Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért irigy rám anyukám?

Miért irigy rám anyukám?

Figyelt kérdés
Nem volt valami jó a családban a vagyoni helyzetünk, kis házban élünk, és a gyerekkorom alatt nem kaptam anyuéktól nagy értékben dolgokat. De mindig próbáltam gyűjtögetni, spórolni. Apum 2 éve kint dolgozik külföldön, hogy javítson a helyzeten. Időközben egyetemista lettem, és valamennyi ösztöndíjat sikerült szereznem, illetve a rokonaim egyre több zsebpénzt adtak, hogy el tudjam magam tartani az egyetem alatt. Időközben annyira felhalmoztam a pénzt, hogy tudtam magamnak venni egy drágább telefont, kb 3 hónapja. Karácsony környékén pedig apum egy új számítógéppel lepett meg(kb 600 euró értékben), aminek nagyon-nagyon örültem, hiszen az előző gépem már 8 éves volt, és nem tudtam már használni semmire. No és itt jön anyukám képbe, hogy azóta beszólogatott nekem, hogy “új telefon, új kompjuter, legközelebb már egy helipoktert kapsz”, és ezt mind gúnyosan. Vagy hogy “én nem kaptam apádtól 600 eurós kompjutert”. Legtöbbször egyébként elengedem a fülem mellett, úgy csinál, mintha az évek alatt apumtól nem kapott volna semmit. Pedig amióta apu külföldön dolgozik, anyum rengeteg mindent rendel tőle minden egyes alkalommal, hogy vegyen neki ezt-azt egyik boltban, másik boltban. Szegény apum mindig teli kocsival jön haza. Illetve jelenleg anyumnak csinálnak egy műhelyt, ahol dolgozhat(virágkötő), és múltkor is mondta, hogy apám vette az ajtót és az ablakokat bele, ami munkadíjjal együtt kb 1000 euróba jön ki. Szóval nincs olyan, hogy apuci elhalmozza a lányát, mert én aputól nem is kérek semmit, anyumnak pedig folyamatosan vesz cuccokat, és a háztartásban a kiadásokat ő fedezi többnyire. Anyu pedig mindig hozzámvágja azt a drága gépet, hogy jaj mert nekem apám mennyi mindent megvesz... Egyrészt hülyeség, hogy a saját lányára ennyire irigy, nincs semmi oka, mert ha az értékeket nézzük, ő többet kapott, de még is folyamatosan belém áll. 20/L
2021. jan. 19. 19:30
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
24%
Mert nő. Azok nagyon irigyek ,néha mindig saját magukra is.
2021. jan. 19. 19:35
 2/38 anonim ***** válasza:
96%
Sajnos vannak ilyen irigy emberek, még családom belül is. Nem nagyon tudsz vele mit kezdeni, csak ráhagyni. Az irigy ember leginkább saját magát mérgezi.
2021. jan. 19. 19:35
 3/38 anonim ***** válasza:
16%

Egyszerűen nem is értem a kérdést. Ha önállóan, saját emberségedből élsz, kvártélyozol, kosztolsz, saját lakásodban/albérletedben, akkor anyád kb. nem is értesül arról, hogy milyen holmikat kapsz.

Ha viszont a napi megélhetésedet anyád biztosítja (koszt-kvártély-rezsi-egyebek), akkor nagyon is érthető az elkeseredettsége.

2021. jan. 19. 19:36
 4/38 anonim ***** válasza:
91%
Milyen elkeseredettség utolsó? Egy anya azon van elkeseredve, hogy a lánya kap az apjától ajándékot? Milyen beteg fejű emberek vannak ezen az oldalon hihetetlen...
2021. jan. 19. 19:39
 5/38 anonim ***** válasza:
89%
Harmadik látszik, hogy nem is érted a kérdést, mivel nem is válaszoltál rá, hanem csak idehánytál hetet-havat. XD
2021. jan. 19. 19:43
 6/38 anonim ***** válasza:
24%

4-es:

Aki még nem tartott el gyereket, az nem látja át a probléma mélységét.

Nagyon könnyen lehet, hogy az anya kb. megszakad, hogy a (felnőtt) gyerekét eltartsa (koszt, kvártély, alapvető ruházat, bérlet, iskola, stb.)

A "felnőtt" gyerek ezt sok esetben nem fogja föl.

Az "ajándékozó" meg röhög a markába.

Nem, az anya nem irigy, hanem borzasztóan keserű. Hiszen ő "csak" annyit tud biztosítani, hogy a (felnőtt) gyereke nem haljon éhen, ne fagyjon meg, ne menjen a hí d alá.

2021. jan. 19. 19:45
 7/38 anonim ***** válasza:
83%
Mondjad neki,hogy te nem kaptál műhelyt!
2021. jan. 19. 19:49
 8/38 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem egyszerűen ignoráld anyudat. Rád nem neheztelhet, amiért a manapság az egyetemi tanulmányokhoz nélkülözhetetlen okos telefont és számítógépet végre sikerült beszerezned, tehát a problémának máshol kell lennie. Valószínűleg inkább anyudnál keresendő, rajtad csak levezeti a feszültséget, mivel lévén fiatalabb vagy és a gyereke, valamilyen szinten kiszolgáltatva neki, veled úgy érzi, nyugodtan megteheti különösebb következmények nélkül.

Inkább keresd a barátaid társaságát, beszélj apuddal sokat, esetleg ha kapható ilyesmire, próblj meg vele beszélni az anyuddal való konfliktusaitokkal.

Ha teheted, mivel nem együtt éltek, kerüld anyud társaságát, ha így viselkedik veled, viszont nem hajlandó normálisan beszélni, megbeszélni a problémákat. Ápold inkább apuddal a szülő-gyermek kapcsolatot amennyire így távolról, telefonon, interneten ketresztül lehet, ha ő normálisabb.

2021. jan. 19. 19:50
 9/38 anonim válasza:
26%
Én arra tippelek, hogy nem rendelkezel saját keresettel, és nagyrészben a szüleid tartanak el. És ő rosszabbul élt gyermekként, ifjú felnőttként, mint te.
2021. jan. 19. 19:51
 10/38 anonim ***** válasza:
27%

Egyetértek a 6-ossal, én is vmi ilyet érzek a háttérben. Nem szép viselkedés, viszont emberi. Ennek a kezelése annyi, hogy kellő intelligenciával figyelmen kívül hagyjuk és nem szítjuk tovább a tüzet.

Igazából számomra ugyanolyan antipatikusak az ilyen "miértirigyrám" álnaiv kérdések, hiszen a kérdező is pontosan tudja erre a választ, csak az egojanak kell a simi. Mivel az emberek többsége is csak a felszínt képes látni, meg is kapja ehhez a támogatást.

2021. jan. 19. 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!