt, nyitott szájjal bámulta a gépet, aztán elkezdett a fülében turkálni a tollal).

A harmadik késett, mert a gyereke nem akart oviba menni... aztán vagy 5x felhívta az anyját, hogy mi van a gyerekkel.

A negyedik úgy 20 perc után (mire elmondtam mit kell csinálni), közölte, hogy kimegy cigizni, mielőtt dolgozna... kint 15 percig nyomkodta a telefonját, aztán ezt fél óránként elismételte, vagyis konkrétan 8 órából 3, de inkább 4 órát kint cigizett és telefonozott.

Most úgy komolyan elgondolkodtam, hogy egyáltalán újrahirdessem-e az állást.

Nem egészen értem, ezek szerint a munkaerőpiac egy jó részét olyan munkanélküliek töltik ki, akik teljesen alkalmatlanok mindenre? Ezeknek az embereknek mégis mi a tervük, ha már így 30 évesen a szüleik esetleg nem tartják el őket?

2020. jan. 5. 19:27
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
#9 Elgondolkodom rajta...
2020. jan. 5. 20:52
 12/23 anonim ***** válasza:
88%
Látod, nem felet meg, pedig már eleve kiszűrted ugye....:)
2020. jan. 5. 20:53
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Na, ezért kellene pont a többféle végzettségű, pörgősebb egyént választanod, mert nem szűkült be még az agya, mint az egyféle végzettségű, egy helyen besavanyodóknak, akik leblokkolnak az új feladattól.

2020. jan. 5. 20:57
 14/23 anonim ***** válasza:
92%

Sajnos a mai munkaerőpiac ilyen.

Be kellett volna írni az álláshirdetésbe, hogy fizetés: nettó 200.000 Ft, ami a próbaidő (3 hónap) letelte után felmegy nettó 250.000-re.

Hidd el, sokkal-sokkal értelmesebb jelöltek jelentkeztek volna! Ez a betanított számítógépes munka olyan degradáló kifejezés, hogy erre csak ilyeneket fogsz kapni.

Ez olyan, mint a felvágott. Vehetsz felvágottat 100 Ft/dkg-ért, és 400 Ft/dkg-ért is. Látni fogod közte a különbséget.

2020. jan. 5. 22:38
 15/23 anonim ***** válasza:
76%

Csak úgy kíváncsiságból hová kell bejárni mennyiért, és mi a munkaidő? Ha tényleg nem

kamu akkor tudsz válaszolni.

2020. jan. 5. 23:45
 16/23 anonim ***** válasza:
21%
Azért nehogy azt akarja már bizonyítani mindenki, hogy az ilyen okj-s, használhatatlan szakmákat halmozó emberekkel lehet valamire menni...
2020. jan. 6. 06:51
 17/23 anonim ***** válasza:
61%
Kérdésedre a válasz, igen csöves lesz az, aki nem akar dolgozni, mert a szülők nem örök életűek, tehát ha nem lesz aki eltartsa és ő fizető képtelen, eladósodik a lakását elárverezi az önkormányzat, kiköltöztetik és ott lesz az utcán abban a ruhában, amibe kirakták és nézhet. Hallottam hasonló történetről már.
2020. jan. 6. 08:27
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező könyvekkel kereskedik de helyből kikukázta azt a jelentkezőt akinek köze van a könyvtárhoz :)
2020. jan. 6. 11:53
 19/23 anonim ***** válasza:
61%

Nem szórnám ki a helyedben azt, akinek több képesítése és munkahelyén volt fiatalon. Pl nekem is baromi sok mumkahelyem volt egyrészt azért, mert dolgozni akartam, másrészt mert voltam olyan szerencsétlen, hogy többször is határozott idejű szerződéssel vették fel. De volt olyan, hogy az éjszakai árufeltöltést hagytam ott 1,5 hónap után egy irodai pozícióért.

A másik, hogy milyen bért kínálsz. Na most 161 ezer minimálbérért (107 nettó) nem fog kapadozni az, akinek több esze van, vagy ha el is vállalja,mert nagyon kell a munka, hamar váltani fog magasabb fizus munkahelyre.

2020. jan. 6. 12:32
 20/23 anonim ***** válasza:
61%
Egyébként tipikusan olyan munka amit ki lehetne szervezni, akár diákmunkásoknak (én vertem volna a s*ggemet a földhöz ha ilyen melót találok és nem gyárakban kell szívnom 7-800 Ft/ó bruttóért még pár éve is), akár egyszerűsített foglalkoztatással keresni embereket akik elvégzik mert pl. munka mellé jól jön egy kis plusz... Az, hogy találsz valakit aki napi 8-ban, gondolom minimálbérért vagy hasonlóért darálja évekig ezt a melót ÉS nem analfabéta DE nem 'túlképzett'... illúzió.
2020. jan. 6. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!