Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van aki nem akar dolgozni,...

Van aki nem akar dolgozni, képtelen a munkára, tök alkalmatlan mindenre. Ezeknek az embereknek mi a tervük? Csövesek lesznek, ha már a szüleik nem tartják el?

Figyelt kérdés

Egyszerű irodai állást hirdettem (betanított számítógépes munka).

54 jelentkezőből úgy 40-nél rögtön látszott, hogy életképtelen és lusta.

A maradékból behívtam 4-et (egyből próbanapra, sajnos elbíztam magam).

Az egyik nem tudott gépelni (keresgélte a billentyűket, mert neki nem ilyen van...)

A második értelmi fogyatékos volt (talán nem volt papírja, de ilyen Forest Gump stílusa volt... furán beszélt, nyitott szájjal bámulta a gépet, aztán elkezdett a fülében turkálni a tollal).

A harmadik késett, mert a gyereke nem akart oviba menni... aztán vagy 5x felhívta az anyját, hogy mi van a gyerekkel.

A negyedik úgy 20 perc után (mire elmondtam mit kell csinálni), közölte, hogy kimegy cigizni, mielőtt dolgozna... kint 15 percig nyomkodta a telefonját, aztán ezt fél óránként elismételte, vagyis konkrétan 8 órából 3, de inkább 4 órát kint cigizett és telefonozott.

Most úgy komolyan elgondolkodtam, hogy egyáltalán újrahirdessem-e az állást.

Nem egészen értem, ezek szerint a munkaerőpiac egy jó részét olyan munkanélküliek töltik ki, akik teljesen alkalmatlanok mindenre? Ezeknek az embereknek mégis mi a tervük, ha már így 30 évesen a szüleik esetleg nem tartják el őket?

2020. jan. 5. 19:27
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Fenti munkára valami ilyesmi hírdetést adtam volna fel.

Középfoku végzettséggel betanított számítógépes munkára keresünk munkatársakat.

Számítógépes ismeretek, középfokú nyelvismeret előnyt jelent.

Kötött munkaidő, próbaidő után átlag feletti fizetes (esetleg: fizetés megegyezés szerint).

2020. jan. 6. 18:12
 22/23 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a munkaügyi troll.
2020. jan. 8. 23:53
 23/23 anonim ***** válasza:
Valószínűleg rossz a szűrési módszered. Hívj be ezentúl olyanokat, akiket első ráérzésre kiszanálnál, hátha lesz különbség. Ezzel te is gyűjthetsz tapasztalatot. Amúgy szerintem is sok a fogykós, de nem mindenki az, vannak, akikkel nagyon jól lehet együtt dolgozni.
2020. okt. 19. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!