Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért irigy rám anyukám?

Miért irigy rám anyukám?

Figyelt kérdés
Nem volt valami jó a családban a vagyoni helyzetünk, kis házban élünk, és a gyerekkorom alatt nem kaptam anyuéktól nagy értékben dolgokat. De mindig próbáltam gyűjtögetni, spórolni. Apum 2 éve kint dolgozik külföldön, hogy javítson a helyzeten. Időközben egyetemista lettem, és valamennyi ösztöndíjat sikerült szereznem, illetve a rokonaim egyre több zsebpénzt adtak, hogy el tudjam magam tartani az egyetem alatt. Időközben annyira felhalmoztam a pénzt, hogy tudtam magamnak venni egy drágább telefont, kb 3 hónapja. Karácsony környékén pedig apum egy új számítógéppel lepett meg(kb 600 euró értékben), aminek nagyon-nagyon örültem, hiszen az előző gépem már 8 éves volt, és nem tudtam már használni semmire. No és itt jön anyukám képbe, hogy azóta beszólogatott nekem, hogy “új telefon, új kompjuter, legközelebb már egy helipoktert kapsz”, és ezt mind gúnyosan. Vagy hogy “én nem kaptam apádtól 600 eurós kompjutert”. Legtöbbször egyébként elengedem a fülem mellett, úgy csinál, mintha az évek alatt apumtól nem kapott volna semmit. Pedig amióta apu külföldön dolgozik, anyum rengeteg mindent rendel tőle minden egyes alkalommal, hogy vegyen neki ezt-azt egyik boltban, másik boltban. Szegény apum mindig teli kocsival jön haza. Illetve jelenleg anyumnak csinálnak egy műhelyt, ahol dolgozhat(virágkötő), és múltkor is mondta, hogy apám vette az ajtót és az ablakokat bele, ami munkadíjjal együtt kb 1000 euróba jön ki. Szóval nincs olyan, hogy apuci elhalmozza a lányát, mert én aputól nem is kérek semmit, anyumnak pedig folyamatosan vesz cuccokat, és a háztartásban a kiadásokat ő fedezi többnyire. Anyu pedig mindig hozzámvágja azt a drága gépet, hogy jaj mert nekem apám mennyi mindent megvesz... Egyrészt hülyeség, hogy a saját lányára ennyire irigy, nincs semmi oka, mert ha az értékeket nézzük, ő többet kapott, de még is folyamatosan belém áll. 20/L
2021. jan. 19. 19:30
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
86%
Azzal, hogy az anyja tud róla, hogy kapott egy új gépet (amit valljuk be, nehezen lehet eltitkolni) azzal a kérdező már dörgöl? Az pedig, hogy kinek milyen volt a gyerekkora senkit nem jogosít fel arra, hogy másba (főleg a gyerekébe) belerúgjon nettó irigységből! Ezzel neki utólag se több, se kevesebb nem lesz. Más meg azért tesz meg mindent, hogy a gyereke sose nélkülözzön úgy, ahogy az anno az ő esetében volt.
2021. jan. 20. 10:00
 32/38 anonim ***** válasza:
75%
Az nem dörgölés ha valaki kap valami,amire szüksége van.
2021. jan. 20. 18:21
 33/38 anonim ***** válasza:
20%

24, 28:

Igen, a kérdező anyját nagy valószínűséggel bántja a dolog. Mert nehezen teremti elő a maga, meg a 20 éves lányának megélhetésére/taníttatására, stb. valót. Valahol meg tudom érteni, hogy ha nyel egy nagyot, és magában (vagy fennhangon) morog egyet, hogy ebből hány hónapi rezsi kitelt volna.

Mondom mindezt úgy, hogy a kérdező anyjával egy korosztály vagyok, a gyerekem kb. vele egyidős, nem kap(unk) apucitól semmit, ennek ellenére sok mindenre telik.

A telefonját maga bütykölte össze, a számítógépe(i)t is. Sőt, mondok valamit: ezt a matuzsálemkorú gépet is, amiről most írok. (és nagyon hálás vagyok neki ezért.) Mindezt fillérekből teszi, mert ügyes. Mert spórol. Mert érti a pénz értékét, és akar jutni valamire az életben. A saját emberségéből (is.)

2021. jan. 20. 18:49
 34/38 anonim ***** válasza:
39%
Ha egy gyerek elfogad egy ajándékot az apjától, akkor az nem ügyes, nem tud spórolni, nem érti a pénz értékét, nem akar jutni semmire az életben, sőt, a saját emberségével is gondok vannak, erre gondolsz, utolsó? Mégis mi köze ezeknek a dolgoknak egymáshoz? Vagy inkább az fáj, hogy apuka ad valamit a gyerekének? Mi köze az anyának ahhoz, hogy az apa mire költi a SAJÁT pénzét? Nőként kezdem megérteni, bizonyos nőktől miért menekülnek a férfiak.
2021. jan. 20. 19:48
 35/38 anonim ***** válasza:
97%

34:

A dolgot majd akkor fogod teljességgel átérezni, ha netán hasonló helyzetbe kerülsz.

(Függetlenül attól, hogy ezt se neked, se másnak nem kívánom.)

2021. jan. 20. 19:56
 36/38 anonim ***** válasza:
85%
Konkrétan mit? Hogy azért haragudjak, mert a gyerekem kap egy ajándékot az apjától? Elég nagy gond van azzal az anyával, akinél ez kicsapja a biztosítékot...
2021. jan. 20. 20:18
 37/38 anonim ***** válasza:
89%
Én személy szerint örülnék és büszkeséggel töltene el, ha a gyermekem ki tudja gazdálkodni egy telefon árát, függetlenül a pénz forrásától. Arról már nem is beszélve, hogy ezekre így is úgy is szüksége van és legalább nem nekem kell külön finanszírozni.
2021. jan. 21. 13:23
 38/38 anonim válasza:
57%
Orulk h volt pontod bejutni egyetemre...
2021. febr. 1. 07:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!