Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Feláldoznátok" a jövőtöket...

"Feláldoznátok" a jövőtöket Anyukátokért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Anyukám sosem volt jó anyagi helyzetben, a covid előtt is csak hónapról hónapra élt, megtakarítás nélkül. Tavaly tavasszal azonban sajnos elveszítette a munkáját, és azóta sem vették fel sehova.

Azóta én fizetem a rezsijét és a kajáját, ez viszont azt eredményezi, hogy 24 évesen semmit nem tudok félrerakni, mivel albérletben lakom a párommal. Nagyon sajnálom Őt, és tudom, hogy próbál munkát találni, de azóta még gyárba sem vették fel.

Én már a jövőmet tervezgetném, szeretnék pénzt félrerakni, hogy majd sok-sok év múlva lakásom legyen (hitellel), de ilyenkor eszembe jut, hogy milyen önző is vagyok. De ha még sokáig ez fog menni, akkor sosem gyűlik össze az önerôm egy lakás hiteléhez.

A kérdésem az, hogy Ti "feláldoznátok" a jövőtöket a szüleitekért, önző vagyok, hogy szeretnék pénzt félre rakni?

2021. febr. 8. 23:57
1 2 3 4 5
 1/45 anonim válasza:
64%
Anyukád tudna miből élni, ha te elkezdessz félre rakni?
2021. febr. 9. 00:02
 2/45 anonim ***** válasza:
83%
Az, hogy pár évig segítek neki nem az egész jövő feláldozása. Önerőt utána is gyűjthetsz. Persze, hogy segítenék neki, ez nem is kérdés
2021. febr. 9. 00:02
 3/45 anonim ***** válasza:
94%
Nyilván akarsz pénzt félrerakni, ez érthető. Viszont úgy tűnik, az anyukád akar dolgozni, és próbál munkát találni. Előbb-utóbb majd fog is találni. Én addig segítenék neki. Akkor nem segítenék, ha nem is akarna munkát találni, hanem szimplán elvárná, hogy én segítsek neki. Viszont így, hogy amúgy dolgozott, és sajnos elvesztette a munkahelyét, én segítenék neki. Mármint, mi más opció van? Úgy tűnik ő minden tőle telhetőt megtesz. Nem hagynám, hogy az utcára kerüljön. Meg aztán ha most egy ideig segítesz neki, amíg talál új munkát, az nem egyenlő a "a jövő feláldozása a szülőért". Majd talpra áll, remélhetőleg minél rövidebb időn belül.
2021. febr. 9. 00:17
 4/45 anonim ***** válasza:
88%
Fiatal vagy még, összegyűlhet még máskor is lakásra a pénzed. Anyukádnak meg most van szüksége segítségre. Ha máshogy nem is, talán kölcsönbe adod neki a pénzt, és visszafizeti, ha lesz munkája.
2021. febr. 9. 00:36
 5/45 anonim ***** válasza:
92%
Nem élete végéig kell eltartanod őt, ez minden bizonnyal csak átmeneti időszak. Viszont ha nem segítesz, akkor utcára kerül. Egyértelmű helyzet.
2021. febr. 9. 00:44
 6/45 anonim ***** válasza:
22%
Nagyon sajnálod? Ez olyan fura nekem, hogy a gyerek az elvárja a szüleitől hogy eltartsa, támogassa mit tudom hány éves koráig. De ha a szülő van bajban, akkor már nem így működik. Menjen a híd alá, meg éhezzen, ha nem talál munkát? Csak hogy te félre tudj rakni önerőre. Nem ő nevelt fel, és tartott el valahány éves korodig? Nálam nem is lenne kérdés, hogy támogatnám-e az anyámat, mert ez a legtermészetesebb dolog lenne. Ja és nem úgy venném, hogy feláldoznám a jövőmet. Egyébként a törvényben is benne van az úgynevezett szűlőtartási kötelezettség, ha anyukádnak pl nincs semmilyen jövedelme, neked meg van, köteles vagy eltartani. Ezt nem én találtam ki, hanem az országgyűlés, és ők is szavazták meg.
2021. febr. 9. 00:50
 7/45 anonim ***** válasza:
75%

A szülőtartás teljesen speciális helyzet, felesleges idekeverni.

2021. febr. 9. 00:55
 8/45 anonim válasza:
74%
Nem az egész jövődet kell feláldozni, csak azt az időszakot, amíg segítesz neki és amíg nem talál munkát. Én addig mindenképp segítenék, azért az anyukám előrébb van a fontossági sorrendemben, mint az, hogy gyűjtögessek.
2021. febr. 9. 01:04
 9/45 anonim ***** válasza:
89%
A szülőm nyugdíja annyira alacsony, hogy nélkülem éhen veszne. Felnőttkoromig ő tartott el, most nyilván viszonzom neki. Nem kötelességből, hanem mert nem bírnám elnézni, hogy nélkülözik.
2021. febr. 9. 01:06
 10/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!

Igen, igazatok van abban, hogy még fiatal vagyok és még összegyűlhet az önerőm jóval később.

Viszont mivel támogatom Anyukám, így semennyi pénzt nem tudok félrerakni havonta.. és ha majd én veszítem el a munkám? Akkor miből fizetem a kajám, a saját rezsim stb.? Hiszen nincs megtakarításom, nem tudok így félrerakni.

A másik oldal viszont, amit Ti is írtatok: Anyukám felnevelt, mindig segített gyermekkoromban, amennyire csak tudott. És igen, az a "minimum", hogy én is támogatom, csak így meg nemtudom mi lesz velem, ha mondjuk nekem esik ki a bevételem... Valamint azért ha gyermeket szeretnék majd, akkor nem mind1, hogy mikor lesz lakásom hitellel.

2021. febr. 9. 01:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!