Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit mondanátok a szüleiteknek,...

Mit mondanátok a szüleiteknek, ha ők erőltetik a házasság és gyermek témát, de ti egyiket sem szeretnétek?

Figyelt kérdés
Főleg anyukám elég önfejű. ha szerinte ezek kellenek hogy teljes ember legyek, akkor kellenek...

2021. jan. 26. 11:21
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
96%

már egyszerűen ráhagyom, és bólogatok, ha anyám elkezdi. ha a nagyszüleim, akkor meg felállok, és hazajövök.

az a baj, hogy a magyar szülők/nagyszülők borzasztóan korlátolt és önző. azt hiszik, a gyerekének a fő

célja és küldetése, hogy gyártsa a gyerekeket, hogy a szülők, nagyszülők gügyörészhessenek vele. én speciel 14 éves korom óta (30 vagyok) mondom, h nem akarok gyereket, de képtelen felfogni.

az,hogy milyen a nemi identitásom, meg végképp nem mondom el nekik, ilyen önző embereknek teljesen felesleges.

az mondjuk elérték ezzel az állandó cseszegetéssel, hogy ha neadjisten egyszer mégis lesz majd gyerekem, nem valószínű, h a közelükbe engedem.

2021. jan. 26. 14:16
 32/43 anonim ***** válasza:
93%

1. ha gyereket akarsz, szüljél magadnak

2. leszállhatsz a méhemről

Ha egyik sem segített - náhény rokon esetében - akkor ignoráltam őket, míg észhez nem tértek.

32n

2021. jan. 26. 14:51
 33/43 Savlekotő ***** válasza:
100%
Kapcsolat megszakít fellélegzés.
2021. jan. 26. 15:33
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a gyerek téma van így anyós jelölt részéről. Lenézi azokat az embereket, akik nem vállalnak gyereket és "35 évesen egymást bügyürgetik". Az ilyen begyöpösödött és önző mentaliású emberek szavára nem kell adni, cska megmérgezik az ember mindennapajit. Nem árulok zsákbamacskát, nem lesz gyerekem. Sem saját, sem örökbefogadott. Egyszerűen nem nekem való dolog, meg nekem nem ér ennyit, párommal szeretnék kettesben lenni, ha egyszer hiányozna a baba buli, átmegyek rokonhoz, akinek van kisgyereke.

26 éves felnőtt ember vagy, senkinek nincs joga eldönteni mit kellene csinálnod és milyen életdöntéseket kell meghoznod. Ha nagyon szeretne babázni, akkor menjen át máshoz, de ez szimpla önzőség. Éldd az életed, úgy, ahogy neked a legjobb és, ahogy szeretnéd. Ha mindenki mások elvásáraira adna, nem lenne egy bodog ember sem ezen a Földön.

Remélem később el tudja ezt fogadni. Ha nem, akkor legrosszabb esetben ignorálni kell avgy teljesen meg kell szakítani a kapcsolatot vele. Esetleg egyke vagy és ezért szeretné ennyire erőltetni ezt az egész "Házasodj meg és csinálj nekem unokát" dolgot? Szüleim nekem elfogadták, de nem értik, mert szerintük is a "gyerek az élet értelme". Ma már nem kötelező sem házasodni, sem gyereket vállalni. Midnenkinek szíve joga eldönteni mit szeretne. Remélem rendeződik vele az ügy és el fogja fogadni ezt idővel.

2021. jan. 26. 20:54
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

Hu hát ez így azért is gáz, mert ha megismerkedsz majd egy csinos lánnyal, akivel lehet valami komoly is, ha az első fél évben meghallja a kerdést anyós jelölttől, hogy mikor lesz unoka, akkor örülhetsz ha nem menekül el. Rendezni kell ezt a témát a szüleidnél határozottan. Mármint a te fellépésed legyen határozott. Ha kell, ne beszélj velük egy darabig. Eléggé egy mérgező szülő típus anyukád, és gyanítom, hogy nem is kezeled ennek megfelelően. Nem bántásból írom.

Ha most sem tudsz határt húzni anyukádnál, akkor a kedves jövendőbelid itt a gyiken fog írni olyan kérdéseket, hogy jól megvagyunk a férjemmel de anyós mindenbe beleszól. Itt az ideje felnőni. Minden jószándékkal írom. Hajrá :)

2021. jan. 27. 09:51
 36/43 anonim ***** válasza:
A házasság oké, ha valaki elfogad úgy ahogy vagyok, és neki is elég ennyi, ritka, de szembe jöhet velem. De apává nem akarnék válni, mert félek hogy a gyerekeim ugyan olyan rossz emberek lennének mint én, és az önmarcangolásról szólna az életük. A sok balhé, függőség, felelőtlen döntések kihatnak bárkire. Idén töltöm a 25-öt, úgyhogy aktuális lesz hogy engem is nyagassanak, de én nem akarok erőltetni semmit magamra. Majd sodródok az árral azt lesz ahogy lesz ahogy Rúzsa Magdi énekli.
2021. febr. 6. 11:45
 37/43 anonim válasza:
Nem szokásom hazudozni, de ha ennyire erőszakosak és tapintatlanok mint ahogy írod, akkor nem marad más csak a hazugság. Mondd hogy nem lehet..
2021. febr. 7. 20:24
 38/43 A kérdező kommentje:
Tudom, ez a tervem hogy negyven felett "meddő" leszek, bár nyilván jól ismernek a szüleim, tudják hogy utálom a konfliktust, így kíváncsi vagyok elhiszik-e majd vagy feltételezik hogy kamu.
2021. febr. 9. 08:32
 39/43 A kérdező kommentje:
amúgy nem egyke vagyok
2021. febr. 9. 11:30
 40/43 anonim válasza:
Na mi lett kérdező?
2021. márc. 22. 16:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!