"Feláldoznátok" a jövőtöket Anyukátokért?
Sziasztok!
Anyukám sosem volt jó anyagi helyzetben, a covid előtt is csak hónapról hónapra élt, megtakarítás nélkül. Tavaly tavasszal azonban sajnos elveszítette a munkáját, és azóta sem vették fel sehova.
Azóta én fizetem a rezsijét és a kajáját, ez viszont azt eredményezi, hogy 24 évesen semmit nem tudok félrerakni, mivel albérletben lakom a párommal. Nagyon sajnálom Őt, és tudom, hogy próbál munkát találni, de azóta még gyárba sem vették fel.
Én már a jövőmet tervezgetném, szeretnék pénzt félrerakni, hogy majd sok-sok év múlva lakásom legyen (hitellel), de ilyenkor eszembe jut, hogy milyen önző is vagyok. De ha még sokáig ez fog menni, akkor sosem gyűlik össze az önerôm egy lakás hiteléhez.
A kérdésem az, hogy Ti "feláldoznátok" a jövőtöket a szüleitekért, önző vagyok, hogy szeretnék pénzt félre rakni?
Segits neki munkat találni, takarítson feketén, vigyázzon gyerekekre, vagy bármi. Ha kezdd észhez térni a gazdaság, azonnal menjen bejelentett munkára, mert a nyugdíja így létkérdés lesz. Ha neked nincs piacképes, jól fizető szakmád, akkor gyerek helyett inkább arról fantáziálj, különben gyötrelmes életed lesz, és gondolom te nem szeretnél a 24 éves gyerekedre szorulni.
Fiatal vagy, 1-2 év nem a világ, de tervezz a jövőre, mert sajnos egyre nehezebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!