Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fel tudsz nézni a szüleidre?

Fel tudsz nézni a szüleidre?

Figyelt kérdés
"Hiteles" szülők a szemedben? Számíthatsz rájuk a bajban, figyelnek az igényeidre, érzéseidre, egymással is tisztelettel bánnak, jó a házasságuk, stb. Ha nem, akkor miért nem érzed így?

2021. febr. 1. 13:35
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
86%

Nem. Mert csak magukkal voltak elfoglalva, csak az ő véleményük és akaratuk számított, nem vigasztaltak, nem óvtak, nem bátorítottak, nem érdekelte őket semmi, ami a gyerekkel kapcsolatos, láthatatlannak kellett lenni, mert az anyámnak sosem volt kedve törődni velünk, az apám meg állandóan dolgozott és sokat ivott. Már gyerekkoromban is kényszerbeteg voltam, szorongtam, amiért persze kigúnyoltak, hogy "mit vagy úgy besz@rva mindentől".

Most két megkeseredett öregember, akiknek van két lelki nyomorék gyerekük.

2021. febr. 1. 15:14
 12/30 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom, részben tudom, milyen.
2021. febr. 1. 15:18
 13/30 anonim ***** válasza:
92%
Igenis meg nem is
2021. febr. 1. 15:25
 14/30 anonim ***** válasza:
97%
Igen. Mert abból a lehetőségből, ami nekik volt, nekünk gyerekeknek sokkal jobbat teremtettek. Mindkét nagy szülőm olyan volt amilyen, nem igazán szülőnek való. Se anyukámnak, se apukámnak nem volt valami boldog gyerekkora, ütötték-verték őket, folyton dolgozniuk, kellett. Ők megfogadták, hogy nem így fognak gyereket nevelni, és szerencsére ezt a fogadalmat meg is tudták tartani. Megtakarításuk nem volt, mikor összekerültek, mert a szüleik elszedték a pénzüket, szóval az első pár év nehéz volt, a gyerekek pedig hamar jöttek, de sosem voltak kifejeztten nagy anyagi gondjaink. Lehet, hogy nem a legmodernebb bútorokkal és berendezésekkel volt tele a házunk, de megkaptunk mindent, amire szükségünk volt, tiszta ruhában járattak, az iskolai pénzek mindig be voltak fizetve és tartalék is maradt. Autó is volt, igaz nem a legújabb. Tény, nem szórták el hülyeségekre. Minden gyereküket kitaníttatták. Ők szakmunkás meg érettségiig jutottak, nekünk már megadták a lehetőséget, hogy diplomát szerezzünk. Szóval igen, én nagyon felnézek rájuk.
2021. febr. 1. 15:26
 15/30 anonim ***** válasza:
95%
Igen. Elváltak, és nem tökéletesek, de ez nem változtat azon, hogy mindketten jó szülők.
2021. febr. 1. 15:27
 16/30 anonim ***** válasza:
75%
Nem, és nem is szeretnék!
2021. febr. 1. 15:33
 17/30 anonim ***** válasza:
95%
Nem tudok felnézni rájuk, mert sem férfiként és nőként sem pedig szülőként nem hitelesek
2021. febr. 1. 16:07
 18/30 anonim ***** válasza:
90%
Teljes mértékben, és kölcsönös.
2021. febr. 1. 16:14
 19/30 anonim ***** válasza:
92%

Igen, minden szempontból (amúgy Apum nem élt velünk, kalandos figura volt, én ebben nőttem fel, tetszett ez az életstílus).

Sokakat meglepne, de azért vagyok a leghálásabb, hogy önállóságra neveltek :)

"Számíthatsz rájuk a bajban" - Gyerekkoromban ha valami problémám volt, elmagyarázták, hogy oldjam meg... később 12 évesen már csak annyit mondtak, mosolyogva: "Old meg!" (Jót tett az önbizalmamnak.)

30/F

2021. febr. 1. 16:27
 20/30 anonim válasza:
92%

Bárcsak el sem gondolkodtam volna ezen úgy sosem.

A válaszom egy határozott nem. Nem igazán neveltek, inkább csak voltunk nekik. Gondolom, csak véletlen becsúsztunk, az abortusz az elveiken kívül esett, szóval a nyakukon maradtunk. Idővel elváltak, háát... azzal, amiket akkoriban tettek egymás ellen (minden létező módon keresztbe tettek egymásnak, anyagilag, meg mindenhogy), elásták magukat emberileg az én szememben.

2021. febr. 1. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!