Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fel tudsz nézni a szüleidre?

Fel tudsz nézni a szüleidre?

Figyelt kérdés
"Hiteles" szülők a szemedben? Számíthatsz rájuk a bajban, figyelnek az igényeidre, érzéseidre, egymással is tisztelettel bánnak, jó a házasságuk, stb. Ha nem, akkor miért nem érzed így?

2021. febr. 1. 13:35
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
94%
Igen. Jol felneveltek, tanultak voltak ok is, es szep anyagi hatteret felepitettek a semmibol: sajat nagy hazat terveztunk es építtettünk, van kocsi, mindenünk megvan, soha nem kellett semmit nélkülözni. De nem is lettünk elkenyesztetve, megtanultuk mennyit er a pénz, normalis ertekrendunk van, ahova szerettem volna menni, elengedtek, nem tiltottak semmit, es megse lett belőlem piásri.b@nc, ebbol is latszik, hogy jol neveltek. Persze szoktunk veszekedni, de ha lehetne, se kernek uj szülőket soha. 🤎
2021. febr. 1. 19:18
 22/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem, mert nem tőlem vette a cuccot.
2021. febr. 1. 23:04
 23/30 anonim ***** válasza:
94%

Apukám 3 éves koromban meghalt. Róla 1 emlékem sincs, megis felnézek rá.

Anyukámra viszont nagyon nem.

4éves voltam, mikor hozzánk költözött nevelőapám. Ha valami gondja baja volt, rajtam vezette le. Szamtalanszor megvert. Anyám ezt pedig szó nélkül végignézte minden alkalommal.

1x nem állt ki mellettem.

Mikor nagyobb lettem, olyan középsulis, akkor is csak azt hallgattam, hogy semmire nem vagyok jó, életképtelen vagyok, stb.. anyám ebbe mindig helyeselt neki. Majd mikor nevelőapám elment otthonról, jött hozzám, hogy ezt nem így meg nem úgy gondolták...

16éves koromtól dolgoztam suli mellett, megszabták mire költhetem el a pénzemet. Amire szerintük nem volt szükségem, elvették.

24 éves koromig bírtam, nem tudtam lépni, nem tudtam mit csinálni.

Azóta a helyzet nem sokat változott. Ha nevelőapám nincs otthon, akkor anya felhív, beszélünk, de ennyi. Nem járunk össze, nem tekintek rájuk szeretettel.

28l

2021. febr. 2. 08:20
 24/30 anonim ***** válasza:
56%
Nagyon érdekes, hogy van pár hozzászóló, akik anyagiakban mérik azt, hogy jó gyerekkoruk volt-e.
2021. febr. 2. 10:02
 25/30 anonim ***** válasza:
96%
Nem csak anyagiakban, de mondjon bárki bármit, azért a biztos háttér igenis fontos!
2021. febr. 2. 10:10
 26/30 anonim ***** válasza:
88%

Anyámra igen, mindig tisztességesen nevelt engem és a testvéreimet is.

Egy kedves, aranyos, segítőkész, határozott nő, aki a jég hátán is megél, ha kell. Ő a példaképem. Sok mindenen keresztülment már, és még mindig képes mosolyogni és nevetni.

Támogat minket mindenben, segít ahol tud.

Bármit meg tudok beszélni vele nyíltan, sosem ítélkezik, ha tud, akkor tanácsot ad, segít. Mindig éreztette, hogy mennyire szeret minket, bármi volt mindig kiállt mellettünk, bárkivel szemben. Megadott nekünk mindent, amit tudott. Szeretetben nevelt fel minket.

Apámra nem nagyon tudok felnézni. Alkoholista, sokszor csinálta itthon is a balhét, amíg velünk élt, szörnyű természete van.

Múltkor mondta, hogy menjek vele, mert venni akart valamit magának. Azalatt a 3-4 óra hossza alatt, sokat mondok, ha 5 mondatnál többet beszéltünk..

Sokszor elhordott mindennek, ha részeg volt, aztán amikor elköltözött tőlünk és elment dolgozni, pénzzel próbált megvesztegetni, hogy néha menjek el hozzá vagy vegyem fel neki a telefont.. hát nem nagyon jött össze neki. Ritkán beszélünk, ünnepekkor felhívom vagy ő engem és ennyi.

Szeretem, mert az apám, de elvagyok nélküle.

2021. febr. 2. 10:50
 27/30 anonim ***** válasza:
94%

Persze, fontos az, hogy legyen hol lakni, legyen mit enni, de azért ez édes kevés a jó gyerekkorhoz. Nekünk volt szép házunk, kocsink (2!), nyaralónk, de közben meg az anyám szó nélkül tűrte, hogy bántsanak a suliban, nem volt kedve elvinni gyerekkoromban a fogorvoshoz, nem volt kedve elmenni a szülőikre, nem volt kedve semmihez, ami a gyerekeikkel kapcsolatos. És nem, nem azért, mert annyit dolgozott, az apám dolgozott sokat, az anyámnak egyszerűen minden és mindenki más fontosabb volt, mint a saját gyerekei, akikkel úgy beszélt, mint más a kutyával se. Kifelé persze mutattuk az ideális családot, nehogy valaki rosszat gondoljon.

Hát ennyit az anyagiakról.

2021. febr. 2. 11:25
 28/30 anonim ***** válasza:
92%

Nekünk is volt egy gyönyörü hazunk az egyik megyeszékhely elit reszén. 3 autó, nevelőapamnak sikeres vallalkozás... lcd tv-nk volt, mikor meg a varosba kb senkinek... a hütő fullon volt mindig...

Aztán mit értem el ezekkel? Az anyám egy mindent elviselő, bólogatójancsi lett, nevelőapám meg az indulatait nem tudta kezelni...

23#

2021. febr. 2. 11:34
 29/30 anonim ***** válasza:
94%
Jó persze, nem azt gondolom én sem, hogy az anyagiak mindent kiváltanak, vagy felmentenek a bántalmazás / elhanyagolás alól, hanem, hogy normális esetben a szeretet mellett fontos az is, hogy a gyerek megfelelő anyagi háttérben nevelkedjen. Mi teljesen középszinten éltünk, semmi elit környék meg ilyenek, plusz sajnos anyum bántalmazott is sokáig, de azt el kell ismernem, hogy sokat számított, hogy anyagi gondjaink sosem voltak. Nem tudom, milyen éhesen iskolába menni, nem jártam szakadt ruhákban, hó végén is ugyanolyan minőséget ettünk, mint hó elején, semmi elmaradásunk nem volt a csekkekkel, tudtunk nyaralni járni, volt, hogy egy évben kétszer is, stb. Nem mentesíti őket a rossz dolgok alól, sőt, elég érdekes felfogásuk van a szüleimnek gyereknevelés terén (konkrétan ők a nem nevelés hívei, a gyerek tanuljon meg mindent magától, nagyszüleim sokkal inkább neveltek, mint ők), de nyilván sokkal előnyösebb szinten éltem, mint a nagy csóróságban felnövő kortársaim.
2021. febr. 2. 12:04
 30/30 Metionin ***** válasza:
92%
Nem. Konkrétan amiket írtál, egyik sincs meg náluk, soha nem is volt.
2021. febr. 2. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!