Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Feláldoznátok" a jövőtöket...

"Feláldoznátok" a jövőtöket Anyukátokért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Anyukám sosem volt jó anyagi helyzetben, a covid előtt is csak hónapról hónapra élt, megtakarítás nélkül. Tavaly tavasszal azonban sajnos elveszítette a munkáját, és azóta sem vették fel sehova.

Azóta én fizetem a rezsijét és a kajáját, ez viszont azt eredményezi, hogy 24 évesen semmit nem tudok félrerakni, mivel albérletben lakom a párommal. Nagyon sajnálom Őt, és tudom, hogy próbál munkát találni, de azóta még gyárba sem vették fel.

Én már a jövőmet tervezgetném, szeretnék pénzt félrerakni, hogy majd sok-sok év múlva lakásom legyen (hitellel), de ilyenkor eszembe jut, hogy milyen önző is vagyok. De ha még sokáig ez fog menni, akkor sosem gyűlik össze az önerôm egy lakás hiteléhez.

A kérdésem az, hogy Ti "feláldoznátok" a jövőtöket a szüleitekért, önző vagyok, hogy szeretnék pénzt félre rakni?

2021. febr. 8. 23:57
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
64%

33-as, te nem érted.

A kollégium jelképes áron volt akkoriban. Egyszerűen nem volt tétel egy családi költségvetésben. (Hadd tudjam már jobban, mint mondtam, akkor voltam tizen-huszon éves, benne voltam.)

2021. febr. 9. 17:15
 42/45 anonim ***** válasza:
10%

33-as: Viszont hogy igazad is legyen, mondjuk proli családoknál (és ezzel nem akarok senkit megbántani), ha már a gyerek "kieső fizetése" is számított addig a 3-4-5 évig, amíg főiskolán/egyetemen tanult, na ott valóban gondot okozott.

De nem a normális szülők ismérve, hogy a már dolgozó gyerekük fizetésére építenek (hiszen az a gyerek a munkába állással akár el is költözhet otthonról). Most is, 80-as években is.

2021. febr. 9. 17:18
 43/45 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem várd meg hogy a koronás időszaknak legyen vége, addig nagyon szar a helyzet. Utána attól függ hogy tenyleg probálkozik e. Viszont ha 1,2 év alatt semmi változás akkor elengednem mert fontos a saját élet is.
2021. febr. 9. 18:22
 44/45 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig ezen a kérdésen szenvedtek? A kérdezőt már valószínűleg rég nem érdekli, hogy mit zagyváltok össze. Az első 20-30 válasz bőven elég lehetett neki. Most ahogy látom egymással foglalkoztok, és személyeskedtek.
2021. febr. 9. 18:42
 45/45 anonim ***** válasza:
55%

Biztos, hogy nem.

Oldja meg, hiszen eddig is egyik napról a másikra élt.

Kérdező, ha most támogatod, a büdös életben nem fog dolgozni menni, mert minek?

2021. febr. 10. 18:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!