Beleegyeznétek ebbe ilyen feltétellel?
Házat akarunk venni, de elfogadható áron csak lepraházat lehetne venni, amit pluszba fel is kellene újítani. Amik meg jó állapotban lennének, azt meg nem tudnánk megvenni. Anyám felajánlotta, hogy az ő megtakarított pénzét hozzádobhatjuk a miénkhez, és megvehetnénk azt, amit kinéztünk magunknak. Feltétel: magunkhoz vesszük őt is meg apámat is.
3 szobás, minimum 2 gyereket akarunk. Most ha összejönne a 2 gyerek vagy több, akkor nekik egy szobában kellene lenniük. Ráadásul anyám elég kibírhatatlan személy. Lassan 30 leszek, nem várhatunk még évekig a babákkal, 35 felett meg már nem akarok szülnim
Én is azt tanácsolnám, hogy inkább több kicsit lépjetek előre.
Vegyetek most egy kisebb lakást, aztán majd ha kinövitek, és közben gyűlik a pénzetek, akkor továbbléphettek egy-két szobával nagyobba...
A lepraházba mindent be kellene szerelni, még csillár sincs, a fal penészedik, az ablakokat, ablakokat ki kellene cserélni, padlót ki kellene cserélni, fűtés, csapok, stb. Csak ez pár milla lenne. Ha meg is vennénk, nem lenne miből felújítani.
Panelben sincs jó állapotú, csak kis lyuk, amit x millióért megvennénk, az 2x millió lenne felújítani, albérletbe meg nem akarok szülni. Ráadásul 20 évet laktam panelba, rettenetes volt, hogy mindig felkopogtak, amikor kicsit elengedtük magunkat a testvéreimmel, vagy hangosabban hallgattunk zenét. Meg ugye a közös költség is 10e/hó.
Amit kinéztünk és nem egy roncs, az 3 szobás, külön nyílnak a szobák. 2 kisebb szoba meg egy nagyobb. A nagyobbat el lehetne választani, abból kijönne két szoba. Van egy nappali-étkezős dolog, amiből nem szívesen választanék le semmit, mert ahogy láttam, beférne egy szekrénysor, egy fotel, egy kisebb kanapé és egy étkező asztal.
Nem kell házat venni, ha nincs rá keret, lehet albérletbe is menni.
Ja, az otthon ördögtől való, érdekes, rengeteg országban működik a dolog.
Tonkre fogsz menni ebben kerdezo, de te tudod. Ha igy osszekoltoztok, lehet nem lesz majd kinek szulni, mert a hazassagotok is ra fog menni a helyzetre, gondolom kulonkoltozesre szinten nem lesz esely. Megeri? Nem hiszem.
Nezzetek lakast, valasszatok olyat, amit meg tudtok venni, vagy marad az alberlet. Egyik sem akkora tragedia szerintem, mint osszezarva lenni egy kibirhatatlan szemellyel.
Semmi esetre sem mennék bele.
Nekünk 4 szoba + nappali + 2 fürdő van a házunkban, 2 gyerekünk van. A férjem itthonról dolgozik, neki kell dolgozószoba, a gyerekeknek külön szoba van, nekünk a háló. Most kihasználunk minden teret és élhető a bezártság idején is. Van, aki kisebb helyen él és szereti, szíve joga. Én nem tudnám úgy csinálni.
Ha a szülők megszorulnának, akkor ide be tudnánk őket fogadni egy időre, de nem örökre. Nagyon kevés családot láttam, ahol a több generációs együttélés működött. Régen se szerették, inkább rászorultak az emberek, de ott is külön épületben egy telken, ha megtehették, szóval még ez sem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!